2023. április 22-én az égi guru bő egy évre belépett a Kos csillagképbe. Most tekintsük át röviden, mit hozhat a Kos Jupiter egy éve a különböző jegyeknek, azaz akiknek az adott csillagképben van az aszcendense vagy a Holdja. Emlékeztetőül: előző utolsó Kos periódusa 2011 májusa és 2012 májusa között volt, az ekkor megélteket érdemes visszaidézni.

Jupiter a nagy jótevő, szinte csupa gyarapodást, fejlődést támogató üzenete van. Amire érdemes figyelni nála, hogy próbára teszi a határainkat, túlzásokra hajlamosít. Az általa érintett életterületeken erre ügyeljünk.

Nézzük, mire számíthatnak az egyes jegyek.

Kos – számára a megújulás, az új kezdetek éve, kilépés a régiből, a megszokottból. Sok utazás és tanulás lehetőségét kapja. Új dolog teremtése nyílik meg számára, ez lehet egy vállalkozás, ötlet, de új kisbaba is érkezhet a családba. Vigyáznia kell az önfejűségre, nem biztos, hogy mindig igaza van, ez érdemes fejben tartani.

Bika – külföldi tartózkodás esélye: ott dolgozni, oda utazni most erős lehetőség. Vigyáznia kell az ötletszerű költésekkel, érdemes kétszer is meggondolni a jónak tűnő vásárlásokat, költéseket. A belső munka, meditáció, befelé figyelés viszont nagyon meghálálná magát. Ezzel a számukra 12. házas tranzittal többet fognak álmodni ebben az évben.

Ikrek – nekik 11. házas ez a Jupiter tranzit, a barátok, közösségek, a jövőkép lesznek a főszereplői. Hozhat új barátokat, új közösségi aktivitást. Anyagilag gyümölcsöző év lehetősége akár a befektetések, akár az elvégzett munka révén. Érdemes újragondolni a jövőt illető célokat, terveket.

Rák – 10. házas területet érint, vagyis a karrier, a célok vonatkozásban kiemelkedő terhelés és kiemelkedő eredményesség várható. Ha változtatnának a hivatásukban, most ehhez támogatást kapnának. Ne hanyagolják el családjukat sem!

Oroszlán – mint a többi tüzes jegyűnek, nekik is sok külföldi utazás, kaland, tanuláson keresztüli fejlődés lehetősége. Vállalkozó kedvük kiugró, ötletük számos, csak győzzék megvalósítani. A családba érkezhet új kisbaba.

Szűz – számukra a változást hozza, akár költözés, akár önmegvalósítás, akár a pénzügyi dolgok átrendezése révén, főleg, ha a régit el tudják engedni. Érdemes olyan munkán gondolkodni, ahol segítőkészségüket, esetleg gyógyító képességeiket jobban meg tudják élni.

Mérleg – a számukra oly fontos partnerséget, kapcsolatiságot tanulják mind magán-, mind üzleti kapcsolatrendszereikben. Hozhat új partnereket, és leválaszthat olyanokat, akikkel már nem érdemes együttműködni. Hozhatja a partner gyarapodását akár anyagi, akár lelki vonatkozásban.

Skorpió – nekik a 6. házukban történik ez az egy éves átvonulás, amely a munka és az egészség területe. Felmerülhet új munka lehetősége, vagy megújulás a munkában. Az egészségükre azonban most érdemes jobban odafigyelni, felhagyni káros szokásokkal és mértékekkel, különös tekintettel az édességekre.

Nyilas – a Koshoz és az Oroszlánhoz hasonlóan nekik is a fejlődés, utazás, tanulás, gyarapodás éve lehet, főként október végét követően. Viszont a Nyilasoknak kiváltképp figyelniük kell a határaikra, legyen az tehervállalás vagy életmódbeli dolgok. Számukra legyen a jelszó: mértéktartás.

Bak – mivel nekik 4. házas tranzit, ez otthonnal, ingatlannal és autóval kapcsolatos megújulást hozhat. Bővíteni, átrendezni, szépíteni, tervezni, befektetni, megújítani most kézenfekvő időszak.

Vízöntő – számukra a kommunikáció, a kapcsolatteremtés és -tartás időszaka, beleértve barátokat, testvéreket is. Ugyanakkor igyekezzenek megtartani a határaikat, ne essenek túlzásokba e tekintetben sem. Őket amúgy a Vízöntő Szaturnusz tanítja tervezésre, rendszerre, fegyelemre.

Halak – mivel 2. házas tranzit Jupiterrel töltik a következő évet, pénzügyi gyarapodásra számíthatnak. A költéseikre viszont érdemes figyelniük, most több vágy ébredhet bennük ötletszerűen vásárolni valamit, amit igazán megéri, kihagyhatatlan stb. Kiváló időszak étrendjüket átgondolni, esetleg egy okos diétát bevezetni.

A Kos Jupiter legerősebb tanítása a megújulás, éljünk ezzel a lendülettel.

Namasté

Vishakati

Write A Comment