2020. január 24-én megérkezett a védikus égen a Szaturnusz saját jegyébe, a Bakba. Itt legfontosabb témái a felelősség, rendezett gondolkodás, tervezés, építkezés egy adott életterületen, hosszú távú célok kitűzése és megvalósítása, ambíció beteljesítése, hatalmi struktúrák ki- és átalakítása, de mindez a felelősség minél magasabb szintű vállalása mellett.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, melyik jegy számára milyen feladatot jelent a Bak Szaturnusz 3 éve 2020. január 24. és 2023. január 17. között. A vizsgálódás alapja az, hogy a Bak Szaturnusz tartózkodási jegyén kívül a Halak, a Kos, a Rák és a Mérleg jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást, tehát a védikus gondolkodásban ezen az 5 helyen aspektál. (Egy jegyhez akkor tartozunk, ha ott van az aszcendensünk, és/vagy a Holdunk, és/vagy a születési uralkodónk.)

A főszereplő Bak jegyűekkel kezdjük. Számukra olyan 3 év következik, amikor valószínűleg megnő a terhelésük mind munka, mind családi, érzelmi vonatkozásban. Jeligéjük ez lehetne: teher alatt nő a pálma. A nagyobb nyomás alatt fog kikristályosodni a jövőjük. Költözést, családi változásokat, párkapcsolati nehézségeket próbatételként, a kitartást segítségként, a hivatásbeli emelkedést jutalomként kaphatják. Az időszak végén megerősödve, de más emberként állnak majd maguk előtt.

A Vízöntők főként 12. házas tranzitként fogják megélni a Bak Szaturnusz éveit, ami azt kérné, hogy foglalkozzanak magukkal többet, figyeljenek jobban befelé. Ehhez elegendő egyedüllétet is fognak kapni. Anyagi eszközeiket, értékrendjüket racionalizálni tudják. Sok új ötlet mozgolódhat fejükben. Egészségükre vigyázzanak, gyomruk lehet érzékenyebb. Munkahelyi változás érik, érdemes figyelni a lehetőségeket.

A Halak 11. házas átalakulás elé néznek: ez elsősorban jövőképüket, a jövő iránt érzett felelősségüket érinti. Lehet hatása a baráti kör, a közösségi hovatartozás megváltozására is. Ha van idősebb testvérük, vele megméretik a viszony. Személyiségük érik, komolyodik, értékrendjük finomodik. Gyermek (vagy unoka) érkezhet hozzájuk ebben a 3 évben.

A Kos jegyűek – 10. házuk erős érintettsége okán – hivatásukban erősödhetnek, új életcélt is elindíthatnak. Minden megalapozott ambíciójuk támogatott, bár a munkát bele kell tenniük. Ha van ingatlannal kapcsolatos terv, érdemes belevágni. Külföldi munkavállalás, kiköltözés foglalkoztathatja őket, valószínűleg meglépik. Partnerrel munkálkodás a kapcsolaton, szinglik számára új partner érkezhet.

A Bikák számára alapvetően egy szerencsés időszak kezdődik (9. házas tranzit), tanulás, szellemi gyarapodás, külföldi utazások ígéretével. Barátaik közül valaki okozhat csalódást. Érdemes álmaikkal, esetleg meditációval foglalkozni, most több megértés születhet ezekből a csatornákból. Testvérre több figyelmet kell szánni. Munkájuk valószínűleg megváltozik. Egészségükre figyeljenek, kiegyensúlyozott életvitel, elegendő egészséges folyadék bevitele fontos.

A racionális Ikrek ebben a 3 évben többször kerülnek lelkizős, érzelmeiket igénybe vevő helyzetbe. Megérintheti őket az elmúlás, tanulják az elengedést, az egyedüllétet (8. házas tranzit). Barátaikra azonban számíthatnak, és olyan csoportokra is rátalálhatnak, ahol érzelmeiket jobban meg tudják beszélni. A család bővülhet is, gyermek, unoka érkezhet. Hivatásuk változni fog ebben az időszakban. Anyagi gyarapodás, örökség esélyes.

