A napokban nagyon érzékelhető lesz az energiák változása, amelyet a védikus rendszerben több tényező okoz: a Nap és a Mars együttállásaa Bika utolsó fokán, majd átlépésük az Ikrek jegyébe, s ezzel kiszabadulásuk a Szeturnusz aspektusa alól.
 
Amikor a Nap és a Mars találkozik, igen nagy erők működnek. A Nap a tudatos énünk, a jang oldalunk, apai és hatalmi minták összessége. A Mars az akarat, önérvényesítés, férfiasság és tetterő hordozója. Ők ketten barátok, most csupán annyi a probléma, hogy a Nap a hozzá túlságosan közel kerülő planétát elégeti, azaz megsemmisíti erejének, hatásának zömét. 
 
Az együttállás június 14-én a legszorosabb, ezen a napon érte utol a gyorsabb Nap a Marsot, de már napok óta – és még napokig, sőt, hetekig – ennek hatása alatt állunk. A Mars égettsége abban nyilvánul meg, hogy indokolatlanul erőtlennek, gyengének, motiválatlannak érezhetjük magunkat. Nyugtalanok lehetünk, előfordulhatnak kisebb-nagyobb koccanások, égési sérülések, háztartási balesetek. Marsunk, isteni energiánk nem tud maradéktalanul működni.
 
A Bikában álló bolygók a szemből aspektáló Szaturnusz korlátozását is érzik. Ez alól június 15-én, hétfőn délutántól kikerülnek, mert először a Nap, majd néhány óra múlva a Mars is átkel az Ikrek jegyébe.
 
Ez azt is jelenti, hogy a Bika statikus, megtartó energiái helyett az Ikrek mozgékony, változékony, kettősséget és alkalmazkodási kérdéseket hordozó energiáiba kerülnek át, s ezt valószínűleg sokan megérezzük. Egy mozgalmasabb, levegősebb, társaságibb időszak kezdődik.
 
A néhány napja előre indult Merkúr is kezd gyorsulni, bár ő még 3 hétig a Bikábanhalad. Ez alatt a szemből aspektáló Szaturnusz némileg óvatosabbá, meggondoltabbá teszi. A Bika Merkúr gondolkodásunk fókuszába az értékeket, ingóságainkat, pénzügyeinket emeli, valamint gyermekeink és kreativitásunk kérdéseit. Így, a szünidő elején nem árt a többlet figyelem.
 
16-án, kedden Újhold, azaz Nap-Hold együttállása lesz az Ikrek elején a Mars közreműködésével.  Ez egy érdekes új ciklust indít el. Az Ikrek Újholddal és a védikus Nap Ikrekben töltendő egy hónapjával a napokban foglalkozunk.
 
Szeretettel
Vishakati  

 

 

 

Write A Comment