Március 13. és május 7. között, ahogy erről már sok szó esett, a Jupiter idei, közel 2 hónapos gandanta tartózkodása színesíti a maga módján az életünket: jegy- és irányváltásai  sok kényes eseménnyel, tanítással járnak.

Április 22-én késő este ismét jupiteri fordulat következik a védikus égen: a hátráló, lassú mozgású Jupiter – rövid Nyilas látogatás után – visszaaraszol a Skorpióba. A jegyváltás körüli napok mindig kiszámíthatatlanabbak, ráadásként a retrográd jelleg irányíthatatlanságával. Érdemes ezekre figyelni, tudatosan lelassulni, bármely kimenetelre felkészülni tervezésünknél.

A Nyilas oldalon, a tüzes jegyben a túl sok hő és tűz okozott nagyszámú tűzesetet  (például a Notre Dame sajnálatos kigyulladása), és agressziót, amelyet a napokban pontos Kos  Nap-Uránusz együttállás is tüzel (lásd a Srí Lanka-i tömeges terrortámadás).

A Skorpióba visszalépő Jupiter azonban vízzel,  és a vele analóg érzelmekkel kapcsolatos megéléseket hoz. Ezzel újraindul a belső tapasztalás, lelki értékeink felülvizsgálata és az elengedés időszaka. Május 7-ig a Skorpió oldali gandanta zónájában tartózkodik, ahol mélyebb megélésekre, szakításokra, halálesetekre és gyászra kell számítani, a természet pedig bőven el fog látni bennünket vízzel: áradásokkal, csapadékkal, viharokkal.

A Jupiter november elejéig marad a Skorpióban, a változás, átalakulás jegyében, s ebből július végéig retrográd. Ismerős energiában leszünk, hozzátéve azt, hogy – mivel a védikus szabályok szerint a retrográd Jupiter hat a megelőző, Mérleg jegyre is – párkapcsolati problémák, egyensúlyhiányok is terítékre kerülhetnek a 4 retrográd hónapban.

A Skorpióba visszatérő Jupiter érzékenyíti jegyurát, a Marsot is. Ezért május 7-ig, a Jupiter gandanta tartózkodásának végéig a Bikában haladó Mars is nyugtalanabb lesz, anyagi, gazdasági hullámzást, akár markánsabb tőzsdei változásokat is előidézve. Ráadásul a Skorpió Jupiter és a Bika Mars kölcsönösen aspektálják egymást, ami tovább fokozza a hatásokat.

Április 24-én a Plútó válik hónapokra retrográddá a Nyilas végén, Uttarasadha energiában. Kiszámíthatatlan nap, retrospektív időszak elindítója. Mintegy felvezeti azt az április 30-án kezdődő 4 és fél hónapos időszakot, amikor 3 planéta (Plútó, Kétu, Szaturnusz) halad majd egymáshoz meglehetősen szoros közelségben, hátráló irányban a Nyilasban. Ezek a hónapok a Nyilasban foglalt szellemi kérdéskör (ideológai, vallási, politikai igazságok és tévelygések) mélytisztulásán dolgoznak majd, remélhetőleg az igazság felé mutatóan

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment