Történelmi időket élünk, a COVID-19 vírus járvány képében a sziderikus Bak Plútó alaposan átrendezte életünket, s lehűtötte a kedélyeket. Ezekben a megpróbáló, és mégis kivételes időkben igen fontos hónap az április.

A saját jegyes Szaturnusz és Vénusz, valamint az emelt Mars és Nap (utóbbi a hónap közepétől) óriási erőket képvisel.  Stabil pilléreket adnak ahhoz, hogy fegyelmezetten tudjuk viselni a bezártságot, a rendkívüli helyzetben is meg tudjuk őrizni azt, amelyet érdemes, és bizonyos keretek között elkezdjük átstrukturálni életünket.

Áprilisban az a tét, hogy meg tudjuk-e fékezni a vírus terjedését, mert akkor belátható időn belül megállíthatjuk a járványt, és kiszabadulhatunk a korlátozásokból. A fenti 4 erős planéta ebben feltétlenül segítséget tud nyújtani. Tőlünk már csupán fegyelemre és türelemre van szükség, mert jelenleg – a fizikai síkon – csak az izoláció segít.

Bizonytalanító tényező a Kala Sarpa időkígyó megosztó hatása, amelybe a hónap során (április 13. és 27. között) ismét belekerülünk. Ez mind belső világunkban, mind a körülöttünk zajló gazdasági, társadalmi folyamatok tekintetében szeszélyes időszakot jelöl. A Kala Sarpa 2 hetében ajánlatos a döntések elhalasztása.

A hónap végi Plútó irányváltásig csupa direkt bolygó van az égen. Ezek erőteljes haladást jeleznek még akkor is, ha ez most egy világjárvány idején van, gyorsabban folynak a dolgok.

Nézzük a naptárban a lényegesebb fordulatokat:

Április 5. – Jupiter (a guru) és Plútó (a nagy átrendező) együttállnak a Bak első fokán. Megérkezhetnek az első nagy megértések és tanulságok az elmúlt hetek eseményeiről. Az együttállás sikeréért, az univerzum emelkedéséért budapesti idő szerint hajnali 4:45-kor világmeditáció van, részletek itt https://www.facebook.com/events/512788626046935/.

Április 7. – A Merkúr átlép gyenge jegyébe, a Halakba, ahol esésben van, vagyis jelentései nem tudnak jól működni. Kommunikációs csúsztatások, elhallgatások kísérhetik itt tartózkodása 2,5 hetét.

Április 8. – Telihold a Halak Revati Nap és a Szűz Chitra Hold között. Minden a testről, a betegségről, a gyógyulás reményéről szól. Szintén ezen a napon a Mars pontos kvadrát fényszöget vet az Uránuszra: sokkoló nap, váratlan fordulatok lehetőségével. Földrengésveszély. Egészséggel, gyógyítással, vakcinával kapcsolatos kedvező hírek is érkezhetnek.

Április 13. – Vegyes nap. A Nap, egészségünk, vitalitásunk mutatója belép a Kos jegybe, ahol emelt, ez jó kilátás életerőnkre nézve. Ugyanakkor egy újabb 2 hetes Kala Sarpa időszak kezdete, amely mindig több hullámzással, kiszámíthatatlansággal jár.

Április 23. – Kos Asvini Újhold hajnalban, egy naksatrában az Uránusszal, Kétu energiában, miközben a Kétu a Nyilasban saját holdházában van (Múla). Ez az Újhold még mindig a tisztulásról szól, hogyan tudunk/kell lemondani a a túlzásokról, a túlfűtöttségről mind ideológiai, politikai téren, mind fogyasztási szokásaink tekintetében. Egy új kezdet napja, nagy kezdő energiákkal.

Április 24. – A gyors járású Merkúr átlép a Kosba, ahol felgyorsítja a tempót, a gondolkodást. Sok konfliktust hordoz, vitatkozós.

Április 25. – A Plútó irányt vált, és október elejéig retrográd módon mozog. Június végén lép majd vissza a Nyilasba a Jupiterrel együtt. Mondhatjuk, 4 hónapos Bak látogatása idején (2020. február 24. és június 30. között) bemutatót tartott (Nyilasban fogant) túlzásaink következményeiről, a mérték (Bak) tanulásáról.

Április 26. – Nap-Uránusz együttállás a Kos Asvini területen. Évente előforduló konstelláció, most mégis lehet érzékelhető hatása az egyéni tudatosság változása terén. Ezen a napon Aksaya Tritiya, azaz a védikus asztrológiában az év legjobb napja: remek alkalom bármilyen vállalkozás, projekt megtervezésére vagy beindítására. Ha máshogy nem, legalább papíron írjuk össze listánkat terveinkről, elképzeléseinkről.

Április 27. – Egy hektikus 2 hetes időszak, a Kala Sarpa vége.

Április 30. – Figyelemre méltó a Bak Szaturnusz és az Ikrek Rahu azonos fokszámon (7°44’) állása. Bár nem aspektálják egymást, 6/8-as háztávolságra állnak egymástól (nyugati asztrológiában kvinkunx távolság), amely nehézségeket, változtatandó helyzetet jelez.  Érdemes kellő óvatossággal kezelni ezt a napot.

Nehéz, erős, tanító hónapunk lesz, amelyhez megkapjuk az égi támogatást. A többi rajtunk múlik.

Namasté

Vishakati

2 hozzászólás

Write A Comment