A nyár sűrűjében vagyunk, ami a védikus égbolton úgy képeződik le, hogy a Nap jegye, az Oroszlán kezd egyre több bolygót begyűjteni.
A július közepe óta itt haladó Jupiter a napokban szorosan együtt áll a Vénusszal, amely már egy kicsit előrébb ment, de 10 napja visszafordult, és hátrálása közben ismét találkozik a Jupiterrel. Bár két kifejezetten jóindulatú bolygóról van szó, egymást mégsem jó irányban erősítik. Találkozójuk szélsőséges tapasztalatokat,túlzó történéseket hozhat.
A Jupiter-Vénusz együttálláshoz augusztus 4-én a Merkúr is csatlakozott, így most 3 fontos planéta áll az Oroszlán elején.Ezt a hármas együttállást (Jupiter-Vénusz-Merkúr ugyanabban a jegyben) Szaraszvati jógának nevezi a dzsottish. Szaraszvati a tanulás és a tudományok istennője, valamint a művészeteké. Pártfogoltját intelligenciával, bölcsességgel és jó emlékezettel áldja meg. Őt tartják a Védák anyjának is.
Ez a speciális bolygóalakzat, azaz jóga számunkra most azt jelenti, hogy kiemelkedően kedvező ideje van a tanulásnak, és a művészetekben való fejlődésnek. Olyan napok, amikor érdemes megragadni minden lehetőséget, amiben fejleszthetjük önkifejezésünket és látásmódunkat. Könyv, film, kiállítás, építészet – most mind a mi hatványozott fejlődésünket szolgálja.
A frissen érkezett Merkúr jól érzi magát a Nap jegyében. Kellemes társasági élményeket, közösségi szereplést, vezetői irányultságot hoz. Lényünk racionális is része szeretné megkedveltetni magát, s ezért sokat is tesz. Szót kér gyermeki énünk, akár úgy is, hogy kreativitását, örömeit szeretné megélni. Fontosak lesznek értékeink, stabilitásunk, s az átlagnál jobban foglalkoztat bennünket a jövőnk.
Az Oroszlán 3 különböző holdházán megy át:
augusztus 4-12. között Kétu energiában – mindvégig Szaraszvati jógában, azaz együtt a Vénusszal és Jupiterrel. Jó időszak művészeti élményeket keresni, kézművességgel vagy bármilyen kedvünkre való kreativitással foglalkozni;
 
augusztus 12-20. között vénuszi területen halad, amikor leginkább a vágyak, a szépség, a társasági élmények mozgatnak bennünket;
 
augusztus 20-23. között Nap-energiában van, itt szembesülni fogunk hatalmi törekvésekkel, dominanciával, megerősödő és önmagát fitogtató férfioldallal – a magunkéval vagy valakiével a környezetünkben.
Bár sok szó esett mostanában az Oroszlánságról, az egó előretöréséről, a férfivilág megerősödéséről, de egyet nem szabad elfelejtenünk: az Oroszlán terület – benne a felsorolt jelenségekkel – most erős Szaturnusz-kontroll alatt áll. Azaz minden megméretik, és csak az kap szabad utat, amelynek a karma és fejlődésünk szempontjából létjogosultsága van. 
 
Védelem alatt állunk – még ha ez sokszor korlátozásnak tűnik is.
 
Szeretettel
Vishakati
 
 

 

 

Write A Comment