Az áprilishoz képest nyugalmasnak tűnő május kisebb, de cseppet sem lényegtelen változásokon visz át bennünket.

Napjaink legérzékelhetőbb változása a Merkúr május 10-i hátra fordulása a Bika 10°41’-én, a Rohini naksatra első padájában. A retrográd időszak – mindvégig a Bikában – június 3-ig tart.

A mindennapokban a már megszokott retrográd Merkúr jelenségeken – közlekedési és informatikai anomáliák, ügyintézéseink lassulása – túl a Bika témákban, gazdasági-pénzügyi területen, tőzsdén, vagy például a mezőgazdaság vonatkozásában tapasztalhatunk akadozást, szeszélyességet.

Természetesen nem mindenki fogja ezt egyformán érzékelni: az Ikrek és Szűz érintettségűek mélyebben, a születési horoszkópjukban retrográd Merkúrral rendelkezőket kevésbé befolyásolja. Sőt, utóbbiak pont a retrográd Merkúr heteiben érezhetik magukat a helyükön, számukra ismerős ez a merkúri működési mód.

Az égi történések asztrológiai előrejelzése – bár tapasztalom, sokakban félelmet vagy rossz érzéseket is kelt – sokkal inkább lehetőség arra, hogy mi válasszuk meg, milyen módon éljük meg a ránk váró feladatot és időszakot.

A retrográd Merkúr például lehetőség arra is, hogy megemésszük az áprilisi jelentős átrendeződéseket, helyükre kerüljenek bennünk a nagy változások, lezárások vagy épp nyitások. Múltból itt maradt, lezáratlan szálak elvarrása, szöszmötölés, aprómunka, pici részletek helyretétele, elengedési folyamatok – mindezekre kiválóan alkalmas egy retrográd Merkúr periódus.

Eközben a Nap (életerő, szellemiség, egó, vezető pozíció) lassan elhagyja az amúgy erős jegyében, a Kosban tett útját. Idén ez az Uránusz és a Rahu közötti veszélyesebb terepen vezetett. Ezeket a napokat (május 5-13. között) zaklatottabbnak, közérzetileg hullámzónak, gondolatilag zavarosabbnak érzékelhettük. A Nap május 13-án áll együtt a Rahuval, amely a tetőpontja ezeknek a nehezebb napoknak, és amelyen meginoghatnak vezetői székek is. Május 15-én aztán a Nap megérkezik a Bikába, ahol az előzőekhez képest megnyugszik, stabilizálódik.

Ekkor pedig már a Mars jegyváltása és a Holdfogyatkozással járó Újhold – a következő írás témaadói – lesznek a főszereplők.

Namasté

Vishakati  

Write A Comment