2023. június 30-án késő este a Mars gyenge jegyéből, a Rákból jóval kedvezőbb helyére, az Oroszlán csillagképbe érkezik meg augusztus 18-ig. Ez jó hír, mert a Mars mindenkori helyzete arról szól, hogyan élünk erőnkkel, indulatainkkal, hogyan kezeljük belső tüzünket.

A jegyváltás a 2 jegy határán az úgynevezett gandanta zónán keresztül történik, amely a szokványosnál nehezebb átkelés. Ebbe a zónába június 29. 14:52-kor érkezik a Mars a Rák oldalon, és majd július 2-án reggel 6:52-kor hagyja azt el az Oroszlán oldalon. Kiszámíthatatlan, megpróbáltatást jelentő napok, órák, kezeljük óvatosan.

A jegyváltás egy marsikus aszcendenssel (Bak Dhanistha) történik, amely nyomatékosítja a váltás jelentőségét.

Amikor viszont ténylegesen megérkezik az Oroszlánba a Mars, nagyon kedvező változásokat érzékelhetünk: lendületet, kreativitást, energiánk visszanyerését. A Mars az Oroszlánban, baráti jegyében ugyanis kifejezetten jól érzi magát, és témái (aktivitás, tetterő, bátorság, kezdeményezés, ötletelés, sport) is megelevenednek és jóindulatúan nyilvánulnak meg.

Ez a kedvező kozmikus helyzet jót tesz mindenkinek, de elsősorban a marsikus jegyeknek (Kos és a Skorpió) és naksatráknak. Így a Kosban tartózkodó, sok feszültséget hordozó bolygóhármasnak (Rahu, Jupiter, Uránusz), és a Mérleg marsikus területére érkezett Chitra Kétunak is kedvezőbben működő ura van. Mindezek azt jelentik, hogy a marsikus energiák harmonikusabban, jóindulatúbban tudnak működni, jobban megtaláljuk a feszültségek levezetésének módját, az indulatok kezelését.

Az Oroszlán Mars 7 hetének nehezítője két aspektus: az egyik szemből, a Vízöntő Szaturnusztól érkezik, amely fegyelmezi, keretek közé szorítja a Mars impulzivitását, vagyis akaratunk, aktivitásunk megélését, valamint a Rahu aspektusa, amely viszont felfokoz, túlpörget. Bár alapjában véve kedvező időszak elé nézünk, ezt a kettős hatást mindvégig érzékelhetjük.

Az Oroszlán Mars útja a naksatrákban:

  • június 30. és július 22. között a Kétu alá tartozó Magha naksatrában halad, amely a múltba, származási és családi kérdésekre irányíthatja figyelmünket, valamint a kapcsolati értékrend kiegyensúlyozottságára kérdezhet rá. Eközben, 7-én csatlakozik hozzá a Vénusz;
  • július 22. és augusztus 13. között a vénuszi Purvaphalguniban halad, amely egy társasági aktivitásra és művészi élményekre nyitott időszak. Ez idő alatt, 23-án válik retrográddá a naksatra ura, a Vénusz, amely kapcsolati felkérdezéseket, nosztalgiát is behozhat az időszakba;
  • augusztus 13. és 18. között pedig a Nap energiájú Uttaraphalguniban tölt néhány napot. Ekkor az apa kérdése és a vezetői pozíciók, az irányítás kerülhet fókuszba, valamint az egó kezelése, főként amikor augusztus 17-én a Nap is megérkezik saját jegyébe.

Összességében kedvező, energikus időszak elé nézünk, de legyünk tekintettel az intő jelekre (Szaturnusz aspektus), és ne pörgessük túl magunkat (Rahu aspektus).

Namasté

Vishakati

Write A Comment