Február közepe, a 13-20. közötti hét asztrológiailag mozgalmasabban telik. Bolygók gyülekeznek a Vízöntőben és a Halak csillagképben.  A Vízöntőben a másokhoz csatlakozásunk, közösségi működésünk és társadalmi szerepvállalásunk tesztelődik, a Halak stellium a lélekről, a pszichéről, a belső világunkhoz való kapcsolódásunkról szól.                           

A Vízöntőben a Nap megközelítette, majd 16-án együtt is állt a Szaturnusszal a Vízöntő 3°34’-en, Dhanistha holdházban. Nap (életerő, szellemiség, kreativitás, vezetői minőség) és Szaturnusz ellenségei egymásnak, közelségük kellemetlen mindkettőjüknek. A Szaturnusz ugyan saját jegyében van, a Nap pedig viszonylag gyenge a saját jegyével szemközti Vízöntőben, mégis az a meghatározó hatás, hogy a Nap a 16-i találkozójuk előtt és után kb. 2-2 hétig égetetté teszi a Szaturnuszt, azaz csorbítja, gyengíti a Szaturnusz analógiáit (idő, pontosság, fegyelem, céltudatosság, tartás).

Pontos együttállásuk (egyben Szaturnusz cazimi) február 16-án azonban felfedhet valami lényegeset a Vízöntőbe alig 1 hónapja belépő Szaturnusz üzenetéből, a közösségi összetartozás, az egymásra utaltság, a politikai és jövő iránti felelősségvállalás kérdéseiből.

A Halakban is gyülekeznek bolygók: a Vénusz 15-én érkezik ide, egyik kedvenc tartózkodási helyére. Március 12-ig marad itt, egy jegyben a Jupiterrel, a másik jóindulatú bolygóval. Sok lelki élményre, érzelmileg megmozdító időkre számíthatunk velük. Közösen töltött időszakuknak egy hátulütője lehet: együttesen túlzásokra hajlamosítanak, érzelmi elúszásra, túlzott önátadásra, az érzelmekbe való túlságos belefeledkezésre. 18-án csatlakozik hozzájuk a tovább fokozó Neptunusz, a szeretet felsőbb szintjét képviselő planéta, amely aztán 2036 tavaszáig marad ebben a csillagképben.

A február közepi állásokat 20-án egy Vízöntő Szatabisha Újhold koronázza meg. Mint az új asztrológiai hónap jelzője, gyógyulást, kiszabadulást ígér bezártságból, befelé fordulásból, betegségből, magányból, beragadt tudatállapotból, mindenkinek a maga módján, a maga igényei szerint. Letehetünk valami ballasztot, felszabadulhatunk, lehetünk jobban önmagunk.

Szintén 20-án vált naksatrát az átlagolt számítású Rahu, amely a Kos csillagképen belül a Bharani naksatrából az Asvinibe lép, s ezzel eltávolodik a kiszámíthatatlan Uránusztól. (Elgondolkodtató, hogy a másik, valós számítással a naksatraváltás február 6-ra, a törökországi földrengés napjára esett.) Ahogy tanácsoltam, figyeljük meg saját és környezetünk történéseiben, kinek melyik számítási mód jelez valamilyen eseménnyel. Az Asvini Rahuval részletesen foglalkozunk majd.

Namasté

Vishakati

Write A Comment