Július ismét mozgalmas lesz. A hónap eseményei több téma köré csoportosíthatók: izgalmas bolygótalálkozások, haladási irányváltások, Nap- és Holdfogyatkozások várnak ránk.

A bolygótalálkozások közül kiemelkedik a Mars és Kétu – idei második – együttállása 18-án. A hátráló Mars ismét megközelíti, majd eléri a Kétut, azaz a leszálló holdcsomópontot. A közeledés hetei, de különösen a találkozó körüli napok feszültséget, balesetveszélyt hordoznak.

Több  bolygó haladási iránya is megváltozik a hónapban. A fordulat környékén – az úgy nevezett stacioner, azaz ácsorgó napokban, amikor a planéta haladási sebessége minimális – megnő a kiszámíthatatlanság, és érzékelhető az energiák változása.  A bolygók hátráló időszakát általában nehéznek érezzük, mert nem tudjuk irányítani a hatásukat, sodródunk velük. Ezért is örvendetes fordulat a Jupiter előrefordulása a hónap első harmadában.  A hónap végén viszont a Merkúr fog visszafordulni.

Nap- és Holdfogyatkozás is lesz a júliusi égen, ezek mindig eseménydús időszakot jelölnek az asztrológiában.

Nézzük a naptárban a fontosabb fordulatokat.

Július 4. – A Vénusz kiszabadul a Rahu nyugtalanító szomszédságából a Rákban, s átlép az Oroszlánba. Az általa képviselt témák (párkapcsolat minősége, vágyak megélése) kedvezőbb képet mutatnak. Lehetőség több mozgásra, táncra, harmonikusabb mozgáskultúrára.

Július 10. – A várva várt fordulat: a Mérleg Jupiter 4 hónapos hátrálás után megfordul, s direktté válik. Ez a váltás megtámogatja a kapcsolati együttműködést, a – nemcsak magánéleti – partnerek közti egyensúlyozást. A lehetőségekhez képest kiegyenlítően hat a Jupiter jegyében (Nyilas) járó Szaturnusz és Plútó működésére is. A fordulat napja körül érzékenység, kedélyhullámzás várható.

Július 13. – Hajnalban Újhold az Ikrek jupiteri energiájában (Punarvaszu), amely új típusú együttműködések lehetőségét veti fel. Egyidejűleg részleges Napfogyatkozás, amely azonban csak Ausztrália déli részéről figyelhető meg.

Július 16. – A Nap a Rákba lép, a Rahu által belakott jegybe. A Nap által jelzett minőségek (vezető, főnök, apa, de egészség, vitalitás is) számára zaklatottabb hónap következik, a Nap ugyanis nem érzi jól magát a Rahu közelében.

Július 18. – A Mars hátrafordulása óta „üldözi” a vele egy irányban, de lassabban haladó Kétut. Ezen a napon utoléri: kora este ismét Mars-Kétu együttállás van. Balesetveszélyes, tüzes, robbanékony energiáktól túlfűtött nap, előtte-utána néhány napig fokozott elővigyázatosság szükséges.

Július 26. – A Rák jegy utolsó fokán a Merkúr irányt vált, és hetekre retrográdba fordul. Kapcsolt témái (közlekedés, utazás, ügyintézés, kommunikáció, média, informatika) a hátrálás heteiben lelassulnak, akadályoztatottak lesznek. A nyaralás idején is vegyük ezt tekintetbe.

Július 27. – Telihold a Rák (Pusja) Nap és a Bak (Sravana) Hold között. A múltba, és érzelmek által uralt dimenziókba visz ez a Telihold. Aznap késő este teljes Holdfogyatkozás, amely Magyarországról is látható.

Július 28. – A hátráló Mars visszamegy a Bak jegy Nap-energiájába (Uttarashada), amely szintén a vezetőknek, az egó témáinak, és az apasággal kapcsolatos megéléseknek hozhat izzasztóbb időszakot.

A hónap során érkezünk a részletekkel.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment