A holdcsomópontok 2023. október 30-án megtörtént jegyváltása után a Halak és a Szűz jegyek kerültek fókuszba 2025 május közepéig. Ebben az írásban azt tekintjük át, milyen várható hosszú távú hatásai vannak ennek a konstellációváltásnak az egyes jegyekre, azaz akiknek az adott jegyben van az aszcendense és/vagy a Holdja. A védikus Hold és aszcendens eltérhet a nyugati asztrológiában ismerttől, itt lehet a védikus pozíciót megnézni.

Kezdjük a főszereplőkkel, a Halakkal. A Halak aszcendens és Hold (1. házas Rahu) ebben a másfél éves periódusban úgy érezheti, újra ki kell találnia magát. Ezért jó, ha készen áll a változásokra, keresi ezek lehetőségét, például tanulás, önfejlesztés, utazás terén. Fizikai megjelenésben is igényelhetik a megújulást, akár egy más öltözködési stílusban vagy egy megváltoztatott hajviseletben. Kétu a 7. házukban halad, átalakulást hozva a kapcsolatokban. Aki párkapcsolatban él, annak feladat lesz a megújuló énjét a meglevő partnerével összehangolni, távolodhatnak is valamilyen értelemben egymástól. Akinek nincs párkapcsolata, annak hozhat lelki társat, akár a régi életeiből.

A Kos aszcendens és Holdú személy számára a Halak Rahu a 12. házban vonul, amely a lélek, a tudattalan és az álmok, valamint a veszteségek, kiadások területe, illetve a külföldé. Jelezhet nyugtalanabb alvásminőség, több álmodás. Érdemes a befelé irányultsággal, meditációval, tudatos álmodással foglalkozniuk. A külföld hívása erősebb lesz ebben a másfél évben. Ügyelni kell a kiadások kézben tartására. Ugyanakkor a 6. házban tartózkodó Kétu munka terén hozhat lezárást, munkahelyről való távozást. A Szűz Kétu a gyógyító tevékenységet és az alternatív gyógymódokat támogatja, például a jógát, a természetgyógyászatot. Testük kiemelt figyelmet kér, ha nem jól bánnak vele, erősebb üzenetet küld.

A Bikáknak a 11. házas Rahu új barátokat, közösségeket mutat be, nyitottabbak lehetnek más típusú emberek felé, akik a eltérő származásúak, korúak, bőrszínűek.. Új célokat is hozhat a jövőjükkel kapcsolatban. A tervek beváltását támogató időszak, befektetései jól fialnak. Az 5. házukban lévő Kétu hozzásegítheti, hogy elengedje felnövő csemetéjét, de belső önelfogadási dilemmáit is. Természetgyógyász vagy jógapraxis indítása támogatott. Gyermekkel, unokával adódhat egészséggel kapcsolatos probléma.

Az Ikrek aszcendens és Hold 10. házán kel át a Rahu, sok munkát, ambiciózus projekteket teremtve. Karrierépítésre jó időszak, de jusson pihenésre is! Ugyanakkor a Kétu a 4. házban ingatlannal kapcsolatos lezárásokat (eladás, elköltözés) és az anya életében felmerülő gondokat, teendőket jelez. Az Ikrek fordítson több figyelmet az édesanyjára, látogassa, beszéltesse.

A Rákok vonatkozásában ez egy 9. házas Rahu tranzitot jelöl. Az apával kapcsolatban hozhat tennivalót, problémákat. Olyan periódus, amikor a hittel, metafizikával, ezotériával összefüggő érdeklődés megélénkül, ezért ez a másfél év lehet az útkeresés, a tanulás, az önfejlesztés aktív időszaka. Ébredhet vágy külföldi, egzotikus utazás iránt, esetleg önfejlesztéssel összekötve. Ezzel egyidőben a Kétu a 3. házban jár, ezért spirituális gondolkodásra, tudati mélyülésre kiváló időszaka. Elő lehet venni a manuális készségeket, fúrás-faragást, kézimunkát.Ne hanyagolják el esetleges mozgásszervi bántalmaikat. A fiatalabb testvérrel vagy annak életében támadhatnak nehézségek.

