November 13-án jelentős konstellációváltások voltak a védikus égen: a Merkúr belépett a Skorpióba, a Mars pedig visszahátrált a Bikába.

A Merkúr Skorpióba lépésével megkezdődött egy sor bolygó átrendeződése a Skorpióba, amely egyúttal kilépést jelent a Kétu nyugtalanító szomszédságából, ugyanakkor új jegyük ura, a Mars ugyanettől a naptól szemben, a Bikában hátrál.

A Mars a következőkben 4 hónapot tölt majd a Bikában, a felét retrográd, a másik felét direkt irányban. Itt olvasható ennek várható hatása, nehézségei és kezelése a magunk szűkebb világában. (Bika Mars amúgy volt már idén a védikus égen, 2 hónapot töltött augusztus közepétől ebben a jegyben.)

Nézzük meg a Bika Mars most kezdődő 4 hónapos útjának szakaszait:

– november 13-ától december 4-ig retrográd a marsikus Mrigasira naksatrában, egyidejűleg uralmi cserében van a Vénusszal (egymás jegyeiben vannak, a Mars a Bikában, a Vénusz a Skorpióban). Ez némileg erősíti és kezelhetőbbé teszi a marsikus anomáliákat. Ez rá is fér, mert a retrográd Mars – ahogy más bolygó is retrográd mozgásában – kevéssé kiszámítható hatású, impulzív, és sok tekintetben túlműködésre hajlamos. A retrográd Mars időszakában témái: az indulatok, a harag, az agresszivitás, harciasság megnyilvánulása mind személyes szinten, mind a tömegek vonatkozásában, globálisan sokkal érezhetőbb lesz. Amit mi tudunk tenni a magunk szférájában: tudatos lenyugvással, békítő technikákkal – amennyire csak lehet – kerüljük a konfliktusokat;

– december 4. és január 12. között retrográd a holdi Rohini naksatrában. Ekkor valószínűsíthetően még jobban felerősödnek a Marshoz társítható agresszív megnyilvánulások. Itt, a Rohiniban fordul majd előre a Mars a Bika 13°57 percén január 12-én;

– január 12. és február 24. között direkt a Rohiniban, ez már egy építőbb jellegű időszak, megindulhatnak a stabilizáló lépések, kissé megnyugszanak a kedélyek;

– végül február 24. és március 13. között a marsikus Mrigasirában halad, hogy 13-án, a nap első órájában átlépjen az Ikrek csillagképbe.

A sokunkat mélyen foglalkoztató, Ukrajnában zajló háború vonatkozásában a retrográd Mars időszaka bonyolult és kiszámíthatatlan periódust jelez. Az október 25-i Napfogyatkozás Oroszország Vénuszával esett egybe (mundán értelemben a Vénusz a földterületek és a népesség általános jóllétének a mutatója). A fogyatkozás hatása mutatkozott meg az azóta bekövetkezett területvesztésekben. Mivel Oroszország Mars-periódusban van, a retrográd időszakban az ország vezetése átcsoportosíthat, újratervezheti háborúját. Ez a háború rövid időn belüli befejezésére nézve nem sok jót ígér.

A retrográd Mars időszaka az egyes ember életében is alkalmas meghatározott életterületek, célok, tevékenységek újragondolására, felültervezésére, kijavítására. A Mars a Kos és a Skorpió jegyek ura, s akinek e jegyekben van az aszcendense vagy a Holdja, érzékenyebben reagálhat a retrográd Mars hónapjaira. De mindenki élhet a retrográd Mars adta lehetőséggel: valamely életterületét átszervezni, újragondolni, rendbetenni, más módon használni Marsát, azaz aktivitását, fizikai erejét, kezdeményezőképességét, energiáját.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy november közepe és január közepe között, a retrográd Bika Mars időszakában miben vannak támogatva az egyes jegyek marsikus horoszkópházaik vonatkozásában. Nem a nehézségekre, hanem az időszerűen aktív, fejleszthető legfontosabb életterületekre mutatunk rá, amelyben a retrográd Mars hat, és amelyet saját hasznunkra fordíthatunk. (Itt lehet ellenőrizni a védikus képletet, amelyben máshova eshet az aszcendens és a Hold, mint a nyugati asztrológiában.)

Kos aszcendens és Hold – ajánlott fizikai testük fokozott mozgatása, karbantartása olyan mozgásformával, amely nem megerőltető, hanem inkább a nyújtást, lazítást szolgálja, például jóga, tai chi, gerinctorna, gyógytorna, séta. Anyagi kérdéseket, befektetéseket érdemes átnéznie, esetleg újragondolnia.

