2018-as nyarunk a fogyatkozások nyara, 2018 augusztusa pedig a retrográd bolygók hava.

Idén nyáron júliusban volt egy részleges Napfogyatkozás 13-án és egy teljes Holdfogyatkozás 27-én.
Augusztus 11-én még egy részleges Napfogyatkozás lesz, amely Észak-Európából és Ázsia északnyugati részeiről látható majd. A fogyatkozások mindig rejtett dolgok napvilágra kerülésével kapcsolatosak, illetve labilisabb időszakokat jelentenek, elsősorban azon területek számára, ahol észlelhetők.

Ami pedig a retrográd bolygókat illeti: a hónap közepén (8-tól 19-ig) összesen 6 bolygó menetel majd visszafelé. A hátráló bolygók időszaka mindig olyan, mintha sodródnánk: leképeződésük a földi  életünkben erős, visszaható jellegű, és kevéssé irányítható.
A legintenzívebb retrográd periódus a Merkúr augusztus 19-i előrefordulásával törik meg, ezt követi a hónap végén a Marsé. Mindkettő érzékelhető lendületet hoz majd mindennapjainkba.

A hónap további fontos történése a Kétu naksatra váltása: a Bak holdi naksatrájából (Sravana) a Nap uralmába (Uttarasadha) lép. Míg a Sravanában töltött több mint 8 hónap a régi kapcsolati minták javításával, felülírásával telt, az Uttarashadában kívül az egó, a hatalom, belül pedig belső szellemünk, énünk a tanulnivaló.

Nézzük a naptárban a fontosabb konstellációváltásokat.

Augusztus 1. – A Vénusz belép a Szűzbe, ahol nem érzi magát túl erősnek. Ez a tény – szeptember 1-ig – gyengíti kapcsolódási képességeinket, vágyainkat, de kihat a Vénusz jegyében, a Mérlegben haladó Jupiterre is. Több probléma az együttműködéseinkben, mintha megint tanuló fázisba kerülnénk.

Augusztus 2. – Jupiter, az égi guru ismét megérkezik a Mérleg jupiteri energiájába, a Vishaka naksatrába. Tapasztalások kapcsolati területen, csiszolódás, munkálkodás a partneri viszonyokban.

Augusztus 7. – Uránusz, a hirtelen, nagy változások és a magasabb rendű értelem bolygója retrográdba vált a Kos jegy Kétu energiájában (Asvini). Vigyázat, jegyura, a Mars nehéz időket él hátrálása és a Kétu szomszédsága miatt, ez pedig visszahat az Uránuszra is.
Ettől kezdve 6 planéta (Mars, Merkúr, Szaturnusz, és a 3 transzcendens: Uránusz, Plútó és Neptunusz) hátrálnak az égen. Intenzív retrospektív időszak, múltba tekintés, régi tudatállapotok ismétlődése. Nem lehet sürgetni a dolgokat.

Augusztus 10. – Ahogy a Hold elhagyja a Rahut,  a transzcendens bolygók kivételével az összes többi planéta a Rahu-Kétu tengely egyik oldalára kerül, azaz ismét indul egy Kala Sarpa időszak. Szélsőségek, polarizálódás, túlzások ideje, kétszer 2 hétben: aug. 10-24. és szept. 7-21. között.

Augusztus 11. – Újhold a Rák merkúri energiájában (Aslesha). A múlt jegyében, egy retrográd Merkúr mellett ez az Újhold kiindulópont lehet egy mély lelki megértéshez és rendrakáshoz. Egyidejűleg részleges Napfogyatkozás, amely Észak-Európában és Ázsia bizonyos távoli részein lesz érzékelhető.

Augusztus 17. – A Nap belép saját jegyébe, az Oroszlánba. Kiteljesedés, kreativitás, megnyugvás, bár kapja a Mars zizegős aspektusát.  Ez utóbbi miatt lehetnek problémák az apa témában, vagy főnökünk vonatkozásában.

Augusztus 19. – Végre direkt Merkúr! A legintenzívebb retrográd hetek megtörnek, s elindul az élet, javul a közlekedés, a kommunikáció, az ügyintézés.

Augusztus 26. – Délután 3-kor Telihold az Oroszlán Nap és a Vízöntő Hold szembenállásával. Individuális és közösségi énünk összemérése, vagy másképp fogalmazva egónk, egyéni céljaink és szociális létünk, érzékenységünk viszonyulása a fő téma.

Augusztus 27. – Erőnk, aktivitásunk és kezdeményezőképességünk jelzője, a Mars 2 havi hátrálás után előreindul. Lendület a mindennapokban, és megkönnyebbülés főként a Skorpiók és Kosok számára: visszakapják erejüket.

Augusztus 30. – Kétu a Bak holdi naksatrájából (Sravana) a Nap uralmába (Uttarasadha) lép. Bak a felelősséggel kapcsolatos, Kétu a múlt, Nap a hatalom, az ego, de belső, mélyebb szellemi énünk is. Itt, a Nap energiájában a Kétu az ezekkel kapcsolatos, múltból hozott hatalmi, vezetői felelősségeket kérdezi majd fel.

A hónap során érkezünk a részletekkel.

Namasté
Vishakati

 

 

 

 

 

Write A Comment