Az indiai asztrológiában október 17-én lépett a Nap a Mérleg jegyébe, s november 16-ig marad itt.

A Nap az életenergia, a lélek (atma), a jelen, az individualitás és tehetség témákkal analóg, s mindig utal az apára, az apaképre is. A Hold alapú védikus rendszerben a férfias, jang oldalt mutatja.
Benne van az önmegvalósítás, de az önzés is, s ezért az összes jegy közül a Mérlegben – ahol a kapcsolat a lényeg, nem pedig az önösség – a leggyengébb (asztrológiailag bukottnak mondjuk itt a Napot).

Amikor az égen a Mérleg jegyében jár a Nap, saját jegye, az Oroszlán innen számítva a 11. házban van. Ezért a 11. ház felelősségi körébe tartozó témákkal (a közösségek, baráti körök, jövőképünk, szociális érzékenységünk, politikai kérdések) foglalkozik ebben az időszakban.
S mivel maga a Mérleg a kapcsolatokról, az együttműködésről, a külvilággal való viszonyunkról kérdez, számíthatunk arra, hogy az említett témákban sokféle esemény, emberi kapcsolatainkat befolyásoló történés, együttműködési készségünket csiszoló fejlemény következik majd be.

A Nap az egy hónap alatt megnézi s meg is mutatja a Mérleg 3 arcát, amikor annak 3 naksatráján átvonul:
– október 24-ig a marsikus szakaszban lesz (Chitra), s mivel a naksatra ura innen a 3. házban van, hozhat élesebb vitákat, konfliktusokat, politikai csatározásokat,
– október 24-től november 6-ig a Rahu alatt lesz (Szvati), amely innen a 12. házban a Merkúrral együtt áll, ezért titokban folytatódhatnak már megkezdődött viták, egyeztetések, alkuk, a konstelláció anyagi veszteségeket, áldozatvállalást is hozhat, és továbbra is jellemző lesz egyfajta zizegés, túlzott mozgási vágy vagy nyugtalanság,
– november 16-ig pedig a jupiteri szakaszban (Vishaka) lesz, miközben a Jupiter innen a 10. házban áll. Napvilágra kerülhetnek az eddig eltitkolt egyezségek, politikai alkuk, közösségi vonatkozású történések, és nem csak látni, hallani fogjuk, hanem meg is tapasztaljuk a bennünket érintő, együttműködésre, kapcsolódásra vonatkozó fejlemények eredményeit.

A hónap során a Nap szinte végig együtt áll a Vénusszal, amely a Mérleg jegyében otthon érzi magát, és kb. félidőben (november 4-én) csatlakozik hozzájuk a Merkúr, amely ekkor már előre haladva és ismét szokásos sebességre kapcsolva segíti a kapcsolatteremtést, üzletkötést, közvetít bárminemű felek között.

A bolygók összmunkáját a Szaturnusz november 2-i jegyváltása fogja majd alaposan megváltoztatni, amely az egész horoszkópra hatással lesz közel 3 évig.

A Mérleg Nap idején segítsük egymást találkozásaink, kapcsolódásaink során, legyen az közlekedés, családi összejövetel, sorbanállás vagy munkahelyi affér – szükségünk lesz türelemre és empátiára életünk minden területén.
Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment