December 4-én jelentőségteljes Újhold volt a Skorpió merkúri területén (Skorpió 18°12’ Dzsjéstha) Nyilas aszcendenssel, miközben a naksatra ura (Merkúr) ugyanott tartózkodott, a jegy ura (Mars) jegyváltásához készülődött a Mérleg utolsó fokán, s mindezt Napfogyatkozás kísérte. Milyen üzenetet hordoz ez a konstelláció?

  • A Skorpió Újhold merkúri energiában egy lehetőség és iránymutatás fejlődni elménkből az érzékenységünk, a szívünk felé,
  • mivel az Újhold a Nyilas aszcendenstől a 12. házban valósult meg, feladat a befelé, titkaink, mélységeink felé irányulás, akár hozott démonjainkkal való szembenézés,
  • a Mérleg utolsó fokán álló Mars pozíciója – a külvilág behatásától (Mérleg) a belső munka (Skorpió) felé mutat – egy lehetőség kilépni a külső befolyásoltságból, a megfelelési késztetésből az önismeret, a valódi értékeink felé,
  • a Napfogyatkozás pedig a Nap-analógiák (életerő, szellemiség, tekintély) csorbulása. Mivel ez a Napfogyatkozás alig 2 percig tartott, hatása nem azonnal, hanem hozzávetőleg 2 hónapos időtartamban fog kibontakozni. Eklatánsan akkor, amikor szilveszterkor a Skorpióban tranzitáló Mars eléri a Napfogyatkozás ekliptikai pontját (Skorpió 18°12’).

A jegyváltáshoz készülődő Mars főszereplővé lépett elő, mivel az ő jegyében zajlottak a fenti történések, s az ő energiájában működik most a Jupiter (Dhanistha).  Saját jegyében – december 5. és január 16. közt –megerősödve a Mars nagy energialöketet jelent, amelynek sokféle hatása lehet személyes életünkben.

A Kétu úgyszintén a Skorpióban van, s bár hozzá nem társítunk saját jegyet, úgy tartjuk, a Skorpióban érzi magát a legjobban.

A Kétut a védikus asztrológiában kis Marsnak is nevezik, mert fizikai síkon tetemes agressziót hordoz, és úgy működik, mint egy kés: leválaszt, szeparál, elmulaszt, kiiktat. Van egy másik, spirituális oldala is: őt tekintik a spiritualitás jelzőjének, az újjászületések körforgásából (szamszara) való megszabadulás mutatójának is.

A Mars és a Kétu 6 hetes együttállása, a túl sok marsikus energia a Skorpióban első látásra ijesztő lehet, mert erőszakot, harcot, tűz- és balesetveszélyt sejtet. (Utoljára 2003 január-februárban voltak együtt a Skorpióban, amikor például a Columbia űrrepülőgép teljes legénységével elégett a légkörbe érve, és akkoriban történt az USA inváziója Irakba tömegpusztító fegyvereket keresve. Akkor a Skorpió Mars-Kétu párossal a Plútó állt együtt, szemben velük pedig a Szaturnusz-Rahu kettőse, jelentősen súlyosbítva hatásukat.)

Bár a jelenlegi konstelláció korántsem annyira nehéz, mint a 2003-as, az erőszaktól való fenyegetettség és a katonai konfliktusok megerősödhetnek a világ számos helyén. A koronavírus új változataitól való félelem és más irracionális aggódások úgyszintén uralhatják együttállásuk 6 hetét.

Ezek valamilyen szintű beváltódása december során két ízben a legvalószínűbb, ezek lesznek december legérzékenyebb napjai:

  • a Mars és a Kétu találkozásakor (december 14-15.), illetve
  • amikor a Mars a december 4-i okkultáció helyén (Skorpió 18°12’) áthalad december 31-én.

Ezek környékén (+/- néhány nap) valószínűsíthető nagyobb baleset, katonai konfliktus, terrorcselekmény, tűzeset, esetleg negatív fordulat a pandémiában.

És természetesen mindenkinek a személyes életében is bejelezhet a Mars-Kétu kettőse az egyéni horoszkóp alapján. A jelzett napok fokozott éberséget kívánnak, például ne hagyjunk őrizetlenül égő gyertyát, kerüljük a tömegrendezvényeket még maszkban is, és számoljunk 10-ig, mielőtt kimondanánk olyat, amelyet utóbb megbánnánk.

A saját jegyes Skorpió Mars 1-4-7-8-10-es mintázatban aspektál, azaz aktivizálja, energiával néha túlzottan is ellátja

  • a Vízöntőt (benne a Jupiterrel), amely aktivitást válthat ki a Vízöntő területeken, például Oroszország, Lengyelország, a skandináv és a balti államok vonatkozásában,
  • a szemközti Bika területet, anyagi és érzelmi biztonságunkat, a gazdasági kérdéseket mind személyes, mind globális szinten,
  • az Ikrek területet, alkalmazkodási hajlandóságunkat, nyitottságunkat, nagyvárosi kultúrákat és az USA-t,
  • az Oroszlán jegyét, a tűzenergia működtetését, a szív- és gerinc területét, Olasz- és Franciaországot.

Nézzük a Mars útját a Skorpió naksatrákban!

December 5-9. között a Mars a jupiteri Vishaka naksatrában halad, miközben a Jupiter marsikus naksatrában (Dhanistha) van, azaz naksatra uraik uralmi cserében vannak. Felerősítik és fontossá teszik egymást és jegybeni helyzetüket, a közösségi és szociális érzékenységet és áldozatvállalást. Advent idején könnyen találhatunk szép megoldásokat.

December 9-28. között a szaturnikus Anuradha holdházban van, ekkor szorosan az (átlagolt számítással kalkulált=mean node) Kétu közelségében halad. December 14-15-én találkoznak. Fokozott tűz- és balesetveszély, aktivizálódó terrorveszély, indulatok elszabadulása valószínűsíthető. A két agresszor találkozóját a saját jegyes, stabil Szaturnusz mint naksatraúr felügyeli. Segítségével a súlyos történések remélhetőleg elkerülhetők.

December 28. és január 16. között a merkúri Dzsjéstha naksatrában halad a Mars, távolodva, de még egy jegyben a Kétuval. Ebben az időszakban, december 31-én éri el a Mars a december 4-i eklipszis fokát (Skorpió 18°12’), ezzel aktivizálja annak hatását. Ez a konstelláció ismét meglehetősen komoly baleset- és konfliktusforrás, ezért szilveszterkor megint érvényes a felhívás: kerüljük a zsúfolt helyeket, rendezvényeket, ha egyáltalán engedélyezve lesznek ilyenek a pandémia miatt.

Namasté

Vishakati

Write A Comment