A Jupiter 2024. május 1-jei Bikába érkezése után június 1-jén csatlakozott hozzá az Uránusz. Míg a Jupiter egy évig marad itt, addig az Uránusz 7 évig, ő majd 2031 júliusában lép tovább az Ikrek csillagképbe.

Uránusz – a Neptunusz és a Plútó mellett – egyike a modern védikus asztrológiában tárgyalt 3 transzcendens bolygónak. A Merkúr felsőfokának, a magasabb tudatosság, a bevillanó megértés, a nézőpontváltás, a korlátlan szellemiség és a jövő bolygójának tartjuk, nem mellesleg a műszaki innováció, a találmányok, az űrkutatás, és az elektromosság planétájának. A váratlan történések, a hirtelen váltások, a földrengések, a vulkánkitörések felelőse is.

Hozzá társítjuk a szabadság, a kiszabadulás lehetőségét is: horoszkópunkban mutatja, melyik az az életterület, ahol a múltból eredően be vagyunk zárva, s ahonnan ebben az életünkben lehetőségünk van kiszabadulni.

A Bika Uránusz 7 éve a Bika analógiák (erről most volt részletesen szó a Bika Jupiter kapcsán) átrendezéséről szól, alapvető értékrendváltozásról, a kötődéseinkből való ilyen-olyan értelmű kiszabadulásról, a tradícióinkból, megszokott életmódunkból való kilökődésről.

Mivel keringési ciklusa 84 év, könnyen kalkulálható, hogy utoljára 1940 júliusától 1947 nyaráig volt az égen, időszakára esik a II. világháború utáni gazdasági újrafelosztás. Akik ekkor, 1940-47 között születtek, őket a háború szabadította meg az értékeiktől, értékrendjüktől, életmódjuktól.

A jelenlegi Bika Uránusz periódusa tehát 2024. június 1-től kezdődik, és ha bolygóenergiákra szeretnénk lefordítani, Vénusz-Uránusz együttállásként fogható fel. Vagyis az Uránusz megkavarja, felszabadítja a vénuszi jelentéseket. Ezeknek egyik fele a Bika értékelvűségéhez, a táplálkozáshoz, az agráriumhoz, a földi élvezetekhez kapcsolódik, de a Mérleg uraként a Vénuszé a párkapcsolat és annak minősége is. Mindezekben markáns átalakulásra, a régiből, a megszokottból való kiszabadulásra, felülemelkedésre számíthatunk az elkövetkező 7 évben.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy innen, a Bikától tekintve az Uránuszhoz társított csillagkép, a Vízöntő a 10. helyen van. Ennek üzenete: értékeinkhez, prioritásainkhoz  való viszonyunk átrendeződése átstruktúrálja céljainkat, ambícióinkat, a társadalomba való beilleszkedésünket, megváltoztatja jövőképünket.

A Bika Uránusz a földelemű jegyeket aspektálja, melyek kulcsszava a stabilitás. Közülük a Bika csillagkép az értékek megtartásáról, a Szűz a hasznosságról és a testről, a Bak a hatalomról és a felelősségről szól. Bika tartózkodása alatt az Uránusz alapvetően megváltoztatja ebbéli  viszonyulásainkat. A 3 jegy közül a Bika az Uránusz jelenléte miatt emelkedik ki, a Bak pedig a benne haladó Plútó miatt.

A Bika Uránusz a 7 évében az alábbiak szerint halad át a Bika naksatrákon:

  • június 1. és 2026 júliusa között a Nap-energiájú Krittikában tartózkodik. A Nap mint a férfi és az apai oldal képviselője jelzi, hogy ezekben az években az Uránusz az apai oldal blokkjaiból mozdít ki, abból, amit apánk, vezetőink, a férfi mentalitás közvetít az életünkben. A Bak Uttarasadha Plútóval alkotott kölcsönös aspektusuk – mindkét transzcendens bolygó Nap-naksatrában – felerősíti az átalakulást. A Bika Uránusz első évében a Jupiterrel együtt tartózkodik e jegyben, ahol a Jupiter meg is tapasztaltatja a változásokat.
  • 2026 júliusa és 2029 augusztusa között a Hold uralta Rohini naksatrában az anyai és a női oldal berögzültségeiből mozdít ki az Uránusz, kölcsönös aspektusban a Bak Sravana Plútóval. Ekkor mindkét transzcendens holdi naksatrában jár. Mivel a Holdé a múlt is, ebben az időszakban könnyebben előhívhatók lesznek régi, valaha már megszerzett képességek, tudások. Tisztul, felszabadul a női oldal és a múlt.
  • 2029 augusztusa és 2031. július eleje között pedig a marsikus Mrigasirában halad. Ebben a periódusban csatlakozik hozzá 2030 elején a Kétu, majd tavaszán a Szaturnusz is, ez lesz az igazán nagy elengedés, átrendeződés időszaka. A Bika Mrigasira, azaz a Bika csillagkép marsikus területe az értékek megvédése bármi áron, ugyanakkor az ezekből való kimozdulás a 3 erős bolygóhatás (Bika Uránusz, Szaturnusz, Kétu) révén garantált.

A transzcendens bolygók belső munkával, terápiában fájdalommentesen tisztíthatók a mélyebb szinteken, ekkor az Uránusz felszabadító ajándékokat tartogat. Míg ha ragaszkodunk a blokkjaink, terheink tovább cipeléséhez, kevésbé kellemes formában történik meg a változás.

Aki többet szeretne tudni az Uránuszról, itt és itt juthat hozzá. Az egyes jegyekre való hatását pedig hírlevélben (feliratkozás itt) tudatjuk.

Namasté

Vishakati

 

 

 

Write A Comment