Augusztus 7-én már a 6. bolygó fordult hátráló irányba. Ettől kezdve – 12 napon át – 6 planéta (MarsMerkúrSzaturnusz, és a 3 transzcendens: Uránusz, Plútó és Neptunusz) hátrál az égen.

Intenzív retrospektív időszak, múltba tekintés, régi tudatállapotok ismétlődése, tisztítása. Ha kellő tudatossággal tudjuk látni a visszatérő, kedvezőtlen motívumokat, lehetőségünk nyílik a beidegződések megváltoztatására, új minták képzésére.

Felismerhetjük például gondolkodásunk berögzült működését, reagálásunk ismétlődését, azaz rajtakaphatjuk magunkat, hogy bizonyos helyzetekben rendre ugyanúgy viselkedünk, például bezáródással, sértődéssel, vagy támadással, vagy például ahogy a szüleink teszik, tették egymással és másokkal. A felismert gátló,  rosszul működő reakciók tudatosulása segíthet a változtatásban, az univerzum most támogat ebben bennünket.

A retrográd időszakok visszahozhatják életünk régi szereplőit valóságosan vagy illúziókban: találkozhatunk velük, kaphatunk életjelet, de érezhetünk hajdani illatokat, ízeket is. Lehet nosztalgiázni, de el is lehet köszönni tőlük.

A visszafelé élés persze nem mindenkinek könnyű, s a retrográd időszakoknak az is jellemzője, hogy kevésbé tudjuk kézben tartani a dolgainkat: mintha sodródnánk. Az időszak szlogenje ez lehetne: türelem magunkkal és történéseinkkel.

A hatodikként retrográddá vált bolygó az Uránusz, a hirtelen, nagy változások és a magasabb rendű értelem planétája. Egy néhány hónapos kitérőtől eltekintve már több mint 2 éve dolgozik a Kosban, a Kos témák felszabadításán.  Vigyázat, jegyura, a Mars nehéz időket él hátrálása és a Kétu szomszédsága miatt, ez pedig visszahat az Uránuszra is. Vagyis a retrográd Kos Asvini Uránusz hozhat váratlan, kellemetlen történéseket, elsősorban a Koshoz tartozó területen: földrajzilag Izrael és Németország vonatkozásában, testileg pedig a fejen (fog-, szem-, hallásproblémák, fejfájás stb.).

Amíg az Uránusz a Kos Kétu energiájában (Asvini) halad – 2021 februárjáig -, a kollektív múlt emlékeivel foglalkozik, a harciasság, agresszivitás, indulatkezelés réges-régi lenyomatainak tisztításával, s gondolkodásunk megváltoztatásával. Érdemes visszaidézni, már ebben az eltelt 2 évben is mennyit változott a gondolkodás, a véleményalkotás – a sajátunk, és a körülvevő világé is. Nem túlzás azt állítani, hogy a feje tetejére állt a világ, ömlenek ránk a valós és gyártott hírek, és korábban elképzelhetetlen értelmezések. El tudtuk ezt képzelni néhány évvel ezelőtt?  És azt, hogy ennyire megemelkedik a reagálási ingerküszöb? Az alig hihető is alig mozdít meg bennünket. Mégis bízhatunk abban, hogy alaposan megváltozott világunkban a Kos Uránusz hátralévő 6 évében megtanulunk majd megfelelően tájékozódni, állást foglalni.

 

Ahogy a Hold elhagyja a Rahut,  a transzcendens bolygók kivételével az összes többi planéta a Rahu-Kétu tengely egyik oldalára kerül, azaz ismét Kala Sarpa kezdődik. Szélsőségek, polarizálódás, túlzások ideje, kétszer 2 hétben: aug. 10-24. és szept. 7-21. között. A Kala Sarpa időszakokban érdemes kétszer is meggondolni döntéseinket, elköteleződésünket, mert nem látjuk reálisan a dolgainkat.

A rengeteg retrográd bolygó a múltba tol bennünket, s erre ráerősít az augusztus 11-i Újhold is, amikor a Nap és a Hold a múlt jegyében (Rák), annak merkúri energiájában (Aslesha) találkozik. Csatlakozik hozzájuk a retrográd Merkúr, és kicsit távolabbról a Rahu is. Részleges Napfogyatkozás, amely a Föld távolabbi részeiről látható.

Ez az Újhold felismeréseket hozhat arról, hogyan kötődünk gyökereinkhez, származásunkhoz, születési családunkhoz, a hozott mintákból mi segíti jelenlegi életünket, s mi az, aminek lejárt az ideje. Azt pedig el kellene engedni…

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment