Július 18-a felé közeledve sűrűsödnek az energiák: folytatódik az égi előkészület a Mars és a Kétu második találkozójához. Az égi összefüggések analógiájára következnek be a földiek: ahogy fent, úgy lent.

Velük szemben, a Rákban – a Rahu által belakott jegyben – van már a Nap is július 16. óta. A Nap képviseli a bennünk lakó fényt, a magasabb szellemiséget, földi értelemben pedig az autoritást, tekintélyt, egót, és az egészséget, vitalitást is. Mindezek vonatkozásában zaklatottabb hónap következik, a Nap ugyanis nem érzi jól magát a Rahu közelében. Hirtelen változások vezetői szinteken, (apai) tekintély csorbulása, gyengélkedés egészségileg, mindezek gyakoribb témák lesznek az előttünk álló 30 napban.

Valószínűleg mindannyian érezzük a június 26. óta hátráló Mars hatását is, melynek következménye kevesebb aktivitás, gyengébb állóképesség, egyfajta sodródás, kibekkeljük, túléljük érzés. Az augusztus végéig hátráló Mars leginkább a marsikus Kos és Skorpió szülötteket gyötri: szokásos magas energiaszintjük töredékével gazdálkodhatnak. Azok tehát, akiknek Kos vagy Skorpió aszcendense, Holdja van, türelmesebben viseljék a retrográd Mars 2 hónapját.

A hátráló Marsot az sem segíti, hogy egy jegyben van a Kétuval. Itt, a Bakban, a Mars a hátrafordulása óta „üldözi” a vele egy irányban, de lassabban haladó Kétut. Július 18-án éri utol, aznap kora este ismét Mars-Kétu együttállás van.

A két tüzes planéta 2. találkozása baleset-, terror- és robbanásveszélyt jelez. Megmozdulhatnak a Föld erői is földrengés, vulkáni aktivitás képében. A találkozó körüli napokat érdemes respektálni: óvatosabban közlekedni, kerülni az éles helyzeteket és a tömeges helyszíneket. Tudatos éberség és óvatosság szükséges, konfrontációkerülés, mert könnyen irányíthatatlanná válhatnak a dolgok, szituációk.

A két ártalmas bolygó együttállása a Bak jegyűeket viselheti meg leginkább kiszámíthatatlan fordulatokkal. A Kosokkal és Skorpiókkal együtt érvényes rájuk az intelem: a fontosabb döntéseket, hacsak lehet, jobb most elhalasztani.

Érdekes fricska az univerzum részéről, hogy ezekben a napokban a nagypolitika vezetői közül az amerikai és az orosz elnök találkozott. Emlékezhetünk rá, az első Mars-Kétu összetalálkozáskor amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó volt a szenzáció. Vajon milyen világpolitikai esemény fog történni szeptember 22., a harmadik Mars-Kétu találkozás körül?

A Mars-Ketu – remélhetőleg nagyobb atrocitások nélkül zajló – 2. találkozója után mozgalmas és nehéz napok következnek. Július utolsó hetében a XXI. század leghosszabb Holdfogyatkozására és a Rák jegy utolsó fokán, gandanta pozícióban retrográddá váló Merkúrra készülhetünk, de erről majd legközelebb.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment