Zaklatott, eseménydús napok közepette vagyunk. Épp hogy túl a holdcsomópontok jegyváltásán, asztrológiai szempontból a Napfogyatkozás és körülményei, a retrográd Merkúr, az előrefordulásához készülődő, igen erős hatású Szaturnusz, és az augusztus 25-én együttálló MarsRahu egyenként is megterhelő lenne.

Most nézzük őket külön-külön.

Augusztus 21-én Újhold volt, azaz Nap-Hold együttállás. Ennek védikus helye az Oroszlán eleje, pontosabban a 4. és 5. fok közti terület. Ezt a fokszámot érdemes megjegyezni, a jövőben még jelentősége lesz.

A Nap és Hold ősi ellenségei, a holdcsomópontok, közülük is most a Rahu közelsége miatt teljes Napfogyatkozás következett be, amely Észak-Amerika teljes területéről volt látható. (Nálunk 1999. augusztusában volt teljes Napfogyatkozás, s a következő 2081-ben lesz.)

A jelenség neve eklipsz, azaz fogyatkozás, elsötétülés. Az elnevezés szemléletesen beszél a történés valódi természetéről, amely nem nevezhető jóindulatúnak, harmonikusnak. Azon a területen hoz érzékenyülést, fogyatkozást, ahová földrajzilag, illetve a horoszkópban esik.

Ez földrajzilag Észak-Amerika, ahonnan a keleti parttól a nyugatiig végig lehetett látni a teljes fogyatkozást, az elsötétülést. A hagyomány értelmében annyi évig lehet következménye, ahány percig tart. Ez az augusztus 21-i 2 perc 40 másodpercnyi kiteljesedésű nagy amerikai Napfogyatkozás esetében 2 év és 8 hónap.

A horoszkópban az Oroszlán jegy 4-5 fok közti területe, az ide eső életterület, aktivitás szenvedhet el csökkenést, csorbulást. Az Oroszlán jegyű Francia- és Olaszország, valamint Románia érzékenyebb időszak elé nézhet.

Az Oroszlán említett foka igen közel esik a Regulus csillagképhez, a királyok, magas rangú vezetők, elöljárók csillagához. Minden világi hatalom számára baljós jel.

Arra számíthatunk, hogy a sötétből valami felszínre fog kerülni, a retrográd Merkúr pedig gondoskodik róla, hogy ez a valami a múltból ússzon fel. Akkor kerül majd napvilágra, amikor más bolygók is a Napfogyatkozás fokára, az ominózus Oroszlán 4-5 fokra érnek. Ez szeptember első napjaiban fog bekövetkezni: szeptember 3-án a Mars érkezik ide, szeptember 5-én a retrográd Merkúr ezen a helyen fog  előrefordulni, 2 héttel később a Vénusz jelenik meg ugyanitt. Mindhárom bolygó hozhat fordulatot, leleplezhet addig ismeretlen tényt, felszínre hozhat titkokat.

Az augusztusi eseménydús időszak tehát kiterjed szeptemberre is, a Napfogyatkozás hatásai akkor fognak realizálódni, elsősorban Észak-Amerikában.

Addig azonban előttünk áll a Szaturnusz augusztus 25-i előrefordulása. Sokak által régen várt fordulat, a Mérlegek és Kosok, valamint a Rákok számára némi megkönnyebbülés. A párkapcsolati revízió időszaka lezárul, a vívódás alábbhagy, a döntés megszülethet most, de legkésőbb október végéig. A fordulat napját érdemes tiszteletben tartani, és figyelni a történéseket.

A hét még egy rázós napot tartogat: a Rahu és Mars augusztus 26-i találkozóját. Ők amúgy hozzávetőleg 2 évente randevúznak. A két energikus, mérges planéta együttállása nem sok jót ígér, a mindennapokban agresszió, ütközés, felfokozott energiák várhatók. Különösen a Kosok és Skorpiók, azaz a Mars jegyeihez tartozók érzékelhetik a fokozott pörgést, idegességet, de bárki számára hozhat csattanást a kedvezőtlen nap.

Óvatosság, türelem, egymásra figyelés segíthet a nagyobb ütközések elkerülésében, mi magunk pedig belső világunkban tehetünk/tarthatunk rendet.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment