Június 10-én a déli órákban Újhold van a Bika marsikus területén (Mrigasira). Mivel ez az Újhold a Bika Rahuhoz igen közel, kb. 8°-os távolságra alakul ki, egyidejűleg Napfogyatkozás is lesz az égen.

Az égi jelenség Magyarországról is látható részleges fogyatkozásként. Nagy látványosságra nem kell számítani, némi árnyék lesz észlelhető a Napon. Budapestről tekintve déli 12 órakor kezdődik és fél 2-ig tart a jelenség. Szabad szemmel vagy megfelelő védelem nélkül tilos a megfigyelés!

Egy fogyatkozás mindig világra szóló és baljós esemény, amelyet sokszor kísér extrém időjárás, gyakran földrengés, az emberek részéről pedig félelem, szorongás. Elsősorban ott van hatása, ahonnan fizikai szemmel is észlelhető, így most nálunk, Magyarországon is. A földgömb azon részein, ahol teljesebben érzékelhető, nagyobb lesz az ereje.

A mostani Újhold idején a Bikában nagy forgalom van. A Nap-Hold együttállás mellett a retrográd Merkúr található a Mrigasira naksatrában, és a Rahu az eggyel korábbi Bika naksatrában, a Rohiniben.

A Bika Mrigasira marsikus naksatra, jelentése kereső, fő témája az értékek őrzése. Az értékőrzés erős, a változási, átrendeződési hajlandóság azonban csekély ebben a szilárd jegyben, márpedig a Bika Rahu kilencedik hónapja ösztökél bennünket valódi értékrendünk megtalálása felé.

Az értékrendi tanulás – vagyis a prioritások kijelölése és a kinőtt témák elengedése – terén fontos fordulópont ez az Újhold. Hozhatunk sarkalatos döntést a jövőnk érdekében, és letehetünk olyan terheket, amik csak viszik az energiát, mert nincs már bennük fejlődési lehetőség. A közelben álló retrográd Merkúr jelzi, hogy a témában újragondolás, finomodás szükséges.

Mivel a naksatraúr Mars a Rákban van, a családi értékek, a család adta (vagy nem adta) biztonsági kötődések, öröklött családi dinamikák is főszerepben vannak. Mit szeretnénk tovább vinni a családi mintákból, mit elhagyni vagy felülírni?

Mindannyian érezhetünk némi megokolhatatlan sodródást, szorongást, félszet, amelyen leginkább tudatos ellazulás, terheink nem túlvállalása, és természetesen a befelé irányuló figyelem, például meditáció tud átsegíteni. Próbáljuk egyszerűsíteni az életünket, kerülni a stresszt és a döntési helyzeteket az eklipszis körüli napokban.

Namasté

Vishakati

Write A Comment