Az alábbi összefoglaló abban kíván segíteni, hogy lássuk a holdcsomópontok hatását az egyes jegyekre az augusztus 18-tól kezdődő 18 hónapban. A várható tendenciák mindig arra a jegyre vonatkoznak, ahol a védikus aszcendens és/vagy a Hold található.

Az aszcendens itt kalkulálható. (Aki járt már nálam elemzésen, az általában már tudja, milyen aszcendense és Holdja van.)

A prognózisok első része a Bak Kétu, a második a Rák Rahu – egymástól egyébként nem elválasztható – várható hozadékát írja le. Kétu, amely belül a szellemi fejlődést és külső világunkban az elengedést tanítja, a földjegyűekre (Bak, Bika, Szűz) hat leginkább, míg az anyagias Rahu a vízjegyűeket (Rák, Skorpió, Halak) mozgatja meg a legerősebben. Azt is mondhatjuk, hogy a tüzes Kos, Oroszlán, Nyilas és a levegős Ikrek, Mérleg, Vízöntő most inkább áttételesen kapja a tanításokat a holdcsomópontoktól.

Nézzük az egyes aszcendensek kilátásait, és kezdjük a Bakokkal (tehát azokkal, akiknek az aszcendense és/vagy a Holdja a Bakban van).

Bakok számára izgalmas lelki utazás és mélyülés vár: nagy megértések, tisztulások, egyszerűsítések lehetősége.  Érdemes a belső hangra figyelni, és együttműködni vele. Ugyanakkor várható élénkülés bárminemű partner vonatkozásában, legyen az párkapcsolat, üzleti reláció vagy klientúra. Egy ablak nyílik rá a külvilágban.

Vízöntők némileg megkönnyebbülhetnek, számukra nehéz, nyugtalan időszak zárult le augusztus 18-án. Folytatódhat belső fejlődésük több önfigyeléssel, magányérzéssel, elmélyülés lehetőségével. A munkával, hivatással kapcsolatban változtatási igény, új pozíció jön, több aktivitással az anyagiak terén. Érdemes több figyelmet szentelni az egészség és életmód kérdésének.

A Halak kapcsolatrendszere átalakul, baráti körük átrendeződik, várható változás a partnerkapcsolatban is, ha más nem, a kapcsolat minősége, jellege fog módosulni. Ugyanakkor erősebb késztetés arra, hogy kreativitásukat, vállalkozókedvüket, szívbeli örömeiket megéljék. Sokaknak hoz gyermeket, unokát ez a konstelláció.

Kosok hivatása át fog értékelődni, eltávolodnak eddigi munkájuktól, céljaiktól, és figyelmeztetést kaphatnak életmódjuk felülvizsgálatára is. Az otthon, ingatlan témájában beérhet a változás igénye: költözés, csere, vásárlás várható. Anyja több figyelmet kér. Felmerülhet számukra a külföldre költözés. Érkezhet új autó a családba.

Bikák sok régi hozott vagy kreált problémájukat lezárhatják. Jogi ügyletek kifuttatása, az apai oldal mélyebb megértése segíti majd fejlődésüket. Apával egészségproblémák lehetségesek. Ugyanakkor mozgással, sporttal kapcsolatos új élmények, felfedezések érkeznek, kapcsolatrendszerük felfrissül. Sok utazás lehetősége, akár szokatlan helyekre is. Egy más típusú gondolkodásmód érkezhet az életébe.

Az Ikrek  számára mély belső fejlődés, lelki elengedés tanulása vár, édesanyjukkal kapcsolatban problémákra számíthatnak. Most el tudnak engedni gyökereket, otthonhoz, szülőföldhöz való kötődést, ragaszkodást. Érdemes figyelmet fordítani a függőségekre, ne uraljanak bennünket. Külső világukban felbolydul a munka, hivatás területe, és annak értékrendbeli, anyagi vonzata. Több bevétel, új módozatokon is.

Rákok mélyebb lelki, szellemi összetartozásra tartanak igényt párkapcsolatukban, baráti körükben. Lehet, hogy ezt régi ismerősöktől kapják meg. Akik viszont nem tudják ezt nyújtani számukra, attól elköszönnek. Egy kissé nyugtalanabb időszak vár rájuk, amikor a változás, fejlődés fontosabb lesz személyiségük számára. Az önfelfedezések ideje. Sok érzelem, sok kaland, sok örömkeresés, gyermek/unoka erősebb valószínűsége.

Az Oroszlánok  munkája, célja, pozíciója s vele anyagi helyzete változik, átalakul. A munkahely minősége nagyban megváltozhat, a munka vagy a hozzá fűződő kedvező hozzáállás elmúlhat. Itt az idő az egészség, az életmód megreformálásának. Háziállatokkal problémák lehetősége. Erősen foglalkoztathatja a külföld,  lakóhelyével kapcsolatban a változás igénye merül fel, ezek hozhatnak külföldre költözést, orientálódást. Az alvás kettős természetű változást mutat: zaklatottabb alvás, de több álom lehetséges. Segíthet a tudatos, éber álmodás.

Szűz  számára belső utazás kezdődik, elmélyül gyerekével való kapcsolata, miközben gyereke lelkileg vagy földrajzilag távolodhat tőle. Leszoktat a túlféltésről. Előtérbe kerül a hogyan tovább kérdése, a jövő formálása, ennek érdekében új barátok, közösségek léphetnek színre. Számíthat bevételei emelkedésére is. Változások az idősebb testvérrel.

Mérlegek  ebben a másfél évben érzelmeiken keresztül tanulnak. Változhat a család, az otthonhoz való ragaszkodás, s többet lesznek egyedül – vagy legalábbis így fogják érezni. Míg otthonukban, anyjukkal kapcsolatban problémák merülhetnek fel,  karrier és a külső élet vonatkozásában fejlődés, nyitás várható. Új célok és/vagy hivatás jöhetnek, értékrendi/anyagi változásokkal. Változhat a cég, ahol dolgozik, és a saját üzlet is sokat fejlődhet.

Skorpiók  visszatalálhatnak egy régi, támogató mozgásformára. Testvérrel problémák lehetősége. Partnerkapcsolat letisztul, átalakul a jellege, de egy régi kapcsolat is visszatérhet. Spirituális jövőkép, nagy szellemi fejlődés, sok lelki és földrajzi utazás lehetősége.

Nyilasok  külső, praktikus világa változik meg, s egyúttal az anyagiak, a munka és a hivatás fontossága, jellege is. Anyagilag apadást érezhetnek, ezért érdemes a költéseket jobban számon tartani. Súlycsökkenés következhet. Felértékelődik a belső, lelki fejlődés, az érzelmek átélésének igénye.

A fenti rövid prognózisok csak a Kétu és Rahu megváltozott helyzetéből indulnak ki, nem terjedhetnek ki a személyes horoszkóp ezer már sajátosságára – az csak egyedi elemzéssel bontható ki.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment