A mindent átrendező április után – még az utolsó napokban is hatalmas változások voltak a Plútó retrográddá válása és a 30-i, Napfogyatkozással kísért Újhold révén – májusban kifújhatjuk magunkat.

Május 3-án van az év legjobb napja, legalábbis a védikus asztrológia olvasatában: amit ezen a napon kezdünk, áldásban részesül. Aki nem akar konkrét dologba fogni, annak is érdemes számba venni, összeírni a terveit.

Május fontos történése a Merkúr hátrálása: május 10-én indul retrográd időszaka. Sokak életében hoz lassulást, akadályoztatást, ügyintézési és utazási nehézségeket. Aprómunkára, szálak elvarrására, befejezetlen, múltba mutató témák lezárására azonban nagyon is alkalmas hetek.

A hónap közepén – tőlünk csak részben megfigyelhető – teljes Holdfogyatkozás van. Hajnali fél öttől a lenyugvó Holdon láthatjuk a Föld árnyékát, körülbelül a felét fogja kitakarni.

Említésre méltó a Mars megérkezése a Halak csillagképbe 17-én. A Mars jegyváltása mindig érzékelhető, mert nagyon megváltoztatja energetikánkat, erőnlétünket, aktivitásunkat. Félő, hogy a Halakban – ahol a Vénusz, a Jupiter és a Neptunusz már kóstolgatja lelki érzékenységünket – a Mars természetéből fakadóan nem segíti a folyamatokat. A tüzes Mars a vizes Halakban nem érzi magát komfortosan, ez indulatok elfojtásában, érzelmi és aktivitás beli hullámzásban nyilvánulhat meg.

Nézzük a naptárban a fontosabb konstellációváltásokat.

Május 3. – Az év legjobb védikus napja: Aksaya Tritiya, amikor a két fővilágosító, a Nap és a Hold a lehető legkedvezőbb kozmikus méltóságban van. Tervek, célok listába szedése a legkevesebb, amit ma megtehetünk a kedvező megvalósulásukért. De ha van egy konkrétan elindítandó téma, vagy egy régóta halogatott cselekvés, akár egy bocsánatkérés, ezen az áldott napon érdemes nekifutni.

Május 5. – Nap-Uránusz együttállás a Kos vénuszi területén (Bharani). Kissé kiszámíthatatlan, indulatos nap. Főként a pozícióban felettünk állóktól ajánlatos távolságot tartani ezen a napon, a főnöktől, az apai tekintélytől, erős egójú személyektől.

Május 10. – A Merkúr hátrálásba kezd a Bika 10°41’-én, mindvégig a Bikában, június 3-ig. Gazdasági-pénzügyi ügyletek lassulása, szeszélyessége kísérheti a már megszokott retrográd Merkúr jelenségeket, a közlekedési és informatikai anomáliákat. Törekedjünk a biztonságra, ellenőrizzünk duplán, időbeli rátartással induljunk bárhová.

Május 13. – A Nap együtt áll a Rahuval a Kos Krittikában, a Kos 28. fokán. Extrán nyugtalan nap balesetveszéllyel, felzaklatott kedélyekkel, amennyire lehet, térjünk ki előle.

Május 15. – A Nap a Bikába lépve kiszabadul a Kosban dúló uránuszi és Rahu hatások alól. Kertben, zöldben, szabadban tartózkodás, jó főzések és együtt elköltött étkezések, röviden a földi örömök hónapja.

Május 16. – Kora reggel Telihold a Bika Krittika Nap és a Skorpió Vishaka Hold között. Különös hangulatú nap, amikor egyszerre érezhetjük két lábbal a földön magunkat, ugyanakkor megérezhetünk valamit az elmúlásból. A holdcsomópont tengely közelsége miatt Holdfogyatkozás, ami Magyarországról a hajnali égbolton elvileg látható, ha a légköri viszonyok engedik.

Május 17. – A Mars 6 hétre megérkezik a Halak csillagképbe, csatlakozva a már itt tartózkodó Jupiterhez, Neptunuszhoz és Vénuszhoz. Testi-lelki segítségnyújtásra, gyógyításra, energiakezelésre kiváló időszak. A sportok közül elsősorban az úszást javaslom.

Május 19. – A Napot telibe kapja a Bak Plútó fényszöge, amely vezetői pozíciók megingásával járhat.

Május 21. – Nap-Merkúr együttállás. Az esti órákban, 21:20-kor kerül pontosan a Nap szívébe a Merkúr (Merkúr cazimi), amikor szép megértéseink lehetnek, helyükre kerülhetnek dolgok a fejünkben. Ezt követően a retrográd Merkúr (tudat, racionalitás) a Nap (egó, szellemiség) mögé kerül az ekliptikán.

Május 23. – A Vénusz – néhány napos gandanta nehézség után – belép a Kos csillagképbe, az Uránusz és a Rahu társaságába. Vénuszi témák (például vágyak, kapcsolatok, anyagiak) tekintetében itt tartózkodása heteiben (június 18-ig) felfokozottságra és volatilitásra készüljünk.

Május 25. – A hátráló Merkúr a Plútó fényszögében részesül, amely merkúri területen (kommunikáció, utazás, közlekedés, informatika, média) konfliktus, veszély, hiba lehetőségét hordozza.

Május 30. – Az Újhold a Bika Rohiniban (holdi terület) békés napot ígér a természetben, védett vagy organikus környezetben, növények, állatok társaságában.

Namasté

Vishakati

Write A Comment