A családcentrikus Rákok számára ez a 7. házas tranzit elsősorban családi, párkapcsolati próbatételeket jelenthet, amelyek azonban megerősödéshez is vezethetnek. A kapcsolati felelősség tesztje zajlik majd. Mind az apai, mind az anyai területen lehetnek tennivalók, a szülők (vagy a szülői minták) kérik a figyelmet. Ha költözni szeretnének, ebben támogatást élvezhetnek. Hivatásukban előre léphetnek, bár meg kell érte dolgozniuk. Több utazás lehetősége látszik.

A többnyire nyitott és magabiztos Oroszlánok jól teszik, ha a külső mellett belső egyensúlyukra is szánnak figyelmet. Lelki értékek változása, érzelmi tanulás a feladataik közt lesz. Munkahelyi változás van kilátásban, mert a munka súlya, szerepe változóban. Rugalmassági próbatétel következik, tudnak-e változtatni terhelésükön, tudnak-e lazítani is. Mozgásszervi problémák jelezhetik ennek időszerűségét. Ezt megelőzendő érdemes a hajlékonyságot is segítő mozgásformát beiktatni, első helyen a jóga, de például a tánc is sokat segíthet.

A szorgalmas, bár nem túl magabiztos Szűz ez alkalommal nyomot hagyhat maga után: az 5. házas tranzit akár gyermekáldás (unoka), akár vállalkozás indítása révén segíti. Párkapcsolata figyelmet kér, jöhetnek ezzel feladatok, megoldásukkal meg is erősödhet. Változhat az értékrendje a partnerkapcsolat révén. Több próbahelyzet az önállósággal, a vállalkozói hajlandósággal, képességekkel kapcsolatban. Születési családja támogatása változóban, főként idősebb testvérrel változik a kapcsolat.

A Mérlegek számára 4. házas tranzit, amely az otthon, lakás, család, anya témakörében hozhat feladatokat. Költözésre, építkezésre, családalapításra jó időszak. Érdemes figyelmüket lelki, érzelmi dolgok tanulmányozására is fordítani. Hivatásuk szerepe – főként ha az segítő jellegű, pszichével, családdal kapcsolatos  – megnő. Lábfejük érzékenyebb lehet, érdemes talpmasszőrt, pedikűröst felkeresni, és kényelmes lábbelire költeni, illetve minden értelemben megvizsgálni, hol szorít a cipő.

A Skorpiók elsősorban 3. házukban élik meg ezt a tranzitot: kommunikációjuk, gondolkodásuk válhat sokkal strukturáltabbá. Új tanulási folyamat indulhat el náluk. Aki tanítással foglalkozik, fejleszti módszertanát. Az írásbeliség szerepe fontosabbá válik. Gyermekükkel való kapcsolatuk alakul, itt érzelmi neveléssel, elengedéssel kapcsolatos feladatok. Munkahelyi változás, nem kell kibírni mindent, mert az vérnyomással, fejjel kapcsolatos problémákat okozhat. Sok utazás lehetősége, amely családdal, rokonsággal kapcsolatos.

Végül a Nyilasok némileg megkönnyebbülhetnek, hiszen a 2017. január óta tartó nyomás (Nyilas Szaturnusz) most lekerült róluk. Szeptembertől még inkább felszabadulnak majd.  A Bak Szaturnusz részükre 2. házas tranzit, a többi aspektusával együtt számos családi, anyával kapcsolatos tennivalót és átalakulást hoz. Érkezhet gyermekáldás, unoka, de gyász is a családba, ennek minden örömével, bánatával, hozadékával. Örökség lehetősége.

A fenti rövid összefoglalók természetesen nem tartalmazzák az egyéni hatások sokféleségét, az csak a személyes horoszkópból vezethető le.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment