Kedvező váltás előtt vagyunk: július 10-én este a Mérleg Jupiter – 4 hónapos hátrálás után – megfordul, s direktté válik a Mérlegben töltendő hónapjaira, október közepéig.

A váltás körüli napok mindig érzékenyebbek, de a változást pozitívan fogjuk érzékelni. Befejeződik ugyanis a hátrálás időszaka, amelyben kevésbé tudtuk irányítani az eseményeket, és figyelmünket valami módon a múlt és annak emlékei foglalkoztatták. A testi érzékenység is alábbhagy, mert a direkt Jupiter már nem hat vissza a Szűz jegyére.

A fordulat kedvezően érint minden jupiteri vonatkozást: a Halak és Nyilas jegyűek – mindkettő a Jupiter jegye – felélednek, dolgaik meglódulnak.

A direkt Jupiter kiegyenlítően hat a jegyében (Nyilas) járó ártalmas bolygók, a Szaturnusz és a Plútó működésére is, a lehetőségekhez képest csökkentve a hitbéli fanatizmus és csatározások amplitúdóját.

Mivel a fordulat a Mérleg jegyében történik, könnyebbnek érzünk majd mindenféle kapcsolati együttműködést, beleértve a (nemcsak magánéleti) partnerek közti egyensúlyozást.

A direkt Jupiter lesz majd a kapaszkodó a július végén induló hetekben, amikor összesen 6 bolygó (Mars, Merkúr, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) fog hátrálni, és sokszorosan fogjuk érzékelni a retrográd időszakok sodródását, időbeli kavarodását.

 

És lassan közeledünk a július 13-i Újholdhoz, amely az Ikrek jupiteri energiájában (Punarvaszu) lesz majd. Ez az Újhold új típusú együttműködések lehetőségét és szükségességét veti fel.

Egyidejűleg részleges Napfogyatkozás, amely azonban csak Ausztrália déli részéről és Óceániából figyelhető meg. A fogyatkozások az asztrológiai hagyományban baljós előjelűek, s mindig apadást, csökkenést hoznak egy aktuális témában, annak a földrajzi területnek a vonatkozásában, ahonnan láthatók. Szerencsések vagyunk, ez a Napfogyatkozás bennünket távolról és halványan érint.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment