A fordulatok hónapja. A legfontosabbak: a hó közepén a két sorsbolygó (Szaturnusz és Jupiter) május óta tartó hátrálásukból előre fordulnak, a Mars viszont retrográddá válik. Szeptember 23-án a holdcsomópontok váltanak jegyet, ezzel egy 18 hónapra szóló tendenciaváltás indul el. Az irányváltások (szeptember 10., 13. és 29.), valamint a jegyváltás (szeptember 23.) napjai és környékük (+/- 1-2 nap) mindig nehezebbek, kiszámíthatatlanabbak, elővigyázatosságot igényelnek.

Bár a Jupiter, a Szaturnusz, a Nap, a Merkúr és a Mars saját jegyében van, s ez erőt, tartást, lendületet kellene hogy adjon, de annyi egyéb lezáró, módosító hatás van jelenleg az égen, hogy sokkal inkább a változást fogjuk érzékelni.

A két sorsbolygó hátrafordulása egy közel 5 hónapos – május közepétől szeptember végéig tartó – kísérleti periódus volt arra nézve, személyes és általános értelemben mit tanultunk abból az időszakból, amelyet a köznyelv vírusveszély miatti karanténnak nevez. Asztrológiailag azonban a felelősségvállalás, a tetteink, viselkedésünk, választásaink következményeivel történő szembesülés hónapjainak tekinthetjük. Mennyire tudtuk átalakítani életmódunkat, mennyire voltunk képesek visszafogni fogyasztásunkat, milyen módon próbáltunk rendet tenni az életünkben? Esetleg azt akartuk hinni, hogy mindent ott folytathatunk, ahol januárban abbahagytuk?

A Jupiter szeptember 13-i előrefordulása a Nyilasban – s ezzel együtt közelítő fényszöge a feléje hátráló Plútóval – megerősíti és ismét szélsőségessé teszi az ideológiai megközelítéseket, kedvez mindenféle megosztottságnak, fanatizmusnak, túlpörgésnek. A Jupiter november 20-ig marad a Nyilasban, egészen addig folytatódnak ezek a megnyilvánulások és megtapasztalások. Ismét túlzásokba eshetünk, vagy túlfűtött ideológiai megnyilvánulásoknak lehetünk tanúi.

A Bak Szaturnusz szeptember 29-i előrefordulása után azonban ismét a szigor, a következetesség, a fegyelem markánsabb megmutatkozására számíthatunk. Innen nézve még van választási lehetőségünk: vagy mi teremtünk nagyobb rendet és vállalunk több mértéktartást és önkorlátozást (maszkviselés, távolságtartás, tömegrendezvények mellőzése), vagy a felerősödő fertőzés miatt kényszerülünk arra. A felelőtlen és következetlen nyitás miatt a lappangó vírus ismét jobban fertőz.

A Mars 10-i retrográddá válása a fizikai erő, az aktivitás, a kezdeményezés megbicsaklása, az önérvényesítés korlátozása. A 2 hónapos retrográd Mars tanulságos időszak lesz erőnk beosztása terén.

A holdcsomópontok jegyváltása pedig markáns trendfordulót hoz 2022. március közepéig. A Kétu a Skorpióban minimum 2 szinten hat: a fizikai síkon lezárások, elhatárolódások, az átlagnál több haláleset a következménye, spirituális szinten viszont nagy fejlődési potenciálja van. Vele szemben a Bika Rahu a vágyak, értékrendek, kötődés tekintetében szeretne a valódi értékek felé terelni bennünket, sok fejfájást hozva az anyagiak terén.

Nézzük a naptárt!

Szeptember 1. – A hónap a Vénusz Rákba lépésével indul, a vágyak és kapcsolatok bolygója a család és a múlt jegyében. Több nosztalgia, több vágy a családdal tölteni az időt.

Szeptember 2. – Telihold az Oroszlán Purvaphalguni (vénuszi) Nap és a Vízöntő Szatabisha (Rahu-energiájú) Hold szembenállásából. Feszült nap, mint a Telihold napja általában. Ez a mostani önmegvalósításunk kontra betagozódásunk, individuális kontra közösségi énünk szembenézése. Ezen a napon a Merkúr belép legerősebb jegyébe, a Szűzbe. Több agyalás, több üzlet, több foglalkozás a testtel, egészséggel, betegséggel.

Szeptember 10. – A nap első órájában a Mars retrográddá válik a Kos 4. fokán. 2 hónapig tartó hátráló időszakában főként a Kos és Skorpió érdekeltségűek fogják megérezni az energiavesztést, de mindenkire hat.

Szeptember 12. – A Nyilas Múla Kétu megérkezik a Nyilas-Skorpió gandanta jegyhatár 1°-os zónájába. Másfél éves útja utolsó 10 napjában sorra veszi a jegyváltásig hátra maradt feladatait: sok történésre, szakításra, lezárásra lehet számítani. Nyugtalan, eseménydús napok.

Szeptember 13. – A Jupiter direktté válik a Nyilas 24. fokán, és elkezd közelíteni a retrográd Plútóhoz. Közelítő fényszögük a túlzások, a megosztottság, a fanatizmus elszabadulását hozhatja.

Szeptember 16. – A Nap is megérkezik a Szűzbe. Tevékeny, szorgalmas, feladat-centrikus hónapot ígér, fókuszban az egészséggel.

Szeptember 17. – Egy nappal később Szűz Uttaraphalguni (Nap-naksatra) Újhold. A Merkúr jegyében, a Nap naksatrájában, egy jegyben a Merkúrral ismét nagyon az egészség-betegség a téma, amelyet a Halakra visszatekintő, retrográd Kos MarsUránusz kettős is erősít.

Szeptember 22. – A Merkúr átlép a Mérlegbe. Kellemes társalgások, baráti csevegések, a külsőségek, látszatok, divatok időszaka.

Szeptember 23. – Az átlagolt számítású holdcsomópontok (mean node) jegyváltása: Kétu a Skorpióba, Rahu a Bikába lép. A Skorpió (elengedés, mélyülés, spiritualitás) és a Bika (kötődés, ragaszkodás, anyagiak, vágyak) jegytengely másfél éves fejlődésének kezdete.

Szeptember 27. – A Vénusz belép az Oroszlánba: a szépség, szereplési vágy és drámázás hetei következnek. A társasági élet fellendülhet.

Szeptember 29. – A reggeli órákban a Bak Szaturnusz direktté válik 2021. május 23-ig. Az általa képviselt elvek (következetesség, fegyelem, strukturáltság, célok, felelősségvállalás) szigorúbb megnyilvánulására lehet számítani. Ha igazodunk, könnyebb. Ha ki akarunk bújni, nehezebb időszak.

A nagy váltások napjait érdemes óvatosan kezelni, befelé fordulással, spirituális szemlélődéssel megtisztelni. Ebben a hónapban bőven lesz részünk bennük.

Namasté

Vishakati

Write A Comment