Májusban vannak nagyon kedvező napok, és olyanok is, amelyek jobban próbára teszik majd alkalmazkodó-képességünket.

A legkedvezőbb természetesen az idén május 7-re eső Aksaya Tritiya, a védikus rendszerben az év legjobb napja. Minden ezen a napon ténylegesen  elindított, vagy ezen a napon megtervezett dolgot, cselekedetet, folyamatot áldás kísér, ajánlatos tehát erre a napra időzíteni a megvalósítást, de legalább a tervezést.

Május hava három retrográd bolygóval kezdődik: hátrál a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó. A Nyilas Szaturnusz 4 és fél hónapos retrográd periódusa április 30-án indult, a Kétu igen közeli társaságában, ezzel külön is fogunk részletesen foglalkozni. A Nyilasban zajló folyamatokat tovább erősíti majd a Kétu naksatraváltása május 9-én. Több ítélkezés, markánsabb véleményformálás, a saját igazságunk erősebb képviselete lesz jellemző. Jó lenne azonban, ha megpróbálnánk a másik fejével is gondolkodni, a másik szemével is nézni, és látni, megengedni a másik igazát.

A hónap első fele lesz erős fordulatokban, amelyek közül legfontosabb a Mars jegyváltása az Ikrekbe, a Rahu mellé. Ez a váltás sok alkalmazkodási problémát fog felvetni, nehézségeket a családban a testvérek vonatkozásában, és különösen eseménydús időszakot az Egyesült Államok mint Ikrek ország számára. Ugyanezen a napon vége van a Jupiter 2 hónapos, nehéz gandanta időszakának.

Az elkövetkező hónapokban javasolt azokra a napokra tekintettel lenni, amikor a Hold az Ikrek vagy a Nyilas jegyeken halad át. Ezek 2-3 napos, hangulatilag terheltebb időszakok, amelyekben idegrendszerileg (Ikrek átvonulás) vagy lobbanékonyság, előítéletesség (Nyilas átvonulás) miatt tanácsos figyelni, takarékra tenni magunkat.

Nézzük a naptárt!

Május 3. – A Merkúr a Kosba lép, csatlakozva az impulzív Uránuszhoz. Balesetveszély, kommunikációs zavarok, összezörrenések várhatók a Merkúr 2 hetes itt tartózkodása alatt, főként pontos együttállásuk napjaiban, május 8-9-én.

Május 5. – Hajnali 1-kor Újhold a Kos közepén, Bharani energiában. Igen nagy a Kos súlya, a Nap és Hold mellett az Uránusz és a Merkúr is itt van. Ez az Újhold az indulatkezelés problémáit veti fel, és a saját meggyőződésünkhöz való mindenáron ragaszkodás problémáit.

Május 7. – Izgalmas nap, sok fordulattal. A Jupiter gandanta időszakának vége, november elejéig kipipálhatjuk ezt a megrázkódtatásokkal teli időszakot.
Hajnalban a Mars az Ikrekbe vált, és az elkövetkező 6 hetet a mindent felfokozó Rahu társaságában tölti. Impulzív, fordulatos 6 hét indulónapja.
És ugyanezen a napon Aksaya Tritiya néven a védikus hagyomány szerint az év legjobb napja, amikor mind a Nap, mind a Hold csúcsformában van, és minden kezdeményezésünket támogatottá teszi.

Május 8-10. – Idegesebb, zaklatottabb napok az Ikrek Hold okán, amely az Ikrek Mars  és Rahu vadászterületén halad át ezekben a napokban. Ugyancsak ezekben a napokban van nagyon közel az Uránuszhoz a Merkúr. Fokozott baleset-, ütközésveszély minden téren.

Május 9. – A Nyilasba 2 hónapja érkezett Kétu hajnali 2-kor a következő naksatrába (Purvasadha) vált, ezzel válik még inkább szorossá a Szaturnusz és a Kétu együtt haladása. Ideológiai szélsőségek és tisztulás, lassú szabadulás a dogmatizmusból minden téren.

Május 10. – A Vénusz a Kos jegybe lép, ahol önálló törekvéseinket, megújulásunkat és igazságérzetünket támogatja.

Május 15. –A Nap, vitalitásunk, szellemiségünk, belső erőnk mutatója a Bikába lép. Stabilizál, némileg lelassít, és az anyagi világ örömei felé fordítja érdeklődésünket.

Május 18. – Ismét egy mozgalmas nap: a Merkúr csatlakozik a Bika Naphoz, és késő este Telihold van. Ez a Bika Krittika Nap és Skorpió Anuradha Hold között áll majd fel. Titkokkal, befelé fordulással jellemezhető lelkületű időszak, ahol a túlzott ragaszkodás és a változási képesség néz szembe egymással. A retrográd Skorpió Jupiter is erre, meghaladott kötődéseink elengedésére tanít bennünket.

Május 21-23. – A Hold belép a Nyilasba, s az elkövetkező 2 napban nehéz terepen, a Szaturnusz, Kétu és Plútó ártalmas energiái között lavíroz. Több indulat, a kelleténél erősebb, bántó véleményalkotás, ítélkezés. Próbáljuk kivonni magunkat ezek alól.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment