Október 3-án a sziderikus Mars a Mérlegbe lépett, november 16-ig marad itt. Az előző, Szűz csillagképben töltött 6 hetéhez képest a Mérleg kedvezőbb asztrológiai helyzetet jelent, de azt is, hogy a Mars által hordozott akarat, aktivitás, tűz, indulat, agresszió, terror és balesetveszély explicitebbé válik, jobban meg tud nyilvánulni.

Október amúgy is nyugtalanabb hónap a Nap- és Holdfogyatkozások és a Kétuval történő bolygó együttállások miatt, de leginkább azért, mert a Kos-Mérleg jegytengelyen 1,5 éve tartózkodó holdcsomópontok finisben vannak: október 30-i jegyváltásukat megelőzően torlódnak a feszültségek is, a feladatok is.

A Mérleg Mars elsődleges jellemzője a kapcsolati aktivitás, a szereplésre törekvés, a külsőségek felerősödése, a megfelelni késztetés vagy az erre kényszerítés.

A Mérleg Mars azonban nemcsak a Mérlegben hat, hanem aspektált helyein is (4. Bak, benne az irányváltó Plútó, 7. Kos, benne a Jupiter, Uránusz és a már gandantáját járó Rahu stelliuma, 8. Bika), és uralt jegyeiben (Kos és Skorpió) és uralt naksatráiban (Mrigasira, Chitra és Dhanistha) is.

A Kos stelliumról már esett szó, a háború, a militarista tendenciák mind ennek megnyilvánulásai, de a marsikus Chitrában van a 14-i, Napfogyatkozással kísért Újhold, ott lesz a hóvégi, Holdfogyatkozással nyomatékosított Telihold, a Chitrában van a Kétu, és október 15-től a Szaturnusz is visszahátrál a marsikus Dhanisthába. Ezek a részletek az asztrológusoknak izgalmasak, lefordítva azonban azt üzenik, hogy az égen, a bennünket övező energiákban a Mars a karmester, és külső-belső békénk azon múlik, milyen szelepeket talál magának az általa hordozott és felerősített tűz analógiája.

Testi vonatkozásban például a fej problémái, fejfájás, migrén, a felszökő vérnyomás, a kisebb-nagyobb égési, vágott balesetek veszélyeztetnek. Tanácsos kerülni a hevítő, csípős ételeket, a túl meleget. Ilyenkor hűteni jó magunkat, például az uszodában, és elégséges folyadékfogyasztással.

Október 5-én a Mérleg 2. fokán, a marsikus Chitra naksatrában találkozott a Mars és a Kétu (kis Mars a másik neve), két tüzes, malefikus planéta. Óriási energiák egyesültek igen nagy feszültség mellett. Ennek kisülése lehetett 7-e hajnalban az izraeli terrortámadás, sajnos igen sok áldozattal. Izrael Kos energia, és Izrael állam képletének aszcendense itt, a Mérleg Chitrában van.

A Mars október 15-i Szvatiba lépésével még folytatódnak a harci cselekmények, de a 16-i Vishakába, majd a november 16-i jegyváltásával csillapodik, változik a Mars által fűtött helyzet.

Időközben még két igen nehéz, sorsfordító nap lesz: az október 28-i Telihold  Holdfogyatkozással kísérve, valamint a 30-i holdcsomópont jegyváltás. Mindeközben a Rahu a Kosban október 15-től már a Kos oldali gandantában halad, ez is fokozza a nyugtalanságot, a kontroll elvesztésének érzetét (egészen november 14-ig gandantában marad, de október 30. után már a Halak oldalon.)

Igen zaklatott időszak, óvatosan járjunk, éljünk, legyünk türelmesek és várjunk ki döntéseinkkel.

Aki pedig többet szeretne tudni az aktualitásokról, iratkozzon fel a honlapon a hírlevélre.

Namasté

Vishakati

Write A Comment