Igazán nem panaszkodhatunk az eső hiányára, augusztusban is bőven részesültünk belőle. Az időjárást alapvetően meghatározó Szaturnusz a női minőségű Bak jegyben az átlagosnál hűvösebb és nedvesebb időjárást garantál védikus itt tartózkodása éveiben, 2020 januárjától 3 éven át.

Napjainkban azonban a tűzelemben tartózkodó bolygók száma szaporodik meg: az augusztus 16-án Kosba érkező Mars után a Nap az Oroszlánba, egy nappal később, 17-én a Merkúr szintén az Oroszlánba érkezett. A Nyilasban időző hármassal (Plútó, Jupiter, Kétu) együtt már abszolút tüzes többség jellemzi a védikus eget.

A Marsnak a Halak-Kos, a Napnak és a Merkúrnak pedig a Rák-Oroszlán gandantán kell átküzdenie magát. A gandantán történő átjutás után – ekkor tudnak kiteljesedni a bolygók – lenyugszanak a kedélyek, beleértve az időjárást is, és minden bizonnyal melegebbre fordul az idő legalább szeptember közepéig.

A gandantában tartózkodás tartamát egyébként több nézet szerint határozhatjuk meg. A modern védikus szintézis a jegyhatártól mindkét irányban mért 1°-on belül számítja a gandanta zónát, régebbi tanításokban előfordul ennél szűkebb, de tágabb (maximum mindkét oldalra 1 padányi, azaz 3°20’) gandanta tartomány is.

A Nap és a Merkúr augusztus 19-én már ez utóbbi, tágabb zónát is elhagyja, a Mars ennél lényegesen lassabban lépi át a magáét. Érdemes mindenkinek megfigyelni, hogy például a Mars által képviselt energikusságunk, aktivitásunk mikor lesz teljében: az augusztus 20-i 1°-os zóna, vagy a szeptember 1-jei 3°20’-es zóna elhagyása után. (Marsikus aszcendensemmel jómagam már a jegyhatár átlépése napján, augusztus 16-án, tehát azonnal érzékeltem energiaszintem megemelkedését.)

A következő figyelmet érdemlő konstelláció az augusztus 19-én hajnalban beálló Újhold, azaz Nap-Hold együttállás az Oroszlán 3. fokán, a Magha naksatrában (Kétu-energia).

Ez a Magha Újhold – mint az elkövetkező 4 hét útmutatója – a tűz elem (agni) megnyilvánulásáról, a cselekvésről, aktivitásról szól. Segít meghallani a szív hangját, a belső gyermek jelzését, megengedni magunknak a kreativitás, teremtés örömét.

Az Újhold idején a tűzelemű 8 bolygó közül 5 áll az önmagában is tüzes jellegű Kétu holdházaiban (Kos Asvini Mars, Oroszlán Magha Nap, Hold, Merkúr, Nyilas Múla Kétu). A Kétu energia tehát abszolút meghatározó.

Ha még azt is hozzátesszük, hogy a rendkívüli erejű átalakító, lezáró hatású Múla Kétu utolsó hónapját tölti itt, érzékelhetjük, hogy nemcsak fizikai értelemben vár ránk izzasztó hónap, hanem ideje aktivizálnunk magunkat a rendteremtés, lelki nagytakarítás értelmében is.

A lendületet megkapjuk hozzá.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment