Aki mostanában úgy érzi, kevesebbet bír, gyorsabban fárad, nehezebben fog neki egy nagyobb feladatnak, okkal érezhet így. Két fontos, erőnlétünket, vitalitásunkat jelző planétánk gyengélkedik ugyanis.

A Mars a Halakban, a Nap pedig a Rákban halad, és más okból ugyan, de mindkettő erőtlen kozmikus helyzetben van.

Nézzük először a Napot, egészségünk, életerőnk fő mutatóját. Július 16-án lépett a Rákba, ahol – saját jegyétől a 12. jegyben – eleve nincs erős pozícióban. Gyengélkedése azonban főként a számára ellenséges Szaturnusz szembenállásából fakad. Míg a Rák Nap méltósága gyenge, a Bak Szaturnuszé saját jegyében roppant erős, így oppozíciójukban a Szaturnusz energiakorlátozó hatása érvényesül: fáradékonyság, egészségügyi problémák kísérhetik konstellációjukat.

Ráadásul a Szaturnusz a Bak Uttarasadha naksatrájában hátrál, amely Nap-energia, de a Nap számára mégis kedvezőtlen, mert a Nap saját jegye, az Oroszlán innen a 8. (kényszerű átalakulás, nehézségek) jegyben van. A Nap elégtelen helyzetéből fakadó erőtlenség augusztus 16-ig, Oroszlánba lépéséig tart.

A másik tettes a Halak Mars. A vizes Halakban mint a lelkiség jegyében a tüzes Mars elveszve érzi magát, legfeljebb sisteregni tud. Ráadásul a Mars erősen veszít a lendületéből, mert már szeptemberi irányváltásához lassul. Erővesztés, érzelmi bizonytalanság, áldozati szerep – ezek az érzések társulhatnak most a Halak Mars idején.

A Mars a Nappal egy napon, augusztus 16-án vált majd jegyet, ő a Kosba, saját jegyébe lép. Ezen a napon majd nagyon felpezsdülnek a dolgok, de addig legyünk türelmesek magunkkal, mert sajnos nem tudunk úgy és annyit teljesíteni, ahogy szeretnénk.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment