Május 10-én a sziderikus Mars megérkezett a Rák csillagképbe, ahol június 30-ig marad. Miért fontos ez a változás, és mivel jár?

A Mars az akarat, aktivitás, indulatok, kiállás, bátorság és még egy sor kapcsolódó analógia hordozója, a Kos és a Skorpió jegyek ura. Ha a Mars erős égi helyzetben van, mindenki energikusabb, kezdeményezőbb, ha gyengélkedik, erővesztettek lehetünk, indítékszegények, és indulatainkkal is kevésbé tudunk megbirkózni, több agresszivitás vagy hiszti lehet a levegőben. Az alábbiakban a meggyengült, s ezzel több tennivalót okozó Rák Mars helyzetét írjuk le.

Mert a Rák Mars ebben a csillagképben gyengélkedik, szakkifejezéssel szólva esésben van, elveszti erejét. Ezért kevéssé segíti az aktivitást, viszont fokozza az erőszakos cselekmények valószínűségét, érzelmi turbulenciákat okozhat, nem utolsósorban a családban, és a Rák Mars gyengélkedése miatt az ingatlanpiacon is felerősödhetnek a kedvezőtlen folyamatok.

A Rák Mars a Mérleg (együttműködés, párkapcsolatok, diplomácia, külsőségek), Bak (felelősség, hatalmi struktúrák működtetése), és Vízöntő (közösségi aktivitás, szociális érzékenység, jövőorientáltság) jegyeket aspektálja, s az aspektált területekre az erőtlenségéből fakadó kedvezőtlen hatásokat is továbbítja, meggyengítve ezeket. Mindezok, akiknek az aspektált jegyekben van az aszcendense vagy a Holdja, szintén fokozottan érzékelhetik a Rák Mars gyengítő, uszító hatását.

Miután a Kos és a Skorpió jegyek ura (más szóval diszpozitora), ezért a Kos és Skorpió aszcendensek és Holdak számára nehezebb időszak jöhet, amely tudatos türelemmel, az éles helyzetek kerülésével, lassítással tehető elviselhetőbbé és kevésbé veszélyessé. A védikus aszcendens és képlet itt kalkulálható.

Az esésben levő Mars a gazdája a Kos csillagképben levő bolygóhalmozódásnak (Jupiter, Rahu, Merkúr, Uránusz, és május 15-ig a Nap). Vagyis mivel az eleve nagy feszültséggel, balesetveszéllyel, robbanékonysággal terhelt Kos terület főnöke meggyengült, nem tud „erős kézzel” rendet tartani a Kos energiákban, amely a fennálló háborús- és terrorveszély zónákra, a fegyveres konfliktusok kezelhetőségére nézve kedvezőtlen kilátás.

A Kosban a Jupiter és a Rahu közelítő fényszöge miatt találkozásukig, június 2-ig növekvő tenzióval kell számolni ( az átlagolt holdcsomópont május 27-én, a valódi június 2-án találkozik a Jupiterrel), mind személyes életünkben, mind a politika különböző szintjein, különös tekintettel a háborús gócokra. Május 16. pedig megkülönböztetett figyelmet kér: aznap van a retrográd Merkúr előre fordulása, egy naksatrában (Asvini) az említett Jupiter-Rahu közeledő kettőssel.

A Rák Mars útja a naksatrákban:

  • május 10. és 16. között a Rák Punarvaszu naksatrájában halad, amely jupiteri energia, és vargottama, feljavítja a benne haladó Marsot. Mivel azonban maga az égi Jupiter része a Kos stelliumnak, azon belül is a Rahuhoz közelítő fényszögnek, ez instabillá és érzékenység tekintetében nehezen kezelhetővé teszi ezeket a napjainkat;
  • május 16. és június 8. között a szaturnuszi Pushja naksatrában tartózkodik. Ez az időszak június 2-ig – a Jupiter-Rahu közeledése, majd együttállásáig – sok nyugtalanságot, feszültséget hordoz, ezt követően azonban egy stabilizálódó tendenciát mutató időszak, hála a Vízöntő Szaturnusz erejének;
  • június 8. és 30. között a merkúri Aslésha naksatrában van a Mars, ekkor egyre inkább teret kap a racionalitás, az értelmezés, s ez segítheti az indulatos, agresszív marsikus kilengések kezelését, különösen június 24-t követően, amikor a naksatraúr Merkúr megérkezik saját jegyébe, az Ikrekbe.

A gyenge jegyében levő, Kos stelliumot vezérlő Rák Mars heteiben jobban szükséges uralni indulatainkat, jó volna keresnünk a lecsendesedés lehetőségeit, kerülnünk a viharzónákat, az érzelmi provokációkat.

Ehhez sok türelmet kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment