Augusztust a Rahu-Mars-Uránusz szoros és nyugtalanító együttállásával kezdjük a Kos csillagkép 24-ik fokán. A 3 – asztrológiailag ártalmasnak minősített – bolygó magasfeszültséggel járó konjunkciója augusztus 3-tól kezd lazulni, 5-étől érezhetően enyhülni, majd a trióból a Mars 10-én átlép a Bika csillagképbe. A hónap felétől nyugodtabb időszakra számíthatunk.

A hónap folyamán 3 planéta (Merkúr, Nap, Vénusz) is áthalad a Rák-Oroszlán jegyhatár gandanta zónáján. Az átvonulás mindig billenékenyebb napokkal jár kedélyben, de például időjárás tekintetében is.

A Mars, a Jupiter és a Szaturnusz saját jegyeiben, erős kozmikus méltóságban vannak, 20-án csatlakozik a saját jegyes bolygókhoz a Rák Hold (ő mindössze 2,5 napra), és a Szűz Merkúr is. Az erős kozmikus méltóság (más szóval dignitás) azt jelenti, hogy saját csillagképükben a bolygók tisztábban, erősebben tudnak megmutatkozni a hozzájuk kapcsolt témák tekintetében. A Kos Mars rendkívül megnöveli a kezdőenergiákat (igaz, csak agusztus 10-ig), a Halak Jupiter az érzékenységet, a lelki ráhangolódást, a Bak Szaturnusz a renddel, felelősséggel, illetve a hatalommal kapcsolatos megnyilvánulásokat, a Rák Hold a családi szálakat, a Szűz Merkúr a feladattal történő azonosulást.

A bolygók közül a Jupiter, a Szaturnusz, a Plútó és a Neptunusz hátrálnak, csatlakozik hozzájuk a hónap vége felé retrográddá váló Uránusz. Utóbbi 24-i irányváltása markáns természeti jelenségekkel, földrengéssel, vulkáni aktivitással is járhat. A retrográd bolygók nagy erőket, de halmozott, kettős feladatot is jelentenek, valamint tartózkodási helyük (jegy és ház) vonatkozásában le nem zárt, múltbeli témák felmerülését, visszatérését.

Nézzük a naptárt.

Augusztus 1-2. – Rahu-Mars-Uránusz hármas együttállás a Kos 24. fokán, a Bharani naksatrában. Már augusztus 3-ától enyhül a feszültség és balesetveszély.

Augusztus 7. – A Vénusz belép a Rákba, ahol augusztus 31-ig marad. A vágyak, a kapcsolati minőség és az élvezetek bolygója a múlt jegyében kissé feszeng, de a családi örömök, az otthon szeretete előtérbe kerülhet. Éljünk a család adta boldogsággal, lehetőségekkel.

Augusztus 10. –  A Mars a Kosból – s ezzel a magas tenzióból – kilép, és a Bikába vált, ahol október 16-ig marad. A Bika Marssal részletesen foglalkozunk majd, mert ekkor kezdődik a Mars lassulása a késő őszi-téli 2,5 hónapos retrográd időszakához.

Augusztus 12. – Hajnalban Telihold a Rák (Aslésha) Nap és a Bak (Dhanistha) Hold között, ahol a Bak Hold alig 2 fok távolságra van a szintén Bak Dhanistha Szaturnusztól. Ez a Telihold az egyén, család (Rák) és a regnáló hatalom, a kormányzati intézkedések (Bak) viszonyulásáról szól világszerte.

Augusztus 14. – Nap-Szaturnusz szembenállás a Rák-Bak tengelyen. A Nap a Rák, a Szaturnusz a Bak 28. fokán áll. A Teliholddal indult téma tovább feszülése: a szellemiségünket, magasabb énünket (is) képviselő Nap és a világban szigorodó gazdasági intézkedések, a kormányzati rendelkezések oppozíciója. Hogyan kezeli az én a világban érzékelhető változásokat, a korlátozó tendenciákat?

Augusztus 14 -16. – A Bika 2. fokán a Mars találkozik a kifejezetten rosszindulatúnak tartott Algol állócsillaggal. Emiatt ezek a napok kiszámíthatatlan emberi magatartással, hozzáállással lesznek terheltek.

Augusztus 17. – A Nap 17-én érkezik meg saját jegyébe, az Oroszlánba, ahol sugárzó, alkotó, erős energiákban részesít bennünket. Gandanta tartózkodása 16-a hajnaltól 17-e délelőttig tart, ezt a kicsit több, mint 24 órát kellő türelemmel viseljük.

Augusztus 20. – A Merkúr megérkezik legerősebb jegyébe, a Szűzbe, ahol majd egészen október 26-ig marad, mert ide esik következő retrográd periódusa is. A Szűz Merkúr hetei a precíz szervezőmunka, a tervezés, a részletek kidolgozására kiválóak. Testünkkel, egészségünkkel is érdemes időszakában foglalkozni.

Augusztus 24. – Az Uránusz retrográddá válik a Kos 24°25’-én. Irányváltása nagy átrendeződés az égen, megmozdulhat a föld, ingerültség, balesetveszély kísérheti előtte/utána 1-1 napig.

Augusztus 27. – Délelőtt Újhold az Oroszlán Kétu-naksatrájában, a Maghaban. Kreatív gondolatok, alkotói tevékenység, bennünk bujkáló önmegvalósító elképzelések csíráját hordozza.

Augusztus 31. – A Vénusz belép az Oroszlánba szeptember 24-ig. Gandanta napjai augusztus 30-a reggeltől szeptember 1-je kora hajnalig tartanak, ez is több tudatosságot kér.

Namasté

Vishakati

Write A Comment