Május 22-én délután a védikus égbolton a Neptunusz energiát vált, s a Vízöntő jegyén belül megérkezik a jupiteri naksatrába, melynek neve Purvabhadrapada.

A védikus rendszerben a Neptunusz összesen 16 évig tartózkodik a Vízöntő jegyében, 2022-ben fog majd átlépni a következő jegybe. Érdekességképp: a hozzávetőleg 165 éves keringési idejű Neptunusz utoljára 1844 és 1858 között járt a Vízöntőben, s csillagászati felfedezése is ez alatt történt, 1846. szeptember 23-án.

Neptunusz az egyetemes szeretet és az érzelmi oldás bolygója, de ahol tartózkodik, ott mindig begyűrűzik valamiféle átláthatatlanság, ködösítés, titkolózás. XIX. századi felfedezése indított el a spiritiszta szeánszok, szellemidézések és az okkultizmus korát. Övé továbbá a víz, a zene, az illúziók és az alvás, álmodás, álmodozás témaköre is.

Jelenlegi Vízöntő átvonulása kollektív működésünket, közösségi és társadalmi érzékenységünket finomítja. A Vízöntőhoz sorolt földrajzi területeken (Oroszország, Ukrajna, Skandinávia) többé-kevésbé titkos aktivizálódást, mozgolódást, és egyfajta érzékenyülését  hoz, és akár a művészetek, festészet, zene áramlatainak megerősödését.

Május 22-i váltását megelőzően 5 évig Rahu naksatrában (Szatabisha) volt, amely egy sokkal felkavaróbb energia, s amely mindvégig erős fejlődésben, nyugtalanságban tartott bennünket. Érdemes belegondolni, hogy 2012 februárjától – azóta volt Rahu területen – milyen átrendeződéseket hozott személyes és tágabb életünkbe.

Most meg fog változni működése, mert a jupiteri naksatrában nem az örök elégedetlenség és változás, hanem a dolgok megtapasztalása lesz tanításának módja. Események, történések során keresztül fogjuk megtanulni, belátni, hogy másként működnek barátságaink, közösségeink, sőt, maga a politika is. Ezek nyomán szociális érzékenységünk és jövőképünk formálódik majd át. Horoszkópunk minden jupiteri része neptunuszi hatás alá kerül, amely lehet érzelmi, spirituális, titkolózós, vagy éppen illuzórikus – attól függően, mi magunk hol tartunk tudatosságunkban.

Az előttünk álló néhány hónap változékonyabb és érzékenyebb megéléseket tartogat számunkra. Arra fog tanítani, hogy leplezzük le és engedjük el hátráltató, túlhaladott ismerőseinket, közösségi beidegződéseinket vagy éppen közönyünket. Változtassunk, különben képesek leszünk belebetegedni.

Szeptember közepétől aztán megemeli majd harmónia igényünket, társaság és kapcsolatok iránti vágyunkat. Alkalmazkodás, kooperáció új kapcsolatokban, közösségekben, új körök, együttműködési formák, csapatmunka kialakulása és megjelenése várható a közösségi színtéren, a médiában vagy a politikában.

A Neptunusz – transzcendens társaihoz, az Uránuszhoz és a Plútóhoz hasonlóan – nagyon távoli energiákat közvetít, amelyekre kevés behatásunk van. Minden olyan nyitottság és segítőkészség azonban, amely a szeretet és az empátia jegyében fogan bennünk, jelentősen megkönnyíti tanításainak befogadását.

Namasté

Vishakati

 

Write A Comment