Március 13. és május 7. között, ahogy erről már sok szó esett, a Jupiter idei, közel 2 hónapos gandanta tartózkodása színesíti a maga módján az életünket: jegy- és irányváltásai  sok kényes eseménnyel, tanítással járnak.

Április 22-én késő este ismét jupiteri fordulat következik a védikus égen: a hátráló, lassú mozgású Jupiter – rövid Nyilas látogatás után – visszaaraszol a Skorpióba. A jegyváltás körüli napok mindig kiszámíthatatlanabbak, ráadásként a retrográd jelleg irányíthatatlanságával. Érdemes ezekre figyelni, tudatosan lelassulni, bármely kimenetelre felkészülni tervezésünknél.

A Nyilas oldalon, a tüzes jegyben a túl sok hő és tűz okozott nagyszámú tűzesetet  (például a Notre Dame sajnálatos kigyulladása), és agressziót, amelyet a napokban pontos Kos  Nap-Uránusz együttállás is tüzel (lásd a Srí Lanka-i tömeges terrortámadás).

A Skorpióba visszalépő Jupiter azonban vízzel,  és a vele analóg érzelmekkel kapcsolatos megéléseket hoz. Ezzel újraindul a belső tapasztalás, lelki értékeink felülvizsgálata és az elengedés időszaka. Május 7-ig a Skorpió oldali gandanta zónájában tartózkodik, ahol mélyebb megélésekre, szakításokra, halálesetekre és gyászra kell számítani, a természet pedig bőven el fog látni bennünket vízzel: áradásokkal, csapadékkal, viharokkal.

A Jupiter november elejéig marad a Skorpióban, a változás, átalakulás jegyében, s ebből július végéig retrográd. Ismerős energiában leszünk, hozzátéve azt, hogy – mivel a védikus szabályok szerint a retrográd Jupiter hat a megelőző, Mérleg jegyre is – párkapcsolati problémák, egyensúlyhiányok is terítékre kerülhetnek a 4 retrográd hónapban.

A Skorpióba visszatérő Jupiter érzékenyíti jegyurát, a Marsot is. Ezért május 7-ig, a Jupiter gandanta tartózkodásának végéig a Bikában haladó Mars is nyugtalanabb lesz, anyagi, gazdasági hullámzást, akár markánsabb tőzsdei változásokat is előidézve. Ráadásul a Skorpió Jupiter és a Bika Mars kölcsönösen aspektálják egymást, ami tovább fokozza a hatásokat.

Április 24-én a Plútó válik hónapokra retrográddá a Nyilas végén, Uttarasadha energiában. Kiszámíthatatlan nap, retrospektív időszak elindítója. Mintegy felvezeti azt az április 30-án kezdődő 4 és fél hónapos időszakot, amikor 3 planéta (Plútó, Kétu, Szaturnusz) halad majd egymáshoz meglehetősen szoros közelségben, hátráló irányban a Nyilasban. Ezek a hónapok a Nyilasban foglalt szellemi kérdéskör (ideológai, vallási, politikai igazságok és tévelygések) mélytisztulásán dolgoznak majd, remélhetőleg az igazság felé mutatóan

Namasté
Vishakati

 

 

Author

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.