Miközben a Bak Szaturnusz utolsó 6 hónapja ismét szorításba helyez bennünket (most nem annyira a covid, mint inkább gazdasági történések és kormányzati intézkedések formájában világszerte), a Mars június 27-i Kosba érkezésével elkezdődött a 2022-es év feszültségekkel leginkább terhelt időszaka. A Mars ugyanis csatlakozott a már évek óta a Kosban tartózkodó Uránuszhoz és a 2022 tavaszán ide érkező Rahuhoz.

A nem veszélytelen trió tagjainak egymáshoz közeledése július 16-án szintet lépett: ettől kezdve vannak egy naksatrában: a szélsőségeiről, végletességéről ismert vénuszi Bharaniban. Tüzes jegyben vagyunk, a kezdeményezés, kiállás, bátorság, de az indulatok, agresszió és háború energiájában is. Ilyen fokú aszályos időkben a tüzek elszabadulása is nagy veszély, és vulkánkitöréssel is számolhatunk az arra hajlamos földrajzi területeken. A vénuszi naksatra érintettsége a vénuszi területek (kapcsolatok, partnerségek és gazdasági folyamatok, tőzsde, mezőgazdaság) nehezebb periódusát is jelezheti.

A bolygótrió mozgása július 26. és augusztus 5. között kritikus és kiemelt figyelmet kér.

Július 26-án a Rahu éri el s ezzel aktiválja az Uránuszt. Ennek hirtelen, kiszámíthatatlan történések lehetnek a következményei mind tudati, mind fizikai síkon. Előbbi akár újszerű meglátásokat és találmányokat is eredményezhet, utóbbi viszont ütközés, baleset, tűzesetek és vulkáni aktivizálódás képében is megmutatkozhat. Sok ránk kényszerített teendő jelentkezhet. Igen magas a balesetveszély.

Ezt követően a Rahu lassan elkezd távolodni az Uránusztól és közeledni a Marshoz, amelyet augusztus 1-jén ér el. Ezzel a Marsot aktiválja, azaz aktivitásunk szintjét, erőnlétünket, harciasságunkat és a bennünk valamilyen módon felgyülemlett indulatokat (például felháborodás, düh, ingerültség, harag, méreg, sértettség) élesíti. Igen magas baleset- és konfliktusveszély.

Majd a Mars a két másik nehéz planéta energiája közé kerül, amíg augusztus 2-én el nem éri az Uránuszt, ekkor újabb balesetveszélyt, indulatok magasra törését, tüzes helyzeteket kiváltva. Aztán a Mars elkezd távolodni az Uránusztól, hogy augusztus 5-én másik naksatrába (Krittika) lépve érzékelhetővé tegye a tenzió csökkenését.

Összegezve: július 26. és augusztus 5. között rendkívül nagy figyelmet kér a bennünk és körülöttünk megnyilvánuló tűzenergia, amelynek kezelése körültekintést, hűtést, lassulást, türelmet kér. Mindennemű feszültség- és stresszkezelés kiemelten javasolt. Nyilván könnyebb vízparton és/vagy megváltozott tudatállapotban kezelni ezeket az energiákat, akár magasabb rendű teremtésbe is beterelve, de a mindennapokban türelmünket próbára tevő napok.

Testi szinten fejfájás, kiugró vérnyomás, gyulladásos folyamatok, láz, és eséssel, ütközéssel, égéssel kapcsolatos balesetek jelezhetik a tűzenergia többletét (pitta dósa). Magas kalóriatartalmú, tömény, cukros ételek kerülése, nyugalom, sok víz fogyasztása tanácsolt.

E nehéz, konfliktusos időszakban még egy fontos nap érdemel figyelmet 2 konstellációjával.

Július 28-án este 8 körül Újhold van a Rák csillagképben, annak szaturnikus naksatrájában, melynek neve Pushja (vagy eredeti nevén Pushjami). Áldott naksatra, amely táplálja a család energiáját (legyen az bármilyen, azzal segíti egyéni fejlődésünket), illetve a családi, párkapcsolati felelősség kérdését. Egyúttal rámutat a szaturnuszi energiák fontosságára az égen (lásd most Bak Szaturnusz) és a születési képletben (egyéni karma jelölője). A Pushja Újhold támogatja új kezdeményezések elindítását.

Néhány órával később, de még éjfél előtt pedig a Jupiter vált irányt a Halak csillagkép közepén, a szintén szaturnikus Uttarabhadra naksatrában. A nagybolygó irányváltása kaotikus órákkal, napokkal járhat, ez is türelmet és odafigyelést kíván, mert körülöttünk a folyamatok kontrollvesztettnek tűnhetnek. Nagy energiák átrendeződése, amelynek nem mi vagyunk az irányítói.

A Halak Jupiter november 24-ig marad retrográd. Ezalatt nemcsak a Halakban tanítja az érzelmi tapasztalást, hanem visszahat a Vízöntőbe is, ahol a szolidaritás, társadalmi érzékenyülés, közösségi működés és a fenntartható fejlődés, környezetvédelem kérdéseit helyezi ismét a középpontba, és saját bőrünkön megtapasztaltatja.

Mindenki vigyázzon magára és a másikra, veszélyes napokat élünk!

Namasté

Vishakati

Write A Comment