2022 október végén 3 fontos égi váltás lesz érzékelhető hatással az életünkre.

Október 23-án kora reggel a Szaturnusz fordult előre, hogy 3 utolsó direkt hónapját töltse a Bak csillagképben. A kevéssé kézben tartható retrográd hónapok (2022. július 12. és október 23. között) után a direkt időszakban haladósabbaknak tűnhetnek a dolgaink, jobban célirányba kerülhetünk.

Amikor majd 2023. január 17-én kilép a Bakból, 2049. március 7-ig(!) elköszön ettől a csillagképtől, mert legközelebb akkor, 26 év múlva tér vissza ide.

Talán ilyen módon is érzékelhető, hogy mennyire fontosak az utolsó itt töltött hónapjai Bak témákban, azaz a felelősségvállalás magunkért és környezetünkért minden értelemben, a bennünk és körülöttünk levő struktúrák átalakítása, hosszú távú hiteles céljaink felé irányba állás, röviden felelős rendrakás viszonyainkban. Mindenkinek azon életterületén, amelybe a Bak esik, illetve amit aspektál a Bakból a Szaturnusz (3. Halak, 4. Kos, 7. Rák, 10.Mérleg). Emlékeztetőül a Bak Szaturnusz és annak hatása az egyes jegyekre 2020-ból. (A Bak Szaturnusz a covid berobbanásához köthető, ha szeretnénk visszagondolni, mi történt az eltelt 3 évében, onnan induljunk.)

Alig 2 nappal a Szaturnusz irányváltása után, október 25-én Újhold, egyúttal Napfogyatkozás van a Mérleg Szvati naksatrájában, a Mérleg 7°50’-én, a Vénusz szoros közelségében. A részleges, hazánkból is látható Napfogyatkozás kb. 11 órától, 2 órán keresztül tart, a Nap közel 40 %-a kerül majd takarásba. Szabad szemmel tilos megfigyelni, maradandó szemkárosodást okozhat. Arról nem is beszélve, hogy a Napfogyatkozás baljós asztrológiai üzenet, a vele járó esetleges Nap-analógia sérülések (vezetői képesség és felhatalmazottság csökkenése, autorizációs hiányosságok, apai, családfői működés csorbulása, szív- és gerincproblémák) és a Vénusz égetettsége (kapcsolati egyensúlytalanságok, financiális megbillenés) miatt megkívánná a befelé fordulást, nem pedig a zajos csinnadrattát. Meg lehet tekinteni megfelelő védőszemüveggel, de kívánatos lenne magunkban is elcsendesedni.

A harmadik égi esemény pedig a Mars – melyhez az erő, az energikusság, bátorság, aktivitás, harciasság, az energiáinkkal és indulatainkkal való bánás, alacsonyabb szinten a harag, erőszakosság, háború, fegyverek analógiáit társítják – október 30-i hátrafordulása. A Marsnak az ad különös jelentőséget, hogy a Szaturnusz 2022 tavasza és 2023 tavasza között mindvégig marsikus naksatrában, a Dhanisthában halad, annak hol a Bak, hol a Vízöntő oldalán, mindenesetre a Marsunkat, azaz erőhasználatunkat tanítja.

A már erősen lelassult Bika Mars október 16-án váltott az Ikrekbe, ahol majd 2 héttel belépése után, október 30-án – ekkorra az Ikrek 1°26’-ig jut el – hátráló irányba vált. Innen, az Ikrek jegy elejétől viszonylag gyorsan, újabb 2 hét elteltével (november 13-án) jut vissza a Bika jegybe. Elkövetkező hónapjait, egészen 2023. március 13-ig, ismét ott fogja tölteni, január közepéig hátráló, onnantól pedig direkt irányú haladással.

Az Ikrek Mars jelenlegi időtartama tehát október 16-tól november 13-ig tart, október 30-ig direkt, onnantól retrográd módban. Ezalatt a Mars mindvégig a saját fennhatósága alá tartozó, marsikus Mrigasira naksatrában tartózkodik, amely a verbális konfrontációk, a szóbeli csatározások helye. Az indulatok, a frusztráltság, a versengés mind az egymás közötti, mind a sajtóban, médiában zajló kommunikációban ömlik ránk, csak győzzük kezelni.

Ha visszakeressük, mikor volt utoljára retrográd Ikrek Mars, 2008 januárjában találunk ilyen időszakot, igaz, akkor fizikai valójában nem ment vissza a Bikába, csak a retrográd lábával. Ha visszaidézzük, ez már a 2008-as pénzügyi válság időszaka volt, erős gazdasági visszaeséssel.

A Bika Mars időszakával – retrográd 2022. november 13. és 2023. január 12. között, majd direkt 2023. március 13-ig, aznap vált az Ikrekbe – részletesen foglalkozunk majd, de ez a 4 hónap várhatóan nagy gazdasági, pénzügyi aktivitással, átrendeződésekkel, és a hozzá társuló aggodalmakkal jár. Az utolsó retrográd Bika Mars amúgy 1990. október 20. és 1991. január 1. között volt. Magyarországon ez emlékezetesen a rendszerváltás utáni mély gazdasági átrendeződés időszaka, az 1990. október végi taxisblokád is ekkor történt. Akinek van, érdemes visszaidéznie az akkori személyes emlékeit.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment