A héten ismét érzékelhető változások vannak a védikus égen. Május 25-én egy  mágikus Rohini Újhold van, majd utána egy nappal, május 26-án este a Mars jegyet vált, átlépve a Bikából az Ikrekbe.

Újhold idején elsötétül és holdfény nélkül marad az éjszaka. Mintha megállna az idő felettünk és bennünk, egyesül a tudatos és a tudatalatti, s megkapjuk az elkövetkező 4 hétre a megoldó kulcsot, hogyan tovább. Most, a Bika közepén ez az Újhold régi tudásunkra, tehetségünkre emlékeztet, s a bennünk lakozó természetmágiára. Ihletet kaphatunk arra, hogyan gyógyítsunk növényekkel, fűvel, fával, miben rejlik orvosság, mit kaphatunk az állatoktól, a természettől. A Bika Rohini Újhold május 25-én este egzakt, és előtte-utána egy napig vagyunk az energiájában. Érdemes keresni a természettel, a zöld környezettel való összhangot, sok  meglátásban részesülhetünk

Egy nappal később a Mars jegyváltása különös változást indít el. Mars – az isteni erő, az akarat, a kezdeményezés, aktivitás és bátorság jelölője – ugyancsak felpörget bennünket. Sok munkát és munkakedvet, barátokat, közösségi szervezkedést, társasági élményeket hoz. Belevihet versenyhelyzetekbe, ahol  nem tudjuk kikerülni az összehasonlítást, a rivalizálást. Verbális ütközésekbe is belesodorhat. Vigyázzunk a szavainkban rejlő erőre, és ne hagyjuk, hogy provokáljanak bennünket.

Az bizonyos, hogy kimozdít bennünket esetleges állóvizünkből, muszáj lesz belendülni. A változás érzékelői elsősorban a Kosok és Skorpiók, de az Ikrek is felvillanyozódnak. (A védikus asztrológiában az adott jegyben levő aszcendens és Hold tulajdonosai számítanak a jegyhez tartozónak, például Kosnak tekintjük a Kos Holddal és/vagy aszcendenssel rendelkezőket, stb.)

A Mars jegyváltásának kellemetlenebb hozadéka is lesz: kölcsönhatásba kerül a szemközti jegyben hátráló Szaturnusszal. Ismét meg kell tapasztalnunk a két ellentétes hatású bolygó birkózását, most május 26-tól június 21-ig.

Feszült, akadályoztatott hetekre számíthatunk, különösen az Ikrek és a Nyilasok.  Kezdeményezés és befejezés,  cselekvés és megvalósulás, elindulás és mozgásban maradás – egymástól függetlenedő fogalmak lesznek. A Mars energialöketével akcióznánk, a Szaturnusz viszont mereven szelektál, mit engedélyez és mit nem.  A két bolygó szembenállása csillagászatilag május 29-én lesz pontos, e körül várhatók a legnehezebb napok.

A hátráltatás, késleltetés, akadályoztatás elkerülhetetlen lesz, de a bennünk gerjedő indulatok, frusztráció vagy szenvedés opcionális. Mert ne feledjük, minden a tudatunk játéka.

Szeretettel

Vishakati

2 hozzászólás

 1. kriyasakti Reply

  Kedves Vishakati
  Kedvelem, és sokat tanulok az írásaidból. Érdekelne mit lehet tenni a visszafelé haladó bolygókkal, hogyan lehet ellensúllyozni a hatásukat. Nekem négy van: Jupiter, Szaturnusz, Mars, Merkúr.
  Előre is köszönöm.
  Kriyasakti dd

  • Vishakati Reply

   Kedves Kriyasakti!
   A születési horoszkóp hátráló bolygói sok feladatot, de sok erőt is hoznak. Feladatot, mert olyasmire utalnak, amelyet előző életünkben nem fejeztünk be, vagy tökéletlenül végeztünk, tehát korrekciós munka van velük. És erőt is kapunk, mert a védikusban a retrográd bolygók 2 házban vannak, és sokkal több az aspektált terület is. Nem kell ellensúlyozni őket, hanem fel kell venni a kesztyűt 🙂

Write A Comment