Jupiter, a nagy jótevő bolygó folytatja útját a Vízöntő csillagképben, május 22-től annak második naksatrájában, a Rahu alá tartozó Szatabishában. Július 20-ig lesz itt, június 20-ig direkt haladási iránnyal, onnantól pedig hátrálva.

A 27-es naksatrakörön Szatabisha a 24. naksatra, a Vízöntő 30 fokos terén belül a 6°40’ és 20° között van. Fő csillaga a Sadalachbia (arab nevén Sa’d-al-Akhbia), amely a Vízöntő csillagkép gamma, azaz 3. legfényesebb csillaga. A Vízöntő csillagkép figurális ábrázolásán a kiöntő korsó közepén található.

Szatabisha istensége Varuna, a tenger istene, amely a napot és a szelet is kormányozza. A védikus mitológia szerint igen erős gyógyító képességei vannak, a mennyei óceán uraként pedig kontrollálja az érzelmeket és a tudatot is. Kettős természetű: fényesebb oldalával szemben van egy sötétebb, titokzatos fele is.

A Szatabisha naksatra a Rahu alá tartozik, a Rahu-energia pedig mindig mozgósító jellegű, nagyon megdolgoztatja a benne található bolygót. Itt, a Vízöntő közepén a fő feladat a szabadság megélése, a kiszabadulás valamilyen kötöttségből, korlátok közül. Ezért aztán a Szatabisha Jupiter a Bakban megtapasztalt Jupiternek (összehúzódás, zsugorodás, begubózás) pont az ellentéte lesz. Ha azt is hozzátesszük, hogy Szatabisha annyi, mint száz gyógyító, a világjárvány lecsengése és a korlátozó intézkedésekből való kiszabadulásunk elérhető közelségben van.

Mint a Vízöntő témák legintenzívebb fejlődési területe, szorosan kapcsolódik a közösségi tevékenységekhez, csoporthoz tartozáshoz. Ezért a Szatabisha Jupiter hónapjaiban a közösségi aktivitás, a szociális témák, és nem utolsósorban a gyógyítás szintet lép. Tekintettel a naksatraúr Rahu égi helyzetére – a Bikában terel valódi értékeink, prioritásaink felé – közösségi tevékenységeink is szintet léphetnek.

Ki-ki érdeklődése, segítőkészsége, érzékenysége alapján próbáljon olyan közösséget találni lakó- vagy munkahelyén, hobbija vagy barátai révén, ahol hasznosságát, képességeit egy kollektíva részeként megélheti.

Napjaink átvonuló bolygóhatásai közül ki kell emelnünk a május 15-én a Bika csillagképbe érkezett Napot, amely egy hónapra egy jegybe kerül Rahuval, ősi ellenségével. Amikor itt lesz az Újhold június 10-én, Napfogyatkozásban fog megmutatkozni a Nap és a Rahu viszonya. Minden Nap analógiára (vezetői minőség, apa, életerő, szellemiség) meglehetősen vegyes hónap vár, sok eseménnyel.

És érezhető már a lassuló, irányváltásra készülő Bak Szaturnusz hatása is, ő május 23-án fog visszafordulni. Következő alkalommal megvizsgáljuk ennek hatásait is.

Namasté

Vishakati

Write A Comment