Az Oroszlánok számára érkezhet örökség, tőzsdei nyereség, gazdagodhatnak a külvilág segítségével. Számoljanak nagyfokú belső nyugtalansággal, ne lépjenek ezen túl, hanem készüljenek fel kezelésére, például jóga- és légzésterápiával, természetben tartózkodással. 2. házukban a Kétu lehetőséget ad táplálkozási szokásaik egészségesebbé tételére, pénzköltésük racionalizálására, annál is inkább, mert apadhatnak saját bevételeik.

A Szűz szülöttek számára a Kétu letisztulást, valódi énjükhöz való közeledést hozhat, míg a Rahu a 7. házukban, a partner, a külvilág területén halad, azaz a másik emberrel való viszony formálódik. Akinek nincs partnere, annak érkezhet új, akinek van partnere, annak pedig a másikkal való összeérési feladatot, munkálkodást jelent ez az időszak. Mindazoknak, akik vendégkörrel, klientúrával dolgoznak, vendégszám növekedést hozó periódus.

A Mérlegek 6. házában a Rahu munkával kapcsolatos átrendeződést, illetve testi feladatokat hoz. Ha felforrósodik a helyzet a munkahelyen, nem kibírni kell, hanem körülnézni és másikat keresni. Bölcs döntés most több figyelmet szentelni a testnek, elsősorban a lábfejnek és a bokának. 12. házukban a Kétu több fókuszt kér a lélek, az álmok és a tudattalan régiói számára. Jó időszak elvonulásra, lelki munkálkodásra. Előfordulhat rosszabb alvásminőség, több nehéz álom, mert valamely mélyebb tudattartalom szeretne üzenni.

A Skorpiók 5. házán kel át a Rahu. Gyerektémában mozdul meg az energia, érkezhet új kisbaba a családba, akár unokaként is. Alkotó hajlamok mutatkozhatnak meg kreatív gondolatok, írás formájában. Tanulásra kiváló időszak. A Kétu most a 11. házukban halad, eltávolítva olyan barátoktól, közösségektől, akikkel már nincs közös út. Viszont érkezhet vele olyan új támogató ember vagy csoportenergia, amelyekkel spirituális, esetleg gyógyító tevékenység folytatható.

A Nyilas számára 4. házas tranzit a Halak Rahu, amely a költözés gondolatát erősítheti fel, de érdemes alaposan megfontolni a döntést. Időszerű többször látogatni az anyát, jobban odafigyelni rá, több segítségre lesz szüksége. A Nyilas most ellenőrizze autóját, ne maradjon ki a karbantartás. 10. házukban a Kétu a hivatással, az irányultsággal kapcsolatban hozhat felülvizsgálatot, akadhat olyan cél, amelyet már nem érdemes követni. Olyan cél azonban erősen javallt,  amely a testtudatosságot, testtel, jógával, természetgyógyászattal kapcsolatos fejlődést irányozza.

A Bakok a 3. házukban érzékelik a Rahut, a kommunikáció, az információáramlás és a mozgás házában. Próbálják megállni az okostelefon és más csábító webes felületek állandó nézegetését, és cseréljék fel némi internetmentes tevékenységre, beszélgetésre, sportra, sétálásra. Ezek segíthetnek abban is, hogy elméjük ne pörögjön állandóan. 9. házukban a Kétu hozhat teendőket, aggodalmakat az apával kapcsolatban. Ideális periódus olyan dolog tanulására, amely gyógyítással, természetgyógyászattal kapcsolatos, esetleg ilyen célzattal külföldi tanulmányútra .

A Vízöntők 2. házában lesz most másfél évig a Rahu. Erősebb indíttatást hoz pénzcsinálásra. Alkalmas időszak hátrányos táplálkozási szokások, étkezési függőségek vagy bármi olyan dolog elhagyására, amelyet a szájon át viszünk be. Nem csak a dohányzásra vagy egyéb addikciókra kell gondolni, a cukortól kezdve az ultrafeldolgozott élelmiszerekig egy sor olyan dolog van, amelyekkel gyorsan függőségbe lehet kerülni. 8. házukban a Kétu testükkel való tudatosságra tanít, kiváló alkalom jóga vagy hasonló, kímélő mozgásformák bevezetésére, testükkel való tudatosabb párbeszéd kialakítására.

Remélem, hogy az új jegytengelyre érkezett karmajelzőkkel töltendő másfél évben sikerül kedvező szokásokat kialakítani, és jól együttműködni a tanító hatásokkal.

Namasté

Vishakati

Write A Comment