Kezdjünk jó hírekkel. Márciusban minden bolygó direkt, s ezzel támogatják dolgaink haladását, nem hátráltat bennünket retrográd bolygó. Szintén kellemes hír, hogy mindkét sorsbolygó saját jegyében van (Halak Jupiter, Vízöntő Szaturnusz), s ezzel támogató módon keretezik
életünket. A Jupiternek ez az utolsó teljes hónapja itt, a Halakban, áprilisban aztán nyugtalanabb pályára lép: égetett lesz, és a gandantán át megérkezik majd új jegyébe, a Kosba április 23-án.

A hónap során a már itt tartózkodó Jupiterhez, Vénuszhoz és Neptunuszhoz csatlakozik a Merkúr és a Nap (igaz, közben a Vénusz tovább halad a Kosba), azaz Halak stellium lesz az égen. A lelki élmények, a lelkiség, ábrándok érzékeny időszakában leszünk, amikor az érzelmi
megtapasztalások igen mélyre mennek. Művészi ihletettség, kreativitás is érkezhet vele, és spirituális fejlődésre is remek periódus.

A hónap nagy változása, hogy mintegy 6 hónapos Bika tartózkodás után a Mars megérkezik az Ikrekbe, ahol felerősíti a beszéd, a kommunikáció, a média és a gondolkodás harciasságát. Mindenesetre az anyagiak feletti sok aggódás és a gazdasági életre vetülő fókusz (Bika Mars) után egy levegősebb, másokkal vitába szálló, kommunikatívabb időszak érkezik vele.

A Merkúrnak bonyolult útja lesz ebben a hónapban: a Vízöntő Szaturnusszal való együttállással kezd, majd közeledve a Naphoz egyre égetettebb lesz. A Nappal március 17-én fog pontosan együttállni a Halakban. Ebben a csillagképben a Merkúr esésben van, gyengélkedik, és ezt égetettsége is fokozza. Helyzetét azonban nagyban segíti a saját jegyében erős Halak Jupiter, amely korrigálja a Merkúr minőségét. A Merkúr hogyléte nagyban befolyásolja jegyei szülötteit, azaz az Ikrek és Szűz érdekeltségűeket.

Nézzük a naptárt!

Március 2. – Jupiter-Vénusz együttállás Halak 17°-án. Két jótevő bolygó, szabad szemmel is jól láthatóak most a nyugati égbolton. A Jupiter saját, a Vénusz emelt jegyében van itt, találkozójuk érzelmileg felfokozott, romantikával, ábrándokkal teli. Kettősük hajlamosít a túlzásokra, e téren érdemes odafigyelni. Szintén ezen a napon Szaturnusz-Merkúr együttállás a Vízöntő 5. fokán: közösségi élmények születhetnek valamilyen megértés, elhatározás tekintetében. Szaturnusz segít megvalósítani egy merkúri gondolatot.

Március 7. – Telihold van kora délután az Oroszlán vénuszi (Purvaphalguni) holdházában levő Hold és a Vízöntő jupiteri területén (Purvabhadra) tartózkodó Nap között a jegyek 23. fokán. E Telihold kivételes művészi és/vagy társasági élményt kínál a Hold naksatrája okán, ráadásul e vénuszi naksatra ura épp a Halakban, igen kedvező kozmikus helyzetben van.

Március 12. – A Vénusz – átkelve a Halak/Kos jegyhatár gandanta zónáján (március 11. déli óráktól 12-e este 19:30-ig) – megérkezik a Kos jegybe, ahol csatlakozik a Rahuhoz. A jegyváltás és
gandantában tartózkodás időszaka lehet nehéz, érzelmileg zaklatott, erre főként a Bikák és Mérlegek figyeljenek.

Március 13. – A Mars végeláthatatlannak tűnő, valójában 6 hónapnyi Bika tartózkodás után megérkezik az Ikrek csillagképbe. Felerősödő verbalitás, médiaviharok kísérhetik. Vigyázzunk szavainkra, ne vitában akarjunk győzni. Az Ikrek Mars heteivel részletesen foglalkozunk majd.

Március 15. – Szaturnusz naksatrát vált, és belép a Vízöntő Szatabisha holdházába. Ismerős lehet ez a hely, február 20-án itt volt Újhold. Ebben a szabadságról, kiszabadulásról, gyógyulásról szóló naksatrában közel 1 évig tanít a Szaturnusz.

Március 16. – A Nap, majd a Merkúr is megérkezik a Halak csillagképbe. 1 nappal később együttállnak a jegy 1°-án. Előtte és utána a Merkúr égetett, maga a pontos együttállás, amikor a Nap a szívébe fogadja a Merkúrt (Merkúr cazimi március 17-én 11:40 körül) azonban hozhat szép megértést, ötletet, bevillanást.

Március 21. – Mozgalmas nap. A vele kezdődő asztrológiai újév jellegét is meghatározó Halak Uttarabhadra Újhold (a jegy 6°38’-én) kora este válik pontossá.  Ebben az időpillanatban 5 bolygó (az érzelmi oldást szimbolizáló Neptunusz, a lelki blokkokon dolgozó Nap-Hold kettőse, az Újhold Szűz aszcendensének ura, a Merkúr és a jóindulatú megértést jelentő Jupiter) áll a Halakban, s ez egyúttal azt is jelenti, ennek az asztrológiai évnek a fő feladata a lelkünkhöz való közelebb kerülés, érzelmi blokkjainkból való kiszabadulás. Nagyon szép és igen erős konstelláció. Szintén ezen a napon Vénusz-Rahu konjunkció a Kosban, amely kapcsolati, másokhoz fűződő érzelmekben hozhat kavarodást.

Március 27. – Az Ikrekben egyre mélyebben haladó Mars a jegy Rahu energiájába, azaz az Ardra naksatrába lép. Vele egyenrangúsági és alkalmazkodási problémák merülhetnek fel, hajlamosak lehetünk fokozottabban méricskélni magunkat másokhoz.

Namasté

Vishakati

Write A Comment