Koronavírussal vészterhes heteinkben a soron következő védikus fordulat a Mars Bakba lépése. Május 4-ig itt halad majd a Bak Szaturnusz és a Bak Plútó társaságában, kölcsönösen hatnak egymásra, és a Kos jegy uraként hordozza magával a Kos Uránusz impulzivitását is.

Ezek fényében vizsgáljuk meg a Bak Mars haladását, találkozásait a többi Bak bolygóval, s a gyakorlati teendőket.

A Bak a Mars legerősebb jegye, ami azt jelenti, hogy az aktivitás, cselekvés, kezdeményezés, bátorság, erőszak, harciasság és még egy sor, tartalmában hasonló analógia planétájaként kifejezetten a jobbik arcát mutatja a Bakban. Ha önállóan lenne itt, erőt, kitartás, céltudatosságot hozna, de az itt lévő bolygók módosítják hatását.

A Bak Plútóval rögtön a jegybe érkezésekor találkozik, pontos együtt állásuk március 23. reggelére esik. Mindkét planéta tüzes (bár a földies Bakban ez földdel, rendszerrel, struktúrával kapcsolatosan megnyilvánuló impulzus lesz). A Plútó a Mars felsőbb oktávja, magasabb szintű megnyilvánulása, a mélységek és magasságok, a gyökeres átalakulás bolygója. A két marsikus jelleg találkozása hirtelen történésekben, robbanásszerű fejleményekben, földrengésben nyilvánulhat meg. Sajnálatos a 22-i zágrábi földrengés, és jó lenne, ha ebben merülne ki a két veszélyes planéta együttes hatása. Szorosabb értelemben vett közelségük március 24-éig tart, egy naksatrában vannak április 5-ig, és egy jegyben május 4-ig.

A Mars-Plútó konjunkció felgyorsíthatja a koronavírus járvány történéseit, heveny eseményeket hozhat.

Amikor némileg eltávolodik a Mars a Plútótól, közeledik a Szaturnuszhoz. A két bolygó egymással ellentétes természetű (Mars a gáz, Szaturnusz a fék). A Bakban nagyon erősek, s ezért legjobb természetüket mutatják, együttes hatásuk lehet biztató. 

Míg a Mars agresszívan nyomul, a Szaturnusz mederben tart, korlátoz, visszafog. Ez azt jelenti, hogy ha következetes a szabályozási környezet, és mi is kellően fegyelmezettek vagyunk, a Szaturnusz segít megállítani a járványt. Ezért döntő fontosságú az előírások, a távolságtartás, az otthonmaradás, a kézmosás-fertőtlenítés szabályainak betartása, csak ez vezethet belátható időn belül javulásra.

A két bolygó március 31-én fog pontosan együttállni, addig sokat segíthetnek nekünk. Innováció, technikai fejlesztés lehetőségét is hordozzák, ami a vírus elleni küzdelemben áldásos lenne.

Az emelt Bak Mars védikus dristije szerint a Bakon kívül innen a 4. Kos, 7. Rák, 8. Oroszlán és 10. Mérleg jegyeket aspektálja. Ebből a 8. aspektus azért lényeges, mert ezt a Szaturnusz nem védi meg, s az Oroszlán jegyű Olaszország és Franciaország kitettsége fokozódik. A Bak Mars transzformáló hatást küld a 8. (Oroszlán) helyre, amely ráadásul nehezítő aspektust kap a Múla Kétutól és a Kos Asvini Uránusztól is.

A Mars 6 hetes útja a 3 Bak naksatrán át:

Március 22. és április 5. között a Nap-energiát jelentő Uttarasadha naksatrában halad. Ez az a terület, amely vezetői minőségek, apa-témák, autoritás, hatalmi kérdések megváltozásával kapcsolatos. Átrendeződő hatalmi rendszerek, hatalomkoncentráció, de vezetőcsere is valószínű sok helyen.

A holdi energiájú Sravana naksatrában április 5. és 25. között halad. Mivel a Hold saját jegye, a Rák innen a 7. helyen van, az időszak alapvető kérdése a kapcsolat és a család. Ekkor különösen kell vigyáznunk ezek értékeire, hozzátartozóinkra, az édesanyára.

A Dhanistha marsikus holdházban április 25. – május 4. között megkettőződik a Mars ereje. Küzdőképesség, tartás, belső erő támogat bennünket, ha jó célra használjuk.

A 6 hetes Bak Mars időszakát – mert a Szaturnusz ehhez szintén partner – érdemes arra is fordítanunk, hogy alapjaiban megváltozott életünkben több hétre szóló, betartható napirendet alakítsunk ki. Megéri alaposan megtervezni időbeosztásunkat, a munka, a hasznos tevékenységek, a pihenés és a mozgás kombinációjával, karanténtársainkra figyelemmel. Ez az új menetrend lehet jövőbeni, megváltozott életünk alapja is.

Végül egy olyan téma, amely sokat segíthet elménk elcsendesítésében. Mindenki, aki csupán a tudata elme részével kezeli ezt a nagy átalakulást, sokkal kitettebb a félelemnek. Minél inkább életünk része valamilyen elvonulás, meditáció, ima, légzőgyakorlat, belső munka, annál jobban tudjuk emelni rezgésszintünket, amellyel ki tudunk lépni a pánik mezőjéből. S ezt mindenkinek a maga módján és tempójában volna jó tenni.

Más természetű, de gyógyító hatású mindennemű segítés, szolidaritás is. Ez a két út vezet ki a bezártságból, az aggódásból.

Szeretettel, barátsággal

Vishakati

Write A Comment