Március közepén a Vízöntő Szaturnusz a jegyen belül naksatrát vált, és belép a Szatabishaba. Ez a naksatra a Rahu alá tartozik, ettől kezdve tehát (hozzávetőleg egy évig) szaturnikus jegyenergiában és Rahu naksatraenergiában működik a karma bolygója. A Szaturnusz egy rendező és manifesztáló elv, míg a Rahu egy fejlesztő, felforgató elv.

Ismerős lehet a Szatabisha, 2023. február 20-án itt volt Újhold, amely mintegy előkészítette a terepet az idelépő Szaturnusznak. Ebben a szabadságról, kiszabadulásról, gyógyulásról szóló naksatrában közel 1 évig tanít majd a Szaturnusz.

A Vízöntőben megfogalmazódó célok (közösségi működés, jövőorientáció, társadalmi és környezet iránti érzékenység, szabadság, szolidaritás) nem változnak, hanem ezeken belül a Rahu mint fejlődési késztetés erősödik fel. Minden Rahu naksatra az adott jegybeni fejletlenségről és annak kijavításáról szól. Ezért itt, a Vízöntőben előtérbe fognak kerülni azok az egyéni törekvések, önszerveződések, civil mozgolódások, kollektív összefogások, amelyek révén megnyílik a kiszabadulás lehetősége olyan hatalmi struktúrákból és tudati mintázatokból, melyek korlátozzák az egyén és a közösség szabadságát.

A Szatabisha kapcsolódik továbbá a repüléshez, a technikai vívmányokhoz, találmányokhoz, valamint a gyógyításhoz. E téren is jelentős felfedezésekre számíthatunk, az innováció, az űrkutatás nagyszabású fejlődésére. A hagyomány szerint kollektív katasztrófák emléke fűződik hozzá, amelyek során sok baj, betegség, probléma keletkezik, és szükség van 100 gyógyítóra – a naksatra neve is ezt jelenti. A Szatabisha rendkívül spirituális hely a naksatrakörön, különleges út, amely földönkívüli kapcsolatokat is felfedhet. Amíg itt van a Szaturnusz, nagyobb a lehetősége, hogy napvilágra kerülnek harmadik típusú látogatások.

Mint minden lassú bolygó esetében, a Szaturnusznál is érdemes tekintetbe venni, hogy tartózkodási helyének naksatraura, jelen esetben a Rahu minden értelemben fókuszba kerül. Ettől kezdve a Szatabisha Szaturnusz teljes periódusában a Rahu szerepe – legyen az a tranzit Rahu, a születési horoszkópban a Rahu, az összes Rahu naksatra (a Szatabishán kívül az Ikrek Ardra és a Mérleg Szvati) és a benne álló bolygó, ott zajló tranzit – különös hangsúlyt kap. A Szaturnusz viszi a batyujában a Rahut, de a Rahu is visszahat a Szaturnuszra, energiáik kölcsönhatásban vannak.

Az egyéni horoszkópban zajló hatásokat itt nyilvánvalóan nem nézhetjük, de nézhetjük a tranzit Rahut, amely a Szatabisha Szaturnusz évében

  • október végéig a Kos Asvini (Kétu) energiájában halad (Asvini Rahu). Tüzes időszak, amikor indulataink, igazságérzetünk, a szabadság iránti vágy és a jövőkép irányíthatják tetteinket. A Szatabisha Szaturnusz kiszabadító, átstrukturáló hatása az indulatokon, a harciasságon, az igazságérzeten alapul,
  • október végétől pedig a Halak Revati merkúri területén van a Rahu, amely érzelmi oldalunkat dolgozza meg. Ez a Szatabisha Szaturnusz megnyilvánulásaiban az jelenti majd, hogy – a fentiekkel szemben nem az indulatok, az egyénieskedés, hanem – lelki késztetéseink lesznek az irányítói, kiváltói átalakulásunknak.

A Szatabisha Szaturnusz éve tehát a régi, korlátozó meghatározottságunkból való kiszabadulás lehetősége, amelyet október végéig inkább az indulataink, attól kezdve pedig lelki indíttatásaink fognak motiválni.

Namasté

Vishakati

Write A Comment