Amikor július 14-én a Jupiter a védikus asztrológia szerint belépett az Oroszlánba, nem gondoltuk, hogy ilyen változékony idők következnek ránk.
Pedig sejthető volt, hogy a belépő Jupiter, amely először Kétu-energiába érkezik (Magha naksatra), alaposan felforgatja dolgainkat. Ennek alapvető oka az, hogy a Kétu területre érkező Jupiter aktivizál a horoszkópunkban minden Kétu érdekeltséget (naksatrát, születési Kétut és a tranzitot), a Kétu pedig egy kollektív jelleget hordoz, amely független akaratunktól és szándékainktól.
Kétu a spiritualitás mutatója. A fizikai világban szeparál, azaz elválaszt akár anyagi lehetőségektől, akár partnertől vagy munkahelytől, mert nem az anyagi érvényesülésre kíván terelni bennünket, hanem szellemi fejlődés felé.
Minél több valakinek a Kétu érintettsége, annál több köze van – vagy kellene, hogy legyen – a láthatatlan világhoz, s ezért annál érzékenyebben reagál ezekben az időkben. Ez az oka annak, hogy miért nem sújt mindannyiunkat egyformán a mostani kiszámíthatatlanság.

(Asztrológusoknak: Kétu érintettség valamely bolygó(k) vagy aszcendens Kétu naksatrában – Kos Aswini, Oroszlán Magha, Nyilas Mula, a születési Kétu helye, és a tranzit Kétu jelenleg a Halakban.)
A Kétu vonatkozások megelevenedésével tehát belépünk egy nehezen kiszámítható pályára, ahol sem egó, sem akarat, sem tervek vagy szándékok nem tudnak dirigálni. Amit a szokásos alapossággal megszervezünk, most a lehető legváratlanabb nüanszokon elcsúszik. Állandóan beleszól valami a terveinkbe, menetrendünk felborul, és tehetetlenül szemléljük építményünk összeomlását.
Kétu időkben tehát érdemes az – amúgy Oroszlán bolygók által – felpiszkált egónkat tudatosan lejjebb csavarni, kevésbé akarni, és több érvényesülést hagyni a dolgok belső természetének, vagy bárminek, ami meg akar mutatkozni. Ezzel kevésbé szenvedjük meg, hogy eltökélt dolgaink dugába dőlnek, és szándékainkat minduntalan keresztezi valami.
A Kétu idők annál alkalmasabbak viszont mélyülésre, meditációra, lelki szanálásra. Sokkal jobban járunk, ha mi engedjük el túlhaladott dolgainkat, mintha kicsavarják a kezünkből. Segítés, adakozás úgyszintén kiváló terep, ahol lelkünk megmutatkozhat.
Az Oroszlán Kétu terület július 14-től szeptember 16-ig aktív, de ezen belül is vannak intenzívebb szakaszok. Az első intenzív periódus a napokban, augusztus 13-án lezárul, a következő augusztus 17-től 31-ig tart.
Magha egyébként a 27 holdház közül a 10., amely a lélek útjának második ciklusát – az Oroszlántól a Skorpióig tartót – kezdi. Uralkodói a Pitrik, az emberiség ősei, akiknek feladata gyermekeiket, azaz minket az élet megfelelő ösvényén tartani. Őrangyalainkként is működnek. Kétu és a Pitrik egyaránt a lélek vezetői. Magha csillaga a Regulus, a királyok csillaga, az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga.
 
Magha szimbóluma egy ház és egy gyaloghintó. A ház a test szimbóluma, egy eszköz spirituális fejlődésünkhöz (lásd vaszati). A gyaloghintó pedig bambuszrúdra van erősítve, amelynek csomói a dzsottish szerint a csakrákat jelenítik meg. 

E szimbólumok magyarázata szerint Magha támogatja, hogy hódítsuk meg a fizikai érzékeket, de azoknak mint szolgáknak kell segíteniük a csakrák ébresztését és utunkat a magasabb megismerés felé.
 
Szeretettel

Vishakati

 

 

Write A Comment