A 2022-es évet tekinthetjük a Mars évének is, annyi erőteljes asztrológiai konstelláció tanítja egész évben a Mars – azaz erőnk, aktivitásunk, szenvedélyünk, belső tüzünk, bátorságunk, agresszivitásunk, türelmetlenségünk, és még sorolhatnánk az analógiáit – megélését.

Maga a Szaturnusz, a karma szigorú őre is egész évben marsikus holdházban (Dhanistha) tartózkodik. Ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz mindvégig a Mars, azaz erőnk felelős használatát tanítja: hogyan osszuk be energiánkat, milyen irányú és mértékű erőfeszítéseket tegyünk boldogulásunkért, fontos céljainkért.

A Kosban –a Mars egyik saját jegyében – is forrongás zajlik az átrendező Rahu és a kiszabadító Uránusz részvételével. Ez az aktivitás is marsikus működésünk próbatétele, ráadásul az égi Mars is itt vonult át a közelmúltban. Ekkor, 6 hetes Kos útja során még inkább feltüzelte az izzasztó, feszült heteket.

2022. augusztus 11-én azonban kilépett a Kosból, és megérkezett a Bikába, ahol október 16-ig marad. A Mars érkezésével eseménydús időszak jön a Bika témáiban: a pénzügyek, anyagiak, gazdasági kérdések terén, evés-ivás, élelmiszerek körében, a mezőgazdaság aktuális alakulását illetően. Ezért aztán az idevágó tartalmak központi szerepet kapnak: hogyan kezeljük átrendeződő gazdasági környezetünket, mi kerüljön a tányérra, hogyan osszuk be pénzünket. Személyes és globális szinten is fókuszálódik a figyelem a pénzügyi témákra, a tőzsdei árfolyamokra, a mezőgazdaságra, az élelmiszerek árára.

A Bika Mars időszakában a test Bikához társított területei, így a nyaki zóna, a torok, a száj (és ezek szervei) lehetnek kényesebbek. Fordítsunk több figyelmet a nyaki terület lazítására, de a táplálkozásra, a bevitt étel és ital minőségére, mennyiségére is. Legjobb energizáló módszer pedig az éneklés, dúdolás.

A Bika Mars mindvégig a Bak Plútó aspektusa alatt áll, augusztus 14-15-én éri a Plútó pontos fényszöge, 14-16. között pedig együtt áll a rossz hírű Algol állócsillaggal. Ezek nehéz konstellációk, ezért e napokban lehet bizonytalanabb a közérzetünk, érezhetünk erővesztést, és terheltebbeknek mutatkozhatnak az emberi viszonyaink. Harci cselekmények, terrorista merénylet, robbanás nagyobb valószínűséggel történhet e napokban.

A Bika naksatrákon az alábbiak szerint halad át a Mars:

  • augusztus 10.-27. között a Krittika területen (Nap-energia) halad. Erre esnek az augusztus közepi zavaros napok, ráadásul a naksatra úrként érdekelt Rák Nap pontos oppozíciós fényszöget kap a Bak Szaturnusztól. Az emiatti erővesztés, gyengélkedés 17-étől, a Nap Oroszlánba lépésétől szűnik meg.
  • Az augusztus 27.-szeptember 24. közti időszakban a Rohini holdházban (Hold-energia) halad, ez agyalós heteket valószínűsít. Megérdemli az odafigyelést a belső zajongás. Elcsendesülés, koncentrációs gyakorlat, meditáció, ima, kinek mi a módszere, erősen javasolt.
  • Szeptember 24. és október 16. között pedig a marsikus Mrigasira területen az értékeink megőrzése, a kedvezőtlen gazdasági folyamatokkal szembeni védekezés kerül előtérben. A Marsot aspektáló Plútó október 8-án fordul direkt irányba, ez lehet kellemetlen impulzus azon a napon.

A Bikában haladása alatt a Mars elkezd lassulni, mert már készülődik a késő őszi-téli 2,5 hónapos retrográd időszakához. Az azonban majd egy másik történet lesz.

Namasté

Vishakati

Write A Comment