Az indiai rendszerben június 16-án, kedden délután (15 óra körül) van Újhold az Ikrek legelején. Az Újhold konstellációi meghatározóak az elkövetkező 4 hétre, ezért tanácsos alaposan megnézni őket.
Az Ikrek a kettősség jegye, és mivel merkúri, jellemző rá az intellektualitás és a médiumitás. Ikrek Újhold idején érdemes jobban odafigyelni megérzéseinkre, intuícióinkra, mert ilyenkor a tudatos és tudatalatti találkozik, és információit könnyebb a felszínre hozni. Jobban be vagyunk csatornázva az üzenetek fogadására – ez a tény amúgy mindvégig érvényes, amíg ilyen sok Ikrek bolygó lesz az égen, különösen a Merkúr csatlakozásától kezdve (július 5.).
Az Újhold, azaz a Nap-Hold együttállás az Ikrek 1. fokán áll be, marsikus energiában, ráadásul társul hozzájuk a Mars is. Az előző napi (és havi) Bika konstellációhoz képest óriási a változás, mert ezek a bolygók kiszabadulnak a Szaturnusz szembenállásából, és egy sokkal mozgékonyabb, levegősebb energiába kerülnek az Ikrekben.
A Mars égetettségére és csökkent energetikai állapotára írottak érvényesek ugyan, s ez intsen óvatosságra és visszafogottságra az elkövetkező hetekben, mégis az Ikrekből nézve ez a stellium egy merőben más starthelyzetet ad.
Maga az Ikrek – a természetes zodiákus 3. jegye – a kommunikáció, a horizontális kapcsolatok, hálózatok, üzletek, a mozgékonyság, rövid távú utazások, a testvérek és az alkalmazkodás jegye. Minden ide vágó téma felerősödik, megélénkül a kereskedelem, nagyobb az igény a kapcsolatépítésre, üzleti terjeszkedésre, nagyarányú információ éhség támad a világban. Nagy szükségünk lesz az alkalmazkodóképességünkre.
A 3-as jelleget fokozza az a tény, hogy az Ikrek Nap innen a 3. jegy (az Oroszlán) ura. Ezért az Ikrekben a Nap a felsorolt aktivitásokat támogatja, sikerekre tart igényt. Az egót is tüzeli, hogy minél nagyobb lendülettel vegyen részt a dolgokban. Egónk lubickol a hírfolyamokban, a médiában, üzletel, tanít és kommunikál, és egyszerre akar mindenhol jelen lenni.
A Nap útja az Ikrekben:
Június 15-22. – marsikus terület (Mrigasira) – nyughatatlanidőszak, túlhajtottság munkában, közösségi szerepvállalás, jövővel foglalkozás, élénkülhet a politikai kommunikáció. Tudatosan kell nyugodt időszakokra, pihenésre törekednünk, mert túlzizeghetjük magunkat. Igen ajánlott bármely sportmint levezető tevékenység.
Június 22-július  5. – Rahu energiában (Ardra naksatra) – itt kevésbé érzi jól magát a Nap, ismert ellenszenve a holdcsomópontokkal, és ennek a területnek a főnöke a felszálló holdcsomópont. Előkerülhetnek problémáink a testvéreinkkel, ellen-azonosulhatunk apánkkal, vagy jobban szembesülhetünk apánktól hozott, nehezebb örökségünkkel. Hozhat fejlődési igényt, tanulásvágyat, törekvést arra, hogy otthonunkat valami módon fejlesszük. Testünkre, egészségünkre is felhívhatja a figyelmet. Az időjárás lehet viharosabb, szelesebb.
Július 5-16. – jupiteri energia (Punarvaszu) – a párkapcsolatés annak értékei, valamint hivatásunk kerülnek előtérbe. Ez az időszak a tapasztalásról szól az említett területeken. Párunk lehet a mesterünk, akitől érzelmi tanítást kapunk – néha könnyebbet, olykor nehezebbet. Céljaink tekintetében, karrierünkben is új élmények érhetnek bennünket.
Itt, az Ikrek utolsó fokán ismét Újhold lesz – ugyanabban a jegyben kétszer egymás után ez ritka jelenség. Ezzel az Ikrek jegye és jelentéstartalma, a változás és alkalmazkodás különös hangsúlyt kap, s már előre jelezzük, eseménydús július elé nézünk.
Szeretettel
Vishakati
 

 

 

Write A Comment