Március 7-én a sziderikus Mars átlép a Vízöntőbe, és május 17-ig itt is marad. Az égi Mars vándorlását azért fontos követnünk, mert vele analóg a földi életünk energikussága, aktivitása, cselekvési késztetései, bátorsága, de harciassága is.

A Bak Mars hetei után – amelyeket a Szaturnusz társaságában töltött – teljesen más természetű 6 hét következik, már ami a Marshoz társított jelentéseket illeti. A mindenki számára érzékelhető váltás a marsikus Skorpiókra és Kosokra, valamint a Vízöntőkre gyakorolja majd a legnyilvánvalóbb hatást (tehát akiknek a felsorolt jegyekben van az aszcendense és/vagy a Holdja).

A Vízöntőbe érkező Mars csatlakozik a már ott tartózkodó Vénuszhoz, Jupiterhez és Neptunuszhoz – utóbbi kettő szorosan együtt áll, és készülődik jegyváltásához, amikor is tovább lépnek a Halakba (a Jupiter április 13-án, a Neptunusz 18-án).

A Mars a levegős, mozgékony karakterű Vízöntőben annak témáit eleveníti meg: a közösségi aktivitást, szolidaritást, szociális érzékenységet, fokozott figyelmet a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés tekintetében, és általában a jövővel, jövőtervezéssel kapcsolatban.

A Vízöntő csillagképhez sorolt földrajzi területeken is intenzívebbé teszi az eseményeket: az asztrológia a skandináv országokat, Orosz- és Lengyelország északi részét, a balti államokat és például Ukrajnát sorolja ide.

A Vízöntő Mars innen a 3. Kos (mozgás, sport, rivalizálás, küzdés, kiállás magunkért vagy másokért) és a 10. Skorpió (célok, ambíciók, hivatás) házak ura, azaz ezek témáit fogja ambicionálni Vízöntő módon: közösségben, kollektívában. Nyitás, kiszabadulás, mozgékonyság, sport, társasági aktivitás, mindenféle csoportos tevékenység egyre inkább betölti életünket. Támogatott a hosszú távú célok kitűzése, például nyelvtanulás, önképzés, életmódváltás. Hatékonyan segíthet, ha azt a képet (a célfotót) képzeljük el minél aprólékosabban, amibe szeretnénk megérkezni néhány hónap vagy év múlva.

Ahol a Mars van, és amelyik jegyeket aspektálja, azokat bőségesen ellátja energiával, néha a kelleténél is többel. A védikus Vízöntő Mars saját tartózkodási jegyén kívül hat a 4. Bika (az otthon, a család anyagi biztonsága, a megszerzett javak védelme), a 7. Oroszlán (kapcsolatiság) és a 8. Szűz (egészség, betegség, munka) területekre is. Ezek főszereplők lesznek a Vízöntő Mars május 17-ig tartó 6 hetes időszakában.

A Mars áthaladása a Vízöntő jegy naksatráin:

Április 7-16. között a Dhanistha holdházban marsikus, azaz saját energiájában erős a Mars. Ekkor bármilyen sport, séta, kutyasétáltatás, túrázás, mozgás jótékonyan segít levezetni plusz energiáinkat. Április 12-re érdemes odafigyelni, aznap a tranzit Rahu a marsikus Kosba vált, ez elég nagy impulzus a Mars energiáiban, ingerültebb nap lehet.

Április 16.-május 3. – A Szatabisha naksatrában, Rahu hatásban halad. Nagyobb igény szabadságra, tágasságra, korlátlanságra. Kiszabadulni a megszokásokból. Ebben az időszakban, április 29-én érkezik meg a Vízöntőbe a Szaturnusz, amely rendezettséget, eltökéltséget, struktúrát vihet a Vízöntőben aktuális társadalmi, politikai témákba, és az orosz-ukrán háborúban is a rendezés felé fog terelni.

Május 3-17. között a Purvabhadra naksatrában (jupiteri energia), ekkor aktívabb közösségi tevékenység, erősödő szolidaritás várható. A különböző tematikájú – például lakóhelyi, szakmai, politikai vagy szociális segítő – szerveződések egyre jobban igénylik és meg is találják saját vezető személyiségeiket.

Namasté

Vishakati

Write A Comment