Bika aszcendens és Hold – a partnerségi viszonyaik átgondolása, az abban esetlegesen visszatérő hibák, mintázatok felismerésére és kijavítására alkalmas hónapok. Párkapcsolat, üzleti partnerség, klientúra stb. mind ide vonatkozik. Ők is sportoljanak, nem nagy erőfeszítéssel járó mozgásformákkal. Az elcsendesedés, a befelé figyelés bármely módja is aktuális számukra.

Ikrek aszcendens és Hold – jövőbeni tervei újragondolása, áttervezése időszerű, lehet, hogy csak részleteiben, de érdemes ezzel foglalkoznia. Javasolt bárminemű elvonulás, belső munka, akár magányosan, akár csoportosan. Mindennemű új közösség felfedezése, barátokkal űzött újszerű tevékenység feszültségoldó, támogató, aktuális.

Rák aszcendens és Hold – munkával, hivatással kapcsolatos hibák, problémák kijavítására alkalmas időszak. A retrográd Mars az újragondolás, kijavítás, felülvizsgálat jó motorja, a Rákoknak elsősorban a hivatásukban, de tanulással kapcsolatban, és a gyermekek vonatkozásában is. Vállalkozása kapjon figyelmet, ebben is aktuális lehet új szempont, átszervezés.

Oroszlán aszcendens és Hold – számukra a kirándulás, a természeti környezet felfedezése vagy akár távoli utazás ajánlott és esélyes. Otthona, ingatlanja kérhet figyelmet akár kisebb javítások formájában, ezeket érdemes megelőzni. Frissítse fel otthonát lomtalanítással, takarítással, tisztítsa energetikailag, és az anyjával töltendő időről se feledkezzen meg.

Szűz aszcendens és Hold – érdemes az anyagi helyzettel, a várható bevételekkel, azok realitásával foglalkozni, átnézni az esetleges hiteleket, számbavenni a saját és az idegen forrásokat. Pénzügyi helyzete revíziója hasznos és fontos. Testvérekkel adódhat feladat, ebben is tanácsos elébe menni a dolgoknak.

Mérleg aszcendens és Hold számára valószínűleg adódik feladat és lehetőség a társsal, házastárssal való kapcsolat javításában: most érdemes dolgozni az indulatkezelésen, az egymás feletti kontroll kérdésén, a hatalmi játszmákon. Az anyagi helyzet adhat okot fejtörésre, de január közepétől kedvezőbb időszak kezdődik.

Skorpió aszcendens és Hold számára javasolt testi egészsége felmérése, laborvizsgálatok, tesztek elvégeztetése. Tanácsos testtgyakorlatokat végezni, inkább kellemes, nyújtó, lazító, semmint megerőltető jellegűeket. Tegye alvását rendbe, most sikerrel alakíthat ki megfelelő lefekvés előtti rutint. Munkában a hibakeresés, protokollok kijavítása, új metódus bevezetése sikeres lehet.

Nyilas aszcendens és Hold – eredményes lehet a gyereknevelés, iskola, oktatás javítása területén. Érdemes időt szánni a szükségtelen kiadásokat számbavételére, most kiválóan fel lehet ezeket számolni. Mindennemű belső munka, meditáció, spirituális elmélyülés, ima figyelmet és időt érdemel, meghálálja magát.

Bak aszcendens és Hold számára a megfelelő barátokkal, csoportban töltött idő igen tanulságos, fejlesztő hatású. Meg kell találni ezeket, viszont le kell válni azokról az emberekről, társaságokról, amelyek irritálóak, türelmetlenek, túlhaladottak valamilyen értelemben, ezek a különbözőségek most jobban megmutatkoznak. Bárminemű, az otthonra fordított idő és munkálkodás meghálálja magát. Jó lesz az autóval foglalkozni, rendbe tenni.

Vízöntő aszcendens és Hold – jó időszak a testvérkapcsolat ápolására, rendezésére, ez érvényes az apával való viszonyra is. Esetleges indulatkezelését most megtanulhatja kontrollálni. Nem eltúlzott módon történő izomépítésre, sportolásra kedvező periódus. A retrográd Mars 2 hónapjában különösen óvatosan vezessen!

Halak aszcendens és Hold életében a pénzügyek fókuszban tartása, a befektetések újragondolása aktuális. Saját vagy a partnere költése, ilyen jellegű szokásai is revideálást igényelhetnek, beszéljék meg, szervezzék át, hozzák közös nevezőre. Jó időszak étkezési szokások átalakítására. Vegye észre, ha szavaival megbánt valakit, a szókimondás, a beszédmodor most figyelmet kér és korrigálható.

A retrográd Bika Mars időszakával járó feladatok ilyen módon, nagyobb tudatossággal a saját fejlődésünkre fordíthatók.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment