Augusztus a felkészülés hónapja, hogy az év eddigi, nem mindennapi történései ülepedjenek, illetve hogy a kifejezetten fordulatos szeptemberre erőt gyűjtsünk. Az ősz első hónapjában ugyanis majd nagy változások következnek: a holdcsomópontok jegyváltása, a két nagy bolygó, a Jupiter és a Szaturnusz előrefordulása, és a Mars retrográddá válása.

Az augusztusi változások közül kiemelkedik a Vénusz Ikrekbe váltása, hiszen 4 hónapos, stabilizáló Bika tartózkodása után lép egy levegős kettős jegybe, ráadásul egy mezőbe a Rahuval. Mivel a Vénusz vágyaink, kapcsolataink és anyagi helyzetünk, értékeink reprezentánsa, e tekintetekben hullámzóbb hónapra számíthatunk. Nemcsak az Ikrek Rahu közelsége miatt, hanem a szembenálló Nyilas stellium (Plútó, Jupiter, Kétu) miatt is az Ikrek jegy és minden benne zajló folyamat forrásban van.

A másik nagy erejű változás a Mars Kosba lépése. A tüzes Mars a Halakból vált augusztus 16-án – néhány zavaros gandanta nap után – saját jegyébe, a Kosba. Bár szeptemberi irányváltásához közeledve már igencsak lelassult a haladási sebessége, Kosba lépése igen erős impulzus lesz.

A Mars gandanta – azaz a Mars áthaladása a vizes Halakból a tüzes Kosba augusztus 14-16. között – energetikailag zavaros, balesetveszélyes, nehezen kontrollálható 2 nap. Ezt a 2 napot érdemes visszafogottan, nagyobb mozgások és döntések nélkül végigcsinálni.

A tüzes jelleg 16-ától jelentősen felerősödik, mert mindhárom tűzjegyben fontos bolygóhalmozódás lesz. A Kos Marson kívül az Oroszlán is megizmosodik a Nap és Merkúr belépésével, a Nyilasban pedig már ott tartózkodik 3 bolygó: Jupiter, Plútó, Kétu. A tüzes jelleg dominanciája túl sok akarat, indulat és impulzivitás balesetveszélyes és robbanékony elegye.

Az Oroszlán (egó, autoritás, tekintély, hatalom) erőteljes megnyilvánulásait a Bak Uttarasadha Szaturnusz naksatrahelyzete tartja kontroll alatt: a naksatra ura, a Nap ugyanis innen a 8. jegy, az Oroszlán ura. Bár a retrográd Bak Uttarasadha Szaturnusz talán nem olyan következtesen, mint majd a szeptember végétől direkt Szaturnusz. Attól kezdve ismét több konzekvenciára számíthatunk.

Nézzük a naptárt!

Augusztus 1. – 4 hónapos Bika tartózkodás után az Ikrekbe lép a Vénusz. Saját jegyében, a Bikában érzelmi és értékrendi stabilitást biztosított számunkra ezekben a viharvert, pandémiás időkben. Ennek a stabilitásnak ezennel vége. Anyagilag, értékeink és kapcsolataink tekintetében labilisabb időszak következik.

Augusztus 2. – A Merkúr az Ikrekből, saját jegyéből a Rákba lép. Ezzel a lépéssel ugyan kiszabadul az Ikrek Rahu zaklató szomszédságából, de a Rákban nem érzi magát erősnek. Következménye érzelmi bizonytalanság magunkkal vagy családunkkal kapcsolatban, és például érzelmi többlet azokban a helyzetekben, amikor bőven elég lenne tárgyilagosan működnünk. A vele szemben álló szigorú és erős Bak Szaturnusz segíthet az érzelmi kontrollban, bár ezt nem szoktuk jó néven venni.

Augusztus 3. – Kora este Telihold a Bak Sravana (holdi energia) Hold és a Rák Aslesha (merkúri energia) Nap szembenállásából. Ez a Telihold a múlttal összefüggésben hoz üzenetet: egyrészt a családdal, gyökereinkkel, a valahová tartozással kapcsolatos felelősségvállalásról, ugyanakkor az idejétmúlt, hátráltató gondolkodás elengedéséről. Nosztalgikus nap.

Augusztus 4. – Az Ikrekben a Vénusz pontosan együttáll a Rahuval, amely partnerkapcsolati zökkenőt, illetve anyagi gondokat vethet fel.

Augusztus 14. – A jegyváltás küszöbén álló Halak Mars belép a Halak-Kos jegyhatár körüli gandanta övbe. 16-ig hektikus napok, nehezen kontrollálható események, érzelmi sodródás várható. Türelmi próba.

Augusztus 15. – Az Uránusz irányt vált a Kos Bharani (vénuszi) területén. A retrográd Uránusz a védikus szabályok értelmében egyidejűleg hat a Kos és a mögötte levő Halak jegyben. Ezért energetikailag összekapcsolódik a következő napon a Kosba lépő Halak Marssal, és a két nagyon eltérő jegyminőséget is összeköti. Alvászavarokat, nehéz álmokat hozhat. Tűzzel és vízzel egyidejűleg összefüggő történések, balesetek, földmozgások lehetségesek.

Augusztus 16. – Délután először a Mars vált a Kosba, majd röviddel utána a Nap az Oroszlánba. Az elmúlt hónap vizes (érzelmi) túlsúlyához képest rengeteg energia robban be a térbe. Hozhat melegebb időjárást, de egymáshoz való viszonyunkban és a közhangulatban is sok indulatot, vitákat, összetűzéseket, baleseteket. Az emberi testben több lesz az életerő, az aktivitás, de a megnövekvő tűz (pitta) túlzott vagy elfojtott esetekben gyulladást, lázat, magas vérnyomást is felszínre hozhat.  

Augusztus 17. – Egy nappal később a Merkúr is megérkezik az Oroszlánba. Magabiztos kommunikáció, a tekintély erőteljesebb kifejeződése, és játékosság, örömteli találkozók is kísérik.

Augusztus 19. – Hajnalban az Oroszlán elején, a Magha (Kétu-energia) naksatrában Újhold a Merkúr szoros közelségében. Lendület, kreativitás, vállalkozás kezdőpontja, az értékek, értékrend mindenkori felülvizsgálatával, a belső hangra is figyelve.

Augusztus 31. – Az Ikrekből máris továbblép a Vénusz a Rákba. Ez sem kedvenc jegye, ezért érzelmileg instabilabb, kusza vágyakkal terhelt hónap következik. A Rák Vénusz talán legnehezebb oldala az, hogy a nagyon is életigenlő, jelenben jól megélhető Vénusz a múlt jegyében kissé elveszik a nosztalgiában, emlékekben.

Namasté

Vishakati

Write A Comment