December utolsó hete igen mozgalmas, és mivel az átlagnál több veszélyt tartogat, megérdemel egy külön írást.

Karácsony azzal fejeződött be, hogy 26-án este a Skorpió Mars egy bizonytalan 2 napos átmenetbe (Abhukta Mula gandanta, a Skorpió-Nyilas jegyhatár nyugtalan vidéke) érkezett. Kevéssé kontrollálható testi és érzelmi reakciók, indulatok kísérhetik új jegyébe érkezését. A jegyváltás majd 27-én este következik be a Nyilas csillagképbe lépésével.

Alig érkezik a Nyilasba, másnap – 28-án hajnalban – összetalálkozik a hátráló Merkúrral, és mindez még mindig a veszélyes Abhukta Mula zónában történik. Találkozójuk okán ez egy különösen konfliktusos nap, egész 28-át jellemzi majd a feszültség, a közlekedési baleset veszélye, vita, veszekedés légköre. Párbeszédeinkben, közlekedési szituációkban fokozott óvatosságra van szükség, s ha tehetjük, halasszuk el 1-2 nappal az útrakelést.

S miközben a Mars ilyen nehéz energiákat mozgósít, 27-én még egy próbára tevő Telihold is keresztezi utunkat. A megkönnyebbülés majd 29-én érkezik, amikor a Mars is, és a Merkúr is nyugodtabb energiákba érkezik.

31-én hajnalban pedig Jupiter, a nagy jótevő, az égi guru válik direktté a Kos 12. fokán, az Asvini naksatrában. Az irányváltás napja mindig több kiszámíthatatlanságot tartogathat, ezt szorozzuk fel szilveszter napjának excentrikusságával. A Kosban történt irányváltás több indulati elemet, tűzzel kapcsolatos veszélyhelyzetet okozhat, s ez intsen még több óvatosságra a várható tűzijáték és petárdázás közepette.

A fenti intelmeken túl kellemes évvégi ünneplést kívánok

Vishakati

Write A Comment