Május 16-án hajnalban Telihold állt be a Bika Krittika Nap és a Skorpió Vishaka Hold között. Ez jó időre az utolsó Skorpió fogyatkozás, mert a Kétu lassan eltávolodik a Mérleg belső tartományai felé. Ez tehát az utolsó erős jelzés, miben kell átalakulnunk – ez lenne a Skorpió fő üzenete.

Igen intenzív, erős hatású Teliholdunk van, jelentős aspektáltsággal:

E Telihold tengelyének mindkét végét – a Napot is és a Holdat is – aspektálja a Vízöntő Szaturnusz, ez lehetőség arra, hogy rálássunk, milyen lelki vagy mentális blokkból, lejárt mintázatból tudunk kiszabadulni. Ez a Telihold egy pillantás a lehetséges jövőnkbe, fejlődésünkbe.

E Teliholdban a Holdat a Halakból a Jupiter és a Neptunusz is aspektálja, mély lelki érintettséget és érzékenységet okozva néhány napig. A Bika Nap pedig a Bak Uttarasadha (Nap-energia) Plútó aspektusában részesül, ami a bárminemű hatalom, vezetés felelősségét, érettségét kéri számon.

Az asztrológia baljós eseményként tartja számon a fogyatkozásokat. A mostani a harciasságáról ismert Algol csillag és a Kétu közelségében történt, konfliktust és lelepleződést ígérve. És mivel a hajnali Holdfogyatkozás elvileg Magyarországról is látható volt, Magyarországra – mint minden területre, ahonnan látható – intenzívebben hat.

Személyesen azokat érinthet meg mélyebben – például intenzív álmodással vagy éppen álmatlansággal, konfliktusveszéllyel, feszültséggel – , akiknek a Skorpió 1 foka körül van bolygója, vagy május 16. körül a születésnapja.

A (marsikus) Skorpió jegyében bekövetkező Holdfogyatkozást tehát a Dhanistha (marsikus) Vízöntő Szaturnusz aspektusa kísérte. A prominens Mars azonban jegyváltáshoz készülődik: május 17-én 6 hétre megérkezik a Halak csillagképbe, csatlakozva a már itt tartózkodó Jupiterhez, Neptunuszhoz és Vénuszhoz. A Halak vizes jegy, a lelkiség, az intenzíven megélt belső világ, áldozatiság, lelki tapasztalás jegye, ahol most az itt levő bolygók révén igen intenzív élmények segítik a fejlődést. Vagy így, vagy úgy, de nyakig vagyunk az érzelmekben.

Saját jegyétől (Kos) a 12. házban, egy vizes jegyben (Halak) a tüzes, aktív Mars felemás módon hat. Segítő tevékenységre, gyógyításra ellát bennünket energiával, önérvényesítésre annál kevésbé. Aktívabban meg tudjuk élni alkotó tevékenységünket, amennyiben az belső, lelki élményből fakad.

Időszakában jobban megviselnek bennünket igazságtalanságok (vagy amit annak vélünk), könnyebben kerülünk áldozati szerepbe. Kell tudnunk nemet mondani arra, amiben nem kívánunk részt venni, viszont adjunk magunkból oda, ahol nincs elég energia, ahol elkel a segítség.

A Halak Mars heteiben a Halakhoz tartozó testrész jelezhet problémákat: ez a boka és a lábfej. Kapjon több figyelmet, kényeztetést. A Mars mint fizikai aktivitás amúgy masszázsra, úszásra, vizes tevékenységekre kiváló.

A Mars Halak tartózkodási helyéről az Ikrek, a Szűz és a Mérleg jegyekre küld energianyalábot. Közülük az Ikrek és a Szűz merkúri jegy, tudati működésünkkel kapcsolatos. A Halak Mars ezt most érzelmekkel és indulatokkal is átitatja, ráadásul a Merkúr még bő 2 hétig retrográd, azaz le van lassulva és a múltba orientál. A Mérleg aspektus pedig kapcsolati oldalunkat piszkálja fel, vitákat, érzékenységet kiváltva.

Miként halad át a Mars a három Halak naksatrán, amelyekben nagyon eltérően mutatkozik majd meg:

  • Május 17-21. között a jupiteri Purvabhadra naksatrában intenzív érzelmi megtapasztalásokban részesít. Ekkor találkozik a Neptunusszal, amely érzelmi sokkot, erős áldozati megélést okozhat. Háborúval a szomszédságunkban történhetnek különösen megérintő események.
  • Május 21.- június 8. között a szaturnuszi Uttarabhadra holdházban van, ahol lelki keménységgel, zártsággal – magunkéval vagy máséval – találkozhatunk. Lelketlenség, amely oldásra vár. Ebben a naksatrában találkozik a Mars a Jupiterrel a május 29-30-i napokban. Együttállásuk kiválthat erőszakos eseményeket, amelynek mély lelki hatása van, de kiválthat olyan késztetést is, hogy lépjünk az áldozatsegítés, karitatív tevékenység terén.
  • Június 8-27. között a Revatiban, azaz a Halak merkúri energiájában halad, miközben a Merkúr már elindul előre retrográd periódusából. Az akarat (Mars) itt a lelki megértésre, az érzelmi folyamatok megértésére, esetleg ennek tanulására irányul.

A Halak Mars heteit akkor tudjuk a legkönnyebben megélni, ha aktívan szánunk időt lelki folyamatainkra belső, meditatív módon vagy kreatívan kifejezve, vagy az arra rászorulók megsegítése révén.

Namasté

Vishakati

Write A Comment