November 23-án, éjfél előtt néhány perccel Újhold volt, azaz pontosan együtt állt a Nap és a Hold a Skorpió 7°27’-en. (Az Újhold energiájában vagyunk a pontos együttállás előtt és után 1-1 napig.) A Skorpió csillagkép ezen pontja az Anuradha naksatrához tartozik, ez pedig a Szaturnusz felségterülete.

Minden Újhold az őt követő asztrológiai hónap felvezetése. Ez a mostani Anuradha Újhold azért különleges, mert a konstelláció szinte minden eleme a Marssal kapcsolatos:

  • a marsikus Skorpió jegyben következik be, miközben
  • vele egy naksatrában a Nap és a Hold mellett a Vénusz és a Merkúr is ott van,
  • jegyuruk, a Mars velük szemben, a Bikában található a marsikus Mrigasira naksatrában, és
  • mivel retrográd a Mars, visszahat a másik marsikus jegyre, a Kosra, ahol
  • a Kos Bharani naksatrájában a Rahu és a retrográd Uránusz tartózkodnak, továbbá
  • az Anuradha Újhold naksatraura, a Szaturnusz a Bak marsikus naksatrájában van (Dhanistha).

Egy asztrológusnak érdekes lehet ez a felsorolás, de mit jelent mindez az életünkben?

Egy Skorpió Újhold mindig utazás a tudattalanba, kutakodás a démonjaink között, az árnyékban. A marsikus vonatkozások azzal kapcsolatosak, hogy mindennemű indulati kérdés előjöhet jelen életünkből vagy még régebbről, az előző életekből: a bennünk megélt vagy elfojtott vagy velünk szemben használt agresszió, erőszakosság, szexualitásunk megélése vagy meg nem élése, fizikai erőnk jelenléte, túlcsordulása vagy hiánya – most mindez korrekciót kér, felszínre kíván jönni, lehet vele szembesülni, meg lehet oldani.

Hogy hogyan használjuk Marsunkat, hogyan kezeljük dühünket, szenvedélyeinket, azzal kapcsolatban most több provokáció érhet bennünket. Akár bénultság, erőtlenség megélése, a körülöttünk kavargó indulatos sodrása vagy szexuális inzultusok útján, de például a szomszédban zajló háború híradásai folytán is, hiszen mellbevágó képekkel sokkolódunk nap mint nap.

Testi szinten egyébként főként izomsérülések, vérproblémák és a fejre vonatkozó jelzések (vérnyomás, fejfájás, migrén) tudósítanak a marsikus teendőkről.

Az Anuradha naksatra mint hely és energia abban segít, hogy lehetőséget ad működési mintázataink – akár a hozott családi példák – felismerésére, tudatosítására és megváltoztatására. A naksatra ura, a Szaturnusz innen a 3. (tudati működés) és 4.(családi minták, tabuk) jegyek ura, a Skorpió lehetőség ezek elengedésére. A saját jegyes, hallatlanul erős Bak Dhanistha Szaturnusz, amely utolsó 2 hónapját tölti itt, s az utolsó szaturnikus Újhold zajlik vele, a lehető legnagyobb támogatást adja ehhez.

Az oldás, kiszabadulás, akár a magunknak – valaha rosszul használt erőink, indulataink, erőszakosságunk miatti – megbocsátás Újholdja ez, ha tudatosan éljük meg e kivételesen erős és mély konstellációt.

Namasté

Vishakati

Write A Comment