Augusztus 17-én a Nap belép saját jegyébe, az Oroszlánba.

A Nap mint életerőnk, szellemünk képviselője és legfontosabb energiaellátónk 30 napos Oroszlán idejében sokat segít vitalitásunk megélésében, lubickolhatunk az energiában. Kiteljesedés, kreativitás, gyerekekkel való örömteli időtöltés időszaka.

Ami gondokat jelenthet, az az aspektus, amelyet – a védikus szabályok szerint – az Oroszlán Nap kap a Bak Marstól, amely egyelőre hátrál, és ráadásul van egy nehéz szomszédja, a Kétu. Ez az aspektus azt hozhatja, hogy miközben az Oroszlán Nap ad egy fókuszt, fontosságot mindenféle Oroszlán témának (gyermekek, apa, apaság, tekintély, egó, szív, gerinc, de Olaszország, Franciaország is), váratlan kellemetlen körülmények, történések fordulhatnak elő az említett témákban és területeken.

A Bak Mars aspektusa felerősödik és nehezebbé válik, amikor augusztus végén a Bak Mars előreindul egy közelítő fényszögben a Kétu felé, de erről a megfelelő időben majd részletesen.

Jó hír, hogy augusztus 19-én végre befejezi hátráló mozgását a Merkúr, és direktbe fordul. A fordulat napja mindig hozhat meglepetéseket, zavarokat, erre érdemes figyelni főként a közlekedésben és a kommunikációban.

Az augusztus 8. óta tartó igen intenzív retrográd hetek mégis megtörnek, s lassan-lassan elindul az élet. Ez egybeesik nálunk a nagy nyári szabadságok végével, és érzékelhetően sokat fog segíteni a munkába állásnál és az iskolakezdésre való készülődésnél. Javul a közlekedés, befejeződnek a nyári útkarbantartások és a velük járó akadályok, gyorsul az ügyintézés.

Vegyük azonban figyelembe, hogy augusztus 24-ig, a Kala Sarpa 2 hetének végéig még hektikusabbak lesznek a világ dolgai, s ezért aztán a miénk is.

Augusztus utolsó hete aztán újabb nagy változásokat tartogat: a Mars előre indulása és a Kétu naksatra váltása markáns fordulatok lesznek, hosszú távú hatással.

Addig is szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment