A különösen sok éles fordulatot tartalmazó október és november után decemberben sem fogunk unatkozni. Lassan hozzászokunk az új jegyeikben haladó holdcsomópontok megváltozott hatásaihoz, október vége óta Rahu a Halakban, Kétu a Szűzben – másfél évre szólóan – rendez át egy sor témát életünkben.

Decemberben különösen a Skorpióban gyülekező bolygók, illetve a Skorpió-Nyilas jegyhatár problémás zónájában, az úgynevezett Abhukta Mula gandantában vonuló planéták hozhatnak kiszámíthatatlan napokat. A Nap (dec.15-17.), a Mars (dec. 26.-28.), valamint a retrográd Merkúr (dec.27.-29.) kel át ezen a jegyhatáron, az átkelés napjai zaklatottabbak lehetnek, óvatosságot, lassulást kérnek.

Míg a Skorpióban vonuló planétákat a Vízöntő Szaturnusz 10-es aspektusa fegyelmezi és a Halakból aspektáló Rahu mozgatja, a Nyilasba érkezőket a Kos JupiterUránusz kettőse befolyásolja. Az önmagában is nagy energetikai különbségek átzsilipelését jelentő Abhukta Mula gandanta tehát az egyik behatásból a másikba érkezést is jelenti az átlépő bolygók számára.

A Merkúr, a gondolkodás, racionalitás, kommunikáció, információáramlás, utazás, közlekedés planétája, december 13-án fordul retrográdba, és majd az Újév második napján válik ismét direkt haladásúvá. Hátráló heteiben ügyeink intézése – ebből talán kevesebb lesz az ünnepek alatt -, és a közlekedés, utazás, valamint a kommunikáció, az információ áramlása lehet akadályoztatott.

A hónap második fele ettől kezdve egyre eseménydúsabb, különösen az utolsó hét. Olyannyira, hogy az ünnepi felfokozottságban jó lenne kerülni a nagy tömeget, zsúfoltságot, és beérni csendesebb helyekkel. A hónap, egyúttal az év utolsó napján azonban kellemes fordulat következik: a nagy jótevő Jupiter szeptember eleje óta tartó hátrálása befejeződik, és az égi guru elindul direkt irányba. A jegyváltások és irányváltások napjai mindig nehezebbek, ezeket tartsuk tiszteletben.

A hónap megkülönböztetett figyelmet kérő napjai: 13., 27., 28., 31. Nézzük a naptárban a részleteket.

December 6. – Mikulás napján a június vége óta hátráló Neptunusz direktté válik a Halak csillagkép legelején, a jupiteri Purvabhadra naksatrában, immár egy jegyben a felforgató Rahuval. Vele érzelmi mélyülést élünk meg. Jegyura, a Jupiter azonban nyugtalan energiákban van, mert retrográd és mert a kiszámíthatatlan fordulatairól ismert Uránusszal azonos jegyben tartózkodik. Ezért lelki megéléseinkben egyelőre nehéz idők, további szenvedéstörténetek várhatók – lehet, hogy nem saját életünkben, de szűkebb vagy tágabb környezetünkben.

December 13. – A Skorpió 27. fokán, a Dzsjéstha naksatrában Újhold a hajnal első órájában. A Mars is közel, ugyanabban a naksatrában áll. Dzsjéstha egy mágikus merkúri naksatra, a gondolati manipuláció, a túlműködő elme területe. Mint a következő 4 hét előjelzője, ez az Újhold igen intenzív, nehezen átlátható, feszültségekkel terhes hetekre utal. Ráadásul a naksatra ura, a Merkúr néhány órával később irányt vált, hátrálásba kezd. Vagyis az Újholdat egy stacioner, majd irányváltó Merkúr uralja, amely még inkább fokozza a nehéz gondolatenergiák hatását.

December 15. – Délutántól a Nap a Skorpió-Nyilas jegyhatár gandantájába lép, s majd 17-én reggel hagyja el azt. Ez a gandanta a legnehezebb, külön neve is van: Abhukta Mula gandanta. Az itt haladó planétákat több bizonytalanság kíséri, s ez azzal jár, hogy úgy érezhetjük, életünket nehezebben tudjuk kontrollálni.

December 16. – A Nap megérkezik a Nyilas csillagképbe. Kedvelt helye, ahova optimizmust, nyitottságot, jovialitást hoz magával, no meg ünnepi hangulatot. Amikor egy nappal érkezése után tehermentesül a gandanta zónából való távozásával, egyre inkább élvezhetjük kedvező hatásait.

December 25. – A  Vénusz átlép a Skorpió csillagképbe. A vágyak, kapcsolatok, anyagiak, művészetek témafelelőseként mindezek tekintetében a kalandok, a testiség, a vágyak ösztönösebb megélése felé terel. Felkeltheti az érdeklődést a pénzpiaci manőverezések iránt is.

December 26. – A jegyváltáshoz készülő Skorpió Mars is belép kora este az Abhukta Mula gandantába, majd 28-án lép ki a másik, Nyilas oldalon. Ezekben a napokban az akarat, a külső-belső tűz, a testi erő, az indulatok megélése kiszámíthatatlanabb, veszélyesebb. Bár nagy a kísértés, mégis jó lenne kevesebb alkoholt és édességet fogyasztani a Mars instabil napjaiban.

December 27. – A hónap asztrológiailag legterheltebb napja, sok eseménnyel. Kora hajnalban Telihold a Nyilas Múla Nap és az Ikrek Ardra Hold oppozíciója révén, felerősítve a belső egyensúly megteremtésének igényét a külső meghatározottsággal szemben. A Mars este 7 körül lép át a Nyilas csillagképbe, és megközelíti a szintén ott tartózkodó retrográd Merkúrt, mindezt a rizikós Abhukta Mula gandantában. Balesetveszély és verbális konfliktusok zónája, közlekedési, kommunikációbeli, utazás közben felmerülő nehézségek napja. Mindent triplán ellenőrizzünk, ha ekkor kelünk útra.

December 28. – A kora hajnali órákban találkozik a Nyilas 1. fokán, a Múlában a Mars és a retrográd Merkúr a különösen kiszámíthatatlan gandantában. Igen balesetveszélyes órák. A találkozót követően a retrográd Merkúr visszahátrál a Skorpióba, majd másnap reggel elhagyja a gandantát, ezzel a veszélyhelyzet, a feszültség alábbhagy.

December 31. – Szilveszteri meglepetés: hajnalban a Jupiter direktté válik a Kos 12. fokán, az Asvini naksatrában. Előtte-utána 3-3 napig szinte egy helyben áll, azaz stacioner, igen intenzív hatású. Az irányváltás napja több kiszámíthatatlanságot tartogathat, ha ez szilveszter napján egyáltalán értelmezhető. A Kosban történt fordulat azonban több indulati elemet, esetleg tűzzel kapcsolatos veszélyhelyzetet okozhat, s ez intsen még több óvatosságra a várható tűzijáték és petárdázás közepette.

Szép adventet kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment