Október nevezetes asztrológiai eseményei a Nap- és Holdfogyatkozás, és néhány olyan égi változás, amely előkészíti az igazán nagy lépést: a hónap utolsó napján a holdcsomópontok jegyet váltanak, mely másfél évre szóló, nagy átrendeződés az életünkben. A 14-i Napfogyatkozás, a Rahu gandantába érkezése, majd a 28-i Holdfogyatkozás nyugtalan, kavargó időszakot jeleznek a hónap második felében, amely sok bizonytalanságot tartalmaz, és kevéssé alkalmas hosszú távú döntésekhez.

A holdcsomópontok jegyváltását előkészítő konstellációk a Mars, majd a Nap és a Merkúr megérkezése a marsikus naksatrában haladó Mérleg Kétu mellé. A Mérleg Kétu jegyurának, a Vénusznak a hosszú utazása, majd visszaérkezése az Oroszlánba. A Kosban tranzitáló Jupiter retrográd mozgása, amely visszanyúlik a Halakba, a Rahu érkezési jegyébe. És hát maga a két fogyatkozás, amelyek a holdcsomópontok szoros közelségében beálló Újholdhoz, illetve Teliholdhoz kapcsolódnak.

Közülük a 14-i Napfogyatkozás úgy következik be, hogy az Újhold a Szűz csillagkép utolsó, marsikus padájában történik, eltérő jegyben, mint ahol a Kos-Mérleg tengelyen utolsó heteit töltő Kétu tartózkodik. A 28-i Holdfogyatkozás pedig a Kos Asvini Hold és Mérleg Szvati Nap közt beálló Teliholdba harap bele. Mindkét fogyatkozás elhúzódó, hetekig bizonytalan időszakot jelez, amelyben napvilágra kerülhetnek addig rejtett témák, tények.

Nézzük a naptárt.

Október 1. – Két bolygó is jegyet vált ezen a napon. A Merkúr a Szűzbe, saját erős jegyébe érkezik, ahol témái (kommunikáció, értés, értelmezés, közlekedés, utazás, ügyintézés stb.) tisztábban és erősebben nyilvánulhatnak meg, egészen addig, amíg nem ér túl közel az őt megégető Naphoz. Késő este pedig a Vénusz, ismét átküzdve magát a Rák-Oroszlán gandantán, megérkezik az Oroszlán csillagképbe.

Október 3. – Mars a Mérlegbe lép, ezzel kedvezőbb kozmikus helyzetbe kerül ő is, és az általa uralt Kos bolygócsoportosulás is. Kapcsolati aktivitás, szereplésre törekvés, külsőségek felerősödése jellemzi itt tartózkodása 6 hetét.

Október 5. – Mars-Kétu együttállás a Mérleg 2. fokán. Kétu másik neve kis Mars, jelzi, hogy két tüzes planéta találkozik, nem kis baleset- és tűzveszély mellett. Nagyfeszültségű nap, óvatosan kezeljük!

Október 11. – A Plútó direktté válik a Bak 3°42’-en, a Bak Uttarasadha Nap-energiába tartozó naksatrájában. A Bak Plútó 7 évig mozog hol direkt, hol retrográd irányban ezen a területen, a vezetéssel, a hatalommal összefüggő hatalom gyakorlásának felelősségét firtatva.

Október 14. – Igen terhelt nap. Szűz Chitra Újhold este 8-kor, egyidejűleg Napfogyatkozás a Szűz csillagkép 27. fokán, a marsikus Chitra holdházban, amely különleges minőségű hely (vargottama). Az Újhold – a tőle 4 foknyi távolságra levő Kétu miatt – Napfogyatkozással jár, amely baljós asztrológiai esemény, valamely képesség csökkenését, bizonytalan időszakot jelöl. Ráadásul a jelenség közelében van a saját jegyes, de égetett Merkúr is, tehát a kommunikáció, a közlekedés, a megértés témaköre is bevonódik a Napfogyatkozás körüli zavarosabb időszakba. Ez legalább a 2 héttel későbbi Holdfogyatkozásig tart, de kihat egészen a következő, 4 hét múlva érkező Újholdig.

Október 15. – A jegyváltáshoz közeledő holdcsomópontok közül a Rahu megérkezik a Kos-Halak jegyhatár gandanta zónájába. Ez felerősödő és nehezen kontrollálható érzelmi kitörésekkel járhat, és természeti katasztrófák is kísérhetik, vulkáni aktivitás és földrengés a kitettebb földrajzi területeken. Október 30-án átlép majd a Halakba, de ott is kb. 2 hetes gandantában lesz, amikor vízzel, áradással kapcsolatos rendkívüli természeti katasztrófák követhetik.

Október 17. – A Nap a Mérlegbe vált. Itt gyengébb a kozmikus méltósága, s ez számunkra az életerő csökkenésével, önbizalomvesztéssel járhat. Ráadásul jegybe lépése után azonnal a Mérleg első fokán járó Kétuval, régi ellenségével találkozik.

Október 18. – Nap-Kétu együttállás, amely egészségügyi problémákkal és vezetői pozíciók megingásával járhat, vezetői fejek hullhatnak, és az apai energia sérül. A Merkúr is megérkezik a Mérlegbe, triójuk szoros együttállásban a megégett Merkúrral bizonytalan napokat, gyengélkedést, kavargó energiákat jelent. Ezekben a napokban jobb takarékra tenni magunkat.

Október 28. – Telihold a Mérleg Szvati Nap és a Kos Asvini Hold között késő este, amely Holdfogyatkozás is, mivel a Mérleg-Kos jegytengelyen utolsó napjait töltő holdcsomópontok igen szoros közelségében történik. A 2022. április közepe óta Mérlegben vonuló Kétu és Kosban vonuló Rahu, a kapcsolati működésünk, kompromisszumkészségünk és saját magunkért való kiállásunk tanulóidőszaka, gyakorlatilag ezzel a Holdfogyatkozással zárul.

Október 30. – Rahu-Kétu jegytengelyt vált, Rahu a Halakban, Kétu a Szűzben tölti elkövetkező 18 hónapját. Rahu az érzékenységben, lelki megélésben, áldozatvállalásban, összefoglalóan a Halak minőségben akar fejleszteni valamilyen módon, Kétu pedig a hasznossághoz, a munkához és a testhez, testtudatossághoz való viszonyban tanít. Az ő jegyváltásuk külön írást érdemel.

Színes októbert kívánok szeretettel

Vishakati

 

 

Write A